Marco Jansen winnaar van zomerranking 2014 ENC Darts in Nijverdal Ranking nieuws
Ranking nieuws

Marco Jansen winnaar van zomerranking 2014 ENC Darts in Nijverdal

Marco Jansen winnaar van zomerranking 2014 ENC Darts in Nijverdal

Afgelopen donderdag was de laatste avond van13 donderdag-avonden darten bij ENC DARTS in Nijverdal. Zoals gebruikelijk sluiten we dan af met een barbeque en de prijsuitreiking. Een aantal mensen had de dag erna al vrij genomen omdat het vaak in de laatste uurtjes eindigt, maar een aantal moest er toch vroeg uit de volgende ochtend.

Er kwamen 24 darters die onder het genot van een lekker stukje vlees van de plaatselijk slager en een drankje hun pijltjes gooiden. We konden 6 poules maken en die waren wat later afgelopen dan normaal, maar gelukkig konden we in de knock-out fase nog wat tijd inhalen. Tegen alle verwachtingen in veranderde er nog van alles in de tussenstanden, nadat alle uitslagen binnen waren.

De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Matthijs Kamp 2-0
Patricia Zandvoort-Remon Nijland 0-2
Mark Meijer-Kevin Hoop 2-0
Geert Spenkelink-Jurgen Kamp 2-0

Kwartfinales verliezersronde:
Marco Jansen-Arjan Lepelaar 0-2
Alfred van Dorth-Remon Nijland 2-0
Rob Koopman-Mark Meijer 2-1
Martin de Blecourt-Geert Spenkelink 0-2

Halve finales verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Alfred van Dorth 2-0
Rob Koopman-Geert Spenkelink 2-0

Finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Rob Koopman 2-3 (Rob 1x180)

Het leek erop dat Arjan deze finale wel zou gaan winnen, want na het vroegtijdig uitschakelen van de koploper Marco Jansen en zijn makkelijke overwinning op teamgenoot Alfred, leek niets hem nog tegen te kunnen houden. Hij nam dan ook direct een voorsprong, maar Rob had geen zin zich zomaar aan de kant te laten zetten en nam na 2 gewonnen legs de voorsprong over. Arjan wist nog wel terug te komen naar 2-2, maar hierna maakte Rob het af en pakte toch nog lekker wat punten mee voor de eindstand. Door de vroegtijdige uitschakeling was het ineens mogelijk dat Marco ten Pas nog eindwinnaar zou worden. En omdat hij de vorige twee avonden had gewonnen, behoorde dit dus echt wel tot de mogelijkheden.

Achtste finale winnaarsronde:
Marco Schalen-Marco ten Pas 0-3
Bert Blaauw-Domingus Souhuwat 3-0
Christian Hekman-Dick Bontekoe 3-0 (Christian 170-check + 1x180)
Peter van Grunsven-Marco Voortman 3-1

Kwartfinales winnaarsronde:
Jan Tijhuis-Marco ten Pas 3-2
Henry Zandvoort-Bert Blaauw 3-1
Paul Wansing-Christian Hekman 2-3
Marten Mulder-Peter van Grunsven 1-3

Halve finales winnaarsronde:
Jan Tijhuis-Henry Zandvoort 1-3
Christian Hekman-Peter van Grunsven 3-0

Finale winnaarsronde:
Henry Zandvoort-Christian Hekman 1-4

Christiaan verslikte zich bijna tegen Paul in de kwart-finale, maar kwam goed terug na een 2-1 achterstand. Hierna wist hij overtuigend zijn partijen te winnen. Tegen Henry nam hij in de finale een 3-0 voorsprong in 20,15 en 16-darts. Henry kwam nog terug met een 21-darter, maar de 5e leg pakte Christian in 26-darts en won zo de afsluitende avond. Marco ten Pas had nog kans op de eindoverwinning, maar zijn nieuwe teamgenoot Jan Tijhuis stak daar een stokje voor. Ik mag hopen dat dit niet de trend voor het nieuwe seizoen wordt voor ENC Kansloos die gaat debuteren in de ere-divisie van de DVO.

Even de feiten op een rij:
Jan Tijhuis houdt Marco ten Pas af van de eindoverwinning. Christian Hekman gooit de laatste avond 170 uit en pakt teamgenoot Mark Meijer de hoogste finish af. Christian Hekman gooit 3x180 en omdat Marco ten Pas er 1 gooit gaat Christian hem net voorbij in de stand van de maximale scores. Christian Hekman haalt door zijn overwinning deze laatste avond nog even zijn teamgenoot Mark Meijer in de eindstand en eindigt zo op de 3e plaats. Kan dus gezellig worden dit seizoen.

Al met al was het een gezellige ranking en waren het Marco Jansen, Marco ten Pas en Christian Hekman die de dienst uit maakten. Helaas konden ze alle drie niet alle avonden en maakte het aantal deelnames uiteindelijk het verschil.

De eindstand is inmiddels bijgewerkt en staat op www.encdarts.nl. Na de prijsuitreiking kon iedereen tevreden terugkijken op een geslaagde reeks en een gezellige afsluiting.
Hou de aankomende week onze facebook-pagina in de gaten, want het kan zijn dat er van alles gaat veranderen bij ENC DARTS.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws