Hendriks wint tweede dinsdagranking in thriller ten koste van Schouten Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint tweede dinsdagranking in thriller ten koste van Schouten

Hendriks wint tweede dinsdagranking in thriller ten koste van Schouten

21 februari gingen we verder met de tweede rankingavond van de zesde cyclus van de dinsdagavondranking. 20 darters hadden hun weg gevonden naar de Schutskamp om zo weer de eerste punten binnen te halen, of verder uit te bouwen, van de zesde rankingcyclus.

De 20 darters werden verdeeld in vijf poules van 4. Zoals gewoonlijk plaatsen de nummers en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige spelers mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie er met de eer mocht gaan strijken.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde mochten Leo Hendriks en Jordy Waalboer het tegen elkaar opnemen. Gewoonlijk een leuke partij om te kijken, maar Jordy gaf niet thuis en Leo stond op scherp. Mede door 2x180 was het rap 4-0 in het voordeel van Leo.

In de andere halve finale stonden Ron Schouten en Kevin den Ouden tegenover elkaar. Ron verzuimde het om de dubbel te gooien waarop Kevin rap uitliep naar 2-0. Ron kwam beter in zijn spel en maakte 2-2, de volgende leg was weer voor Kevin. Kevin kon het karwei niet afmaken en Ron kwam langszij en pakte een 4-3 overwinning.

Leo Hendriks en Ron Schouten mochten in de finale tegen elkaar aantreden. Er waren al veel finales tussen beide heren gespeeld en dit beloofde ook weer vuurwerk; Leo scoorde goed en pakte de eerste leg binnen 14 darts. Vervolgens gingen de legs met de darts mee en bij een 4-3 voorsprong verzuimde Leo om de dubbel te gooien. Ron maakte direct 4-4. De laatste leg mocht Leo beginnen en startte hij met 180, 100. Hiermee was het gat geslagen en kon Leo uit gaan gooien, maar door het missen van de dubbels kreeg Ron nog 1 pijl. Deze werd gemist waarop Leo de winst binnen harkte.
Voor de geïnteresseerden; de partij is terug te kijken op de facebookpagina van Schutskamp Darts.

In de finale van de verliezersronde stonden Roy Chambon en Roy Muurmans tegenover elkaar. De partij ervoor hadden beide heren 3-1 gewonnen van respectievelijk Harold Gruijthuijzen en Thom Schretzmeijer. De finale bleek niet heel spannend te worden; Chambon gooide geen dubbels waardoor Muurmans met een comfortabele 4-0 de overwinning pakte.

Er werden in totaal zestien 180’ers gegooid, waarbij Leo Hendriks de meeste had met 6 stuks.
Er werden ook zeven 100+finishes gegooid, waarbij Peter de Jong de hoogste had met 156.

De mystery pot van €250,00 was niet gegooid, evenals de 9-darter pot van €291,75 . Beide worden meegenomen naar de volgende rankingavond. Deze word i.v.m. de carnaval gespeeld op dinsdag 7 maart 2017. Inschrijven is dan wederom tot 19.30 en de speelweken zijn weer wekelijks.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl (kopje schutskamp), Facebook; Schutskamp Darts, Leo Hendriks, Jeffrey Henraat of Martin Sluijter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws