Leo Hendriks wint 7e Schutskamp ranking met record deelnemers Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 7e Schutskamp ranking met record deelnemers

Leo Hendriks wint 7e Schutskamp ranking met record deelnemers

Zondag 1 maart stond Sportcafé de Schutskamp weer in het teken van de maandelijkse ranking. Op deze ranking dag waren er veel nieuwe gezichten, daarnaast waren de vaste spelers ook breed vertegenwoordigd. Dit resulteerde in een recordaantal deelnemers van 50 stuks, het vorige record stond op 48 deelnemers februari 2014. Ondanks de drukte had de wedstrijdleiding er voor gekozen om toch in poules te spelen, dit om er voor te zorgen dat eenieder minimaal 4 wedstrijden speelde.

Op 8 banen mocht men gaan bepalen wie zich na de poule fase zouden plaatsen voor de winnaars- en verliezersronde. Er werd iets over twaalven gestart met 14 poules van 3 en 2 poules van 4. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers 1 en 2 van de poules 3 en 4 zich voor de winnaarsronde, de overige spelers plaatsten zich voor de verliezersronde.

Omstreeks 18.30 waren alle 144 wedstrijden gespeeld en waren wij net iets later dan de streeftijd van voor 18.00 klaar met de ranking.

De finale in de winnaarsronde werd met 5-1 gewonnen door Leo Hendriks. Hij wist Richard de Bie achter zich te houden die na een goede kwartfinale en halve finale geen vuist meer kon maken tegen de scores van Leo Hendriks. In de halve finales wonnen Leo en Richard respectievelijk van Ton Halberstadt en Bas vd Berk.

De finale in de verliezersronde werd gewonnen door Kevin Stolzenbach die met 4-2 wist te winnen van mede finalist Joris Albers. De wedstrijd ging gelijk op tot 2-2 waarna Kevin met twee legs op rij ook de winst binnensleepte. In de halve finales wist Kevin van zijn broer Peter Stolzenbach te winnen en Joris van Martin Pieters.

Beste dame was Annet van Elten, zij wist als enige van de vijf aanwezige dames door te dringen naar de tweede ronde van de winnaarsronde.

Hoogste finish werd door Danny Meeusen in de kwart finale gegooid, 146. In totaal werden er 8 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks met 6 stuks. In totaal werden er 15 180’s gegooid.

De organisatie hoopt op de volgende ranking van zondag 12-04-2015 dezelfde en nieuwe gezichten te zien. Starttijd is om 12.00, dit om er voor te zorgen dat we voor etenstijd klaar zijn. Voor overige data en bijzonderheden www.schutskamp.vliegt.nl.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws