Hendriks wint 3e Schutskamp Zondagranking op rij, Vossen tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 3e Schutskamp Zondagranking op rij, Vossen tweede

Hendriks wint 3e Schutskamp Zondagranking op rij, Vossen tweede

Op zondagmiddag 26 maart was Sportcafé de Schutskamp toneel van de gelijknamige zondag ranking. 30 Darters en dartsters hadden hun weg gevonden naar de dartlocatie. Omstreeks 12.15 startten deze spelers in 6 poules van vier, en twee poules van drie, zodat elke poule een eigen dartbaan had om op te gooien. Zoals gewoonlijk gingen de nummers 1 en 2 van elke poule naar de winnaarsronde, de overige spelers mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie daar zou overwinnen.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen de nummer een Leo Hendriks en nummer twee van de ranking, Jordy Waalboer. Jordy kreeg bij twee legs nog kans op zijn dubbel, maar verzuimde het om deze te gooien. Gevolg was een gemakkelijke 4-0 overwinning voor Leo Hendriks.

De tweede halve finale van de winnaarsronde nam Annet van Elten een 2-0 voorsprong, echter Toby Vossen knokte zich terug en ging er overheen. Annet gooide minder sterk dan de eerste twee legs. Gevolg was dan ook een 4-2 overwinning voor Toby Vossen.

In de finale van de winnaarsronde mocht Leo Hendriks het op gaan nemen tegen Toby Vossen. Deze speelde zijn eerste finale in de Schutskamp. Leo startte sterk en liep rap uit naar een 3-0 voorsprong. De vierde leg miste Leo zijn dubbels en stapte Toby in om 3-1 te maken. Leo bleef vervolgens scorend sterker en gooide zijn dubbels weer. Gevolg was een 5-1 overwinning voor Leo Hendriks die hiermee zijn derde Zondagranking op rij wist te winnen.

In de finale van de verliezersronde mocht John Pieters wederom aantreden, nadat hij met 3-2 van Dave Trum had gewonnen. Tegenstander was Nick Lommers die in de halve finale met 3-1 van Eric Vossen had gewonnen.

De finale was eenzijdig; scorend kon Nick redelijk bijblijven, maar John was dodelijk op zijn dubbel. Met een 4-0 overwinning voor John Pieters harkte hij zijn tweede titel van dit seizoen binnen.

Beste dame was Annet van Elten, zij wist als enige van de vijf aanwezige dames de laatste vier van de winnaarsronde te halen. Bij de laatste 16 wist zij van de enige andere dame in de winnaarsronde, Marian vd Ven, te winnen.

Hoogste finish werd door Leo Hendriks gegooid met een mooie 170, hij bleef hiermee Ferry vd Heuvel ruim voor, die 140 uitgooide. In totaal werden er zes 100+ finishes gegooid.

Meeste 180’ers werden gegooid door Toby Vossen met 2 stuks. In totaal werden er tien 180’ers gegooid.

Om 17:00 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 18:00 klaar te zijn ruim gehaald.

In de algemene rankingstand loopt Leo Hendriks met zijn overwinning verder uit op Jordy Waalboer, die vindt zichzelf terug op de tweede plaats. De derde plaats is er voor Martin Pieters, Richard Ekstijn volgt op de voet met 1 punt verschil. De top vijf wordt compleet gemaakt door Toby Vossen die met zijn finaleplaats Richard nadert tot 2 punten verschil.

Het volgende zondag toernooi is op zondagmiddag 23 april, deze begint ook om 12.00 uur.

Voor overige data en bijzonderheden www.dbidc.nl of op Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat, Martin Sluijter of Leo Hendriks.

De Schutskamp Ranking heeft als oogpunt het aantrekkelijk houden van toernooien voor darters van alle niveaus. De inschrijving wordt met €5,- laag gehouden en men krijgt een gratis consumptie. De dagprijzen bestaan uit bekers voor de eerste 4 van elke ronde, daarnaast ontvangt de beste dame en diegene met de meeste 180’ers en hoogste finish ook een beker. Het volledige inschrijfgeld gaat, minus de bekerkosten, naar de finaledag in juli en wordt daar volledig uitgekeerd. Men dient 6 van de 10 rankings meegedaan te hebben om zich te plaatsen voor de finaledag. De top 32 van deze spelers mag dan meedoen met de finaledag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws