Leo Hendriks wint Open Schutskamp Toernooi ten koste van Jan van Eck Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint Open Schutskamp Toernooi ten koste van Jan van Eck

Leo Hendriks wint Open Schutskamp Toernooi ten koste van Jan van Eck

Afgelopen dinsdagavond was er besloten om het gat voor de finaledag, die gespeeld gaat worden op 24 mei, op te vullen met een los dinsdagavond toernooi. Het speltype was poules, vanaf 31 mei gaat middels dit speltype een wekelijkse ranking plaats vinden op dinsdagavond en zal 7 rankings beslaan met een finaleavond op dinsdag 19 juli.

Voor dit last minute open toernooi waren nog 16 darters op komen dagen, wat er direct voor zorgden dat wij een mooie verdeling hadden van vier poules waarin de nummers een en twee van elke poule zich plaatsten voor de winnaarsronde. De over gebleven twee poulespelers mochten dan in de verliezersronde uit gaan maken wie zich daar als winnaar mocht laten kronen.

Bij de laatste 8 winnaarsronde wisten Jan van Eck, Ferry van den Heuvel en Richard de Bie relatief makkelijk te winnen van respectievelijk Peter de Jong, Bennie van Herpen en Fred Kouseband. De laatste kwartfinale ging tot het einde; Leo Hendriks won nipt van Marco Smit met 4-3.

Jan Van Eck won de eerste halve finale relatief makkelijk met 4-1 van Ferry vd Heuvel. Leo Hendriks wist wederom nipt te winnen van Richard de Bie met 4-3, na 1-3 achter gestaan te hebben.

De finale winnaarsronde bleek eenrichtingsverkeer te worden; Jan miste her en der een dubbel en Leo gooide uit, bij een achterstand van 0-4 wist Jan zijn eerste leg te winnen. Dit bleek ook direct de laatste te zijn, Leo trok de partij in stijl met een 20 en Bulls Eye finish naar zich toe.

De verliezersronde was niet minder spannend, bij de laatste 8 wist Siebe Sluijter bij een 2-1 voorsprong niet te winnen van Harold Gruijthuijzen, Ton Halberstadt won van Jeffrey Henraat, de partij tussen Randy Hendrick en Sylvano de Bie werd op het scherpst van de snede gespeeld en Sylvano wist deze partij naar zich toe te trekken. Terry van den Dungen ging door naar de have finales zonder gespeeld te hebben, zijn tegenstander Mario van Zuilichem had voor de wedstrijd opgegeven.

De halve finales waren een prooi voor Terry die van Harold wist te winnen en voor Ton die na opgave van Sylvano doorstroomde naar de finale. De finale was eenzijdig; Terry gooide beter en trok de partij eenvoudig naar zich toe met 4-0.

In totaal werden er zeven 180’ers gegooid. Leo Hendriks had de meeste met 3 stuks. Er werden acht 100+ finishes gegooid, waarbij Richard de Bie de hoogste had met 156.

Aanstaande dinsdag staat de finaledag van de dubbel knock-out Ranking op het programma. Vervolgens zal er vanaf dinsdagavond 31 mei een nieuwe dinsdag ranking met poules opstarten, dit betreft een 7-tal wekelijkse rankingavonden met de finaleavond op dinsdag 19 juli.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.schutskamp.vliegt.nl Facebook: Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws