Mark Oosterhuis oppermachtig tijdens eerste Open Hoeksche Waard Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Mark Oosterhuis oppermachtig tijdens eerste Open Hoeksche Waard

Mark Oosterhuis oppermachtig tijdens eerste Open Hoeksche Waard

Zaterdagavond 11 april was het dan eindelijk zo ver: De 1e editie van de Open Hoeksche Waard Singels! Onder Leiding van Patrick van den Boogaard, Freddy de Geus en Arnod Timmermans wisten er 60 fanatieke darters en dartsters de weg te vinden naar Partycentrum Concordia te’s-Gravendeel. In een gezellige ambiance vloog het toernooi door de poulefase heen en konden we rond kwart over 10 met de knock-out fase beginnen.

In de verliezers ronde toonden Mark van Vliet en Jan Zwaan aan dat beide heren in de poule fase nog niet helemaal warm waren en speelden zij zich uiteindelijk dan toch in de finale . Mark deed dat door achtereenvolgens Annemieke Booster, Marjolein Bunk, Peter van Mouwerik en Johan Schelling te kloppen, terwijl Jan Zwaan op zijn beurt Anneke Stehouwer, Tim Schram, Michael Koppelaar en Schier Gouman versloeg.

In een spannende en hoogstaande finale die over de volle lengte ging trok Mark van Vliet uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind.

Kwart finales verliezersronde :
Mark van Vliet - Peter van Mouwerik 2-0
Johan Schelling - Jurgen van de Corput 2-0
Michael Koppelaar - Jan Zwaan 0-2
Maurice Roubos - Schier Gouman 0-2

Halve Finales:
Mark van Vliet – Johan Schelling 3-0
Jan Zwaan – Schier Gouman 3-0

Finale:
Mark van Vliet – Jan Zwaan 4-3

Dan door naar de mannen in vorm in de winnaarsronde met diverse grote namen, waaronder de runner-up van het Open Luxemburg Mark Oosterhuis, meervoudig Lakeside deelnemer Willy van de Wiel en winnaar van de Dutch Open Jeugd Mike van Duivenbode.

Tussen al het heren geweld waren er ook diverse dames terug te vinden in de winnaarsronde. Weliswaar moesten we direct al afscheid nemen van 3 van de 4 dames: Michelle van den Boogaard, Sylvana Snoeck en Diana Appeldoorn waren niet opgewassen tegen het geweld van Justin Schilperoord, Jos Solleveld en Wesley Plaisier. Echter wist Stacey van der Voorden de eer van de dames wel hoog te houden en versloeg Nico Vermeulen.

Bij de laatste 16 stoomde Stacey door en verraste Berry Herks met een ritje naar het schrijfbord. Ook manlief Mark van der Voorden wist in deze ronde te verassen en stootte Willy van de Wiel met een 3-1 overwinning het toernooi uit. Verders was Mike van Duivenbode in de beslissende leg te sterk voor Wesley Plaisier en moest ook Raymond van der Hoeven de laatste leg over laten aan zijn tegenstander Kevin Visser.

In de kwartfinale bleek Justin Schilperoord toch een te grote horde voor Stacey van der Voorden, ging Mike van Duivenbode onderuit tegen Mitchell von Schukkmann, besliste Kevin Visser een kraker van een wedstrijd in zijn voordeel tegen Mark van der Voorden en maakte Mark Oosterhuis korte metten met Michael van Dijk.

De eerste halve finale was er één met een Noord-Hollandse tintje, hierin speelde Mark Oosterhuis een dijk van een wedstrijd en trakteerde Kevin Visser op een duidelijke 5-1 nederlaag. In de andere halve finale was het toch een stuk spannender. Justin Schilperoord startte goed en pakte een 4-2 voorsprong, waarna Mitchell von Schukkmann zich sterk terugknokte tot 4-4 en ook nog eens de laatste leg afpakte na wat gemis op de dubbels van beide heren.

Echter was het bij Mitchell in de finale min of meer op, terwijl Mark de trippels nog steeds makkelijk wist te vinden. Met een klinkende 6-1 overwinning mocht de man uit Texel zich de 1e winnaar van de Open Hoeksche Waard Singles noemen en de goedgevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Kwart finales winnaarsronde:
Stacey van der Voorden- Justin Schilperoord 1-4
Mike van Duivenbode- Mitchell von Schukkmann 1-4
Mark van der Voorden -Kevin Visser 3-4
Mark Oosterhuis -Michael van Dijk 4-0

Halve Finales:
Justin Schilperoord – Mitchell von Schukkmann 4-5
Kevin Visser -Mark Oosterhuis 1-5

Finale:
Mitchell von Schukkmann – Mark Oosterhuis 1-6

Onze dank gaat uit naar Partycentrum Concordia voor het vrijstellen van de locatie, de goede service van het barpersoneel, het mede mogelijk maken van de hoogste finish en beste dame door dartshop The Magic Darts, de geweldige foto’s van bij de vakfotograaf en de sportieve en gezellige sfeer van de aanwezige darters en supporters.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws