Leo Hendriks wint 4e Schutskamp zondag ranking, Veldhuizen 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 4e Schutskamp zondag ranking, Veldhuizen 2e

Leo Hendriks wint 4e Schutskamp zondag ranking, Veldhuizen 2e

Het zondag rankingseizoen was alweer toe aan de vierde rankingdag, we startten afgelopen zondag 10 december met 31 darters. De spelers hadden de winterse kou getrotseerd om weer een leuke ranking te komen gooien.

Door het slechte weer werd er iets over twaalven gestart met deze editie van de zondag ranking. De deelnemers werden verdeeld in vier poules van vier en drie poules van vijf. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers, en de nummers 3 uit een poule van vijf, door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Niels Veldhuizen en Kevin Stolzenbach. Kevin komt naar een diep dal langzaam weer op niveau, maar Niels was de bovenliggende partij. Echter Kevin beet zich vast in de partij en kreeg nog 3 pijlen voor 3-3, deze werden echter gemist waardoor Niels met 4-2 de partij naar zich toe trok.

De tweede halve finale ging tussen Richard Eksteijn en Leo Hendriks. Leo kwam 1-0 voor en stond na twaalf pijlen klaar om Richard te breken. Richrad hield zijn eigen leg echter in 14 darts waarop Leo de derde leg weer pakte. In de vierde leg wist Leo te breken waarna hij met een 15 darter en een 4-1 overwinning de finale in kon stromen.

De finale ging dus tussen Leo Hendriks en Niels Veldhuizen, een herhaling van de finale van de tweede ranking. De eerste legs gingen goed met de darts mee, maar bij een 2-1 voorsprong wist Leo de gemiste dubbel van Niels af te straffen en vervolgens zijn eigen leg te houden. Niels wist de zesde leg niet te behouden waarop Leo de partij met een 14 darter naar zich toe trok en zo de vierde ranking op zijn naam schreef.

In de finale van de verliezersronde stonden nieuwkomer Nick Huiskens en Bertie Bodar tegenover elkaar. Nick had de ronde ervoor van Ferry de Ling gewonnen met 3-1 en een 156 finish voor de wedstrijd, terwijl Bertie met dezelfde cijfers te sterk was voor Bennie van Herpen.

De finale was van goed niveau, met spelers die normaal in de winnaarsronde thuis hoorden (zware poule wellicht). De eerste dire legs gingen met de darts mee, Bertie profiteerde de vierde leg van het missen van dubbels door Nick, en pakte zo een 3-1 voorsprong. De vijfde leg ging ook naar Bertie en deze schreef zo met een 4-1 overwinning de verliezersronde op zijn naam.

Beste dame was Gaby Plomp, zij wist als enige van de twee aanwezige dames door te dringen naar de laatste acht van de verliezersronde.

Hoogste finish werd door Nick Huiskens met 156 gegooid, hij bleef hiermee Leo Hendriks voor die 137 uitgooide. Er werden in totaal negen 100+ finishes gegooit.

De meeste 180’ers werden gegooid door Martin Pieters en Leo Hendriks met elk drie stuks. In totaal werden er zeventien 180’s gegooid.

Om 16:45 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking in januari dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Exacte datum en tijden worden nog bekend gesteld op de Facebookpagina Schutskamp Darts.

Voor overige data en bijzonderheden www.dbidc.nl of op Facebook; Schutskamp Darts of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws