Luc Peters pakt Maurik Open bokaal, Pim Huberts runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Luc Peters pakt Maurik Open bokaal, Pim Huberts runner-up

Luc Peters pakt Maurik Open bokaal, Pim Huberts runner-up

Zaterdagmiddag werd de aller eerste Maurik Open georganiseerd. In de kantine van voetbalclub s.v. MEC'07 uit Maurik begon om 17:00 het dartfestijn voor 23 darters. ''Een mooi aantal'', volgens de organisatoren van de Maurik Open.

Het toernooi begon met vijf poules van 4 en één poule van 3. Vervolgens werd in plaats van een verliezersonde een knockout-systeem gespeeld waar iedereen doorging naar de winaarsronde. Dit bijzonder systeem liep goed af, maar darters lieten wel weten een verliezersronde helemaal niet erg gevonden te hebben. De organisatoren van het darttoernooi gaven aan, als het toernooi volgend jaar ook georganiseerd wordt, waarschijnlijk een ook een verliezersronde te spelen.

Dat de dartssport een groter deel van s.v. MEC'07 wordt is een feit. Het voltallige bestuur van de voetbalclub was de sfeer komen proeven en was zeer tevreden met het darttoernooi. Het gevolg was dat een van de leden besloot om lampen voor de dartborden die al bij de club hingen te sponsoren.

De eerste halve finales ging tussen Daniel Gerrits en Luc Peters. Deze werd gewonnen door Peters, maar dat ging hem niet simpel af. De tweede halve finale ging tussen Pim Huberts, de enige overgebleven thuisspelende darter uit Maurik, en Nidjat Agajev. Beiden zijn lid van dartclub Break Out uit Wijk bij Duurtstede en hadden dus al een aantal keer tegen elkaar gespeeld. Pim Huberts raakten zijn triples goed en mede dankzij een 180'er in de vijfde leg wist hij met 4-1 de finale te halen.

In de finale was er wel een klasseverschil te zien. Luc Peters uit Nieuw-Bergen won namelijk met 4-0, ondanks meerdere kansen voor Huberts om legs te pakken.

De 17-jarige darter (Huberts) kon alsnog met opgeven hoofd terug kijken op het toernooi, ook omdat Luc Peters wellicht volgend seizoen in actie te zien is in de Superleague, in het team van Toon Greebe.

Volgend jaar zal de tweede edite van de Maurik Open plaatsvinden. In de tijd hiertussen zullen wellicht andere toernooien georganiseerd worden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws