Martin Kersbeeck pakt dubbel op Open Falkie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Martin Kersbeeck pakt dubbel op Open Falkie

Martin Kersbeeck pakt dubbel op Open Falkie

Zondag 2 juli vond voor de 20e keer Open Falkie plaats in Café De Valk in Dongen. Er werd gespeeld om het single en koppel kampioenschap. De opkomst was weer zeer netjes te noemen. Vorig jaar ging de titel naar Martin Kersbeeck (single), en Peter Driessens en Dean de Wulf (koppels). Martin was aanwezig en Dean koppelde deze keer met Bjorn Vervloet. Beide toernooien werden gespeeld in een knock-out systeem met aansluitend een winnaars- en verliezersronde.

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door halve finale winst op Jurgen Evers en Wilco Vermeulen werden Martin Kersbeeck en Mike de Decker finalisten. In de andere halve finale wonnen de jonkies Djowy Verhagen en Daan Bastiaansen van Ronny Evenepoel en Cedric Taymans. In de finale wonnen Mike en Martin met ruime 5-0 cijfers en wonnen daarmee het kampioenschap. Rowdy Schoremans en Brian Raman wonnen de finale van de verliezersronde met 4-0 van Mark Bakx en Dennis Hendrickx. De hoogste uitworp werd behaald door Cedrick Taymans met een perfecte 170. Rowdy Schoremans gooide 130 uit, Oswin Streden 116, Nigel van Milligen 110 en Dick van Dijk 102.

Hierna gingen de singles van start. Martin Kersbeeck ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Kay Smeets, Dean de Wulf, Patrick Schop en Rowdy Schoremans. Koppelmaatje Mike de Decker plaatste zich ook voor zijn 2e finale door Brian Raman, Dick van Dijk, Patrick Meeuws en Wilco Vermeulen te verslaan. In de finale was Martin de sterkste en met 5-2 prolongeerde zijn titel bij de singles, proficiat. Jeffrey Stigter won met 4-0 in de finale van de verliezersronde Christophe Landas. De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Rowdy Schoremans die ook een 170 uitworp realiseerde. Ralph Wetzels en Peter Dekkers gooide 152 uit. Verder de volgende uitworpen: Oswin Streden 146, Ad Timmermans 134, Mike de Decker 140 en Wilco Vermeulen 129. In totaal werd er 61 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een consumptie. Ook hierin was Martin Kersbeeck de beste met 9 stuks.
Mike de Decker had er 5. 4x 180 was er voor Wilco Vermeulen (waaronder de 25.400e 180 goed voor € 25) , Patrick Schop en Brian Raman. 3x 180 scoorde Cedric Taymans. 2x 180 voor Danny Schellekens, Pim van Bijnen, Adrie Smans, Daan Bastiaansen, Bjorn Vervloet, Alex Michielsen, Rowdy Schoremans, Ralph Wetzels, Mark Bakx, Wesley Bour, Jeffrey Stigter en Ronny Evenepoel. 1x 180 was er voor Jurgen Evers, Dick van Dijk, Dennis Hendrickx, Rob de Waal, Dean de Wulf, Kilian van Eenenaam, Jaimy van Bavel en Eric Kraaienbrink.

De uitslag:
WINNAARS SINGLE - WINNAARS KOPPELS -
1. Martin Kersbeeck € 200 1. Martin Kersbeeck – Mike De Decker € 120
2. Mike de Decker € 100 2. Djowy Verhagen – Daan Bastiaansen € 70
3. Rowdy Schoremans€ 50 3. Wilco Vermeulen – Jurgen Evers € 40
3. Wilco Vermeulen € 50 3.Ronny Evenepoel – Cedric Taymans € 40
5. Jorgen Aerts 5. Dick van Dijk – Oswin Streden
5. Patrick Meeuws 5.Jeffrey Stigter – Erik Kraaienbrink
5. Daan Bastiaansen 5. Dean de Wulf – Bjorn Vervloet
5. Patrick Schop 5. Pim van Bijnen – René de Loos

Tekst en foto: Jan Smans

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws