Marco Smit wint 3e Schutskamp-toernooi ten koste van Leo Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Marco Smit wint 3e Schutskamp-toernooi ten koste van Leo Hendriks

Marco Smit wint 3e Schutskamp-toernooi ten koste van Leo Hendriks

Op 6 oktober was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de derde Dubbel knock-out ranking, dit is een cyclus van zeven rankings en een finale avond. De speeldagen vinden normaal plaats om de week, echter aankomende ranking is verschoven naar 27 oktober, en de ranking erna is dan weer op de reguliere data van 3 november.

Helaas hadden we deze keer een rustige opkomst van 24 man, verleden keer hadden we 32 personen, echter het niveau was er wederom niet minder om ondanks dat we twee Winmau World Masters deelnemers misten. In al dit geweld wisten Marco Smit en Leo Hendriks zich rechtstreeks te plaatsen voor de sheetfinale aan de winnaarskant. Marco won van Randy Hendrick, Gian van Veen, Ron Schouten en Richard de Bie om zich te plaasen voor deze wedstrijd. Leo wist aan de andere zijde van de sheet te winnen van Jordy Waalboer, Harold Gruijthuijzen, Martin Pieters en Hendri van Nistelrooy. De wedstrijd tussen Marco en Leo werd beslist in het voordeel van Marco, deze strafte de gemiste dubbels van Leo af en beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen.

De derde persoon bleek Ron Schouten te worden, in een vermakelijke wedstrijd wist hij Richard van Zijtveld achter zich te houden en mocht hij aantreden tegen Leo Hendriks.

De strijd voor de finaleplaats werd relatief eenvoudig gewonnen door Leo Hendriks, beide heren misten redelijk wat dubbels, echter Leo wist er toch meer te raken en won met 4-1. Leo kon zich direct weer op gaan maken voor een rematch met Marco Smit.

In de finalewas de spreekwoordelijke pijp leeg bij Leo en kon Marco relatief makkelijk weglopen naar een 4-1 overwinning en hij won hiermee alweer de tweede van de drie gespeelde rankings.

Er werden in totaal 23 180’ers gegooid, Marco Smit bleef met zeven stuks Ron Schouten voor die er in totaal vijf gooide. Er vielen in totaal vijftien 100+ finishes te noteren, waarbij Leo Hendriks de hoogste had met 160.

De Mysterypot viel op 134, deze was niet gegooid. Dus de pot van 63.75 euro gaat mee naar de volgende ranking.

Let op! De volgende ranking is een week later en wordt op dinsdag 27 oktober gespeeld, men dient zich voor 19.30 in te schrijven. Hopelijk tot dan.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook Schutskamp Darts of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws