Martinez wint 10e ZomerRanking Café Quincy, Venken runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Martinez wint 10e ZomerRanking Café Quincy, Venken runner-up

Martinez wint 10e ZomerRanking Café Quincy, Venken runner-up

Het laatste rankingtoernooi van dit seizoen staat op het programma en trekt 43 darters naar Café Quincy. Zoals ieder jaar is het laatste toernooi een wat minder bezocht toernooi, omdat de ranking voor het grootste deel al beslist is. Voor enkele darters zal het er nog om spannen wie zich gaan plaatsen. Zo'n 10 spelers rondom de 24e plaats staan nog heel dicht bij elkaar en zijn dan ook allemaal aanwezig om proberen de finaledag veilig te stellen.

In de winnaarsronde zijn het deze keer Davyd Venken en Tony Martinez die het tot de finale weten te schoppen. Davyd wint op zijn weg hier naartoe van Jeremy Eikelenberg, Kathy Geeraerts, Gino Franssen en Patrick Smullenberghs. Tony wint op zijn beurt van Joey Greijn, Michael Dokter, Svilen Stefanov en Oswin Streden. In de finale weet Tony nipt met 4-3 aan het langste eind te trekken waardoor hij al verzekerd is van een finaleplaats aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het vooral spannend voor degene rond de 24e plaats en wordt er door iedereen flink gerekend. Uiteindelijk liggen al deze spelers bij de laatste 8 uit het toernooi en kan de wedstrijdleiding het verlossende woord geven omtrent de eindranking. Evenals vorig jaar zullen zich 25 spelers plaatsen voor de finaledag, omdat we op een gedeelde 24e plaats uitkomen. Bij deze laatste 8 in het toernooi is het vooral Jean-Marie Hendrikx die het, evenals de voorgaande weken, weer heel goed doet. Hij weet overwinningen te pakken op Svilen Stefanov, Oswin Streden en Jan Biermans om zich hiermee bij de laatste 3 te voegen.

Bij de laatste 3 gooiden Davyd en Jean-Marie tegen elkaar voor de tweede finaleplaats. In de eerste leg wist Jean-Marie zijn eigen leg te behouden, maar in de 4 legs daarna komt hij niet in de buurt van Davyd en moet dan ook toezien hoe laatstgenoemde er met de winst vandoor gaat. Met een gemiddelde van 56,93 haal je het dan ook zeker niet tegen de 82,25 die Davyd gooide.

10 toernooien was hij aanwezig, en 10 toernooien haalt hij de finale. Tony daarentegen was 7 keer aanwezig, en weet met dit toernooi zijn 6e finale te behalen. We kunnen dus wel zeggen dat we opnieuw een finale krijgen tussen de twee heren die dit jaar de ranking domineren. In de eerste finale mist Davyd in de eerste leg 5 pijlen op zijn dubbel en weet Tony te profiteren door met zijn eerste pijl uit te gooien. In de 4 legs die volgen moet Tony echter toezien hoe Davyd ze één voor één binnen weet te halen. In de 6e leg doet Tony nog iets terug met een 16 darter, maar een leg later beslist Davyd de eerste finale met een 13 darter. Davyd gooide hier een gemiddelde van 85,83 waar Tony 74,92 gooide.

Een tweede finale wordt begonnen en Davyd haalt de eerste leg binnen in 19 pijlen. In deze partij lijkt Tony wat scherper als de voorgaande. Ondanks een 180 score van Davyd weet Tony zijn leg in 17 pijlen te behouden. Leg 3 is een prooi voor Davyd waarna Tony wederom in 17 pijlen zijn eigen leg behoud. Davyd gooit een 180er in leg 5, maar Tony weet hier een break te forceren in 15 pijlen. Door vervolgens zijn eigen leg met onder andere een 180er ook weer in 15 pijlen te behouden is het gat geslagen. Bij deze 2-4 voorsprong voor Tony weet Davyd zijn eigen leg in 13 darts te houden. Davyd gooit nog een 180er in leg 8, maar kan hiermee niet voorkomen dat Tony de wedstrijd beslist met een 14 darter. De gemiddelden in deze finale waren 88,08 voor Davyd en 87,86 voor Tony.

Door deze overwinning komt Tony op gelijke hoogte met Davyd wat betreft de toernooizeges van dit jaar. Beide heren weten 5 toernooien te winnen.

De prijzenpot voor de finaledag is uitgekomen op €2938,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, Darts- & Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen.

Over deze 10 rankingtoernooien mochten we 132 verschillende darters verwelkomen, en met een gemiddelde van 53 deelnemers per toernooi hebben we weer een goede editie achter de rug. Rest ons alleen nog de finaledag welke volgende week vrijdag gegooid zal worden. Dit zijn de heren die zich geplaatst hebben:

Davyd Venken, Tony Martinez, Jean-Marie Hendrikx, Patrick Smullenberghs, Koen Hunnekens, Kay Smeets, Jannick Vankan, Jeremy Eikelenberg, Colin Philippi, Ricky Rongen, Nick Hendrix, Jan Biermans, Michael Dokter, Oswin Streden, Kevin Nesselaar, Svilen Stefanov, Gino Franssen, Jean-Pierre Hendrix, Michael Schuman, Michael van de Ven, Michel Verstappen, Ken Smeets, Davy Cardinaal, Dennis Feitsma en Dennis Vanhees.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws