DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Martinez wint 5e ZomerRanking Café Quincy, Venken 2e | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Martinez wint 5e ZomerRanking Café Quincy, Venken 2e

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔16.juli 2017 13:00:53
Martinez wint 5e ZomerRanking Café Quincy, Venken 2e

We zijn alweer bij het 5e toernooi aanbeland. Na deze avond zijn we op de helft van de ranking. Het ziet er naar uit dat de prijzenpot voor de finaledag weer zal gaan oplopen tot ongeveer €3000,- welke op 25 augustus verdeeld zal gaan worden onder de beste 24 darters van de ranking. Deze avond trok het toernooi 55 deelnemers.

In de winnaarsronde houdt iedereen zijn adem even in tijdens de halve finale wedstrijd tussen Davyd Venken en Tony Martinez, de nummer 1 en 2 van de ranking. Bij een 2-3 voorsprong voor Tony begint Davyd de leg met 2 scores van 180. De 7e pijl verdwijnt in de trippel 20 en met de 8e pijl wordt de trippel 19 geraakt. Zal vanavond dan de eerste 9 darter van de ZomerRanking gegooid worden? Helaas, de dubbel 12 wordt op een haar na gemist. Een beurt later gooit Davyd wel uit, maar in de beslissende leg moet hij toezien hoe Tony hem alsnog breakt en zich plaatst voor de finale. Aan de andere kant van de sheet is het Dimitri van den Bergh die zich weet te plaatsen voor deze finale. In deze finale laat Tony zien dat hij al enkele weken in zeer goede vorm verkeert. Met een 4-1 overwinning plaatst hij zich dan ook voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant is het vooral Koen Hunnekens die vandaag weer van zich laat spreken. In zijn eerste partij van de avond mist hij wedstrijdpijlen tegen Sven Wens en wordt hij naar de verliezerskant verwezen. Vanaf dat moment lijkt hij beter en beter in zijn spel te komen. Na overwinningen op Kathy Geeraerts, Danny Valkenborgh, Raoul Verhees, Kay Smeets, Michael Schuman, Michael van de Ven, Jean-Marie Hendrikx en Jeremy Eikelenberg, weet hij zich tot de laatste 4 van het toernooi te gooien. Hier zal hij met Davyd Venken moeten uitvechten wie zich vandaag bij de beste 3 mag voegen. In een ontzettend goede partij van beide kanten, staat er na 6 legs een 4-2 eindstand op het bord in het voordeel van Davyd. Helaas hebben we van deze wedstrijd geen gemiddeldes bijgehouden, want die hadden wel eens zeer hoog kunnen uitkomen.

Er zijn nog 3 darters overgebleven in het toernooi, alle 3 zijn van Belgische kom af. Opzich is dat geen verassing gezien het feit dat onze ranking al enkele jaren door Belgische darters wordt gedomineerd. Een ander feit is dat ons nog twee mooie wedstrijden staan te wachten deze avond. Voor een plaats in de finale staan Davyd en Dimitri tegenover elkaar. In de eerste leg weet Davyd met een 16 darter direct een break te forceren. In de tweede leg gooit Dimitri een 180er, maar als hij zijn dubbel mist moet hij toekijken hoe Davyd er in 18 darts 0-2 van maakt. Leg 3 gaat met een mooie 114 finish in 15 darts naar Dimitri, waarna Davyd zijn eigen leg mede dankzij een 180er in 16 pijlen weet binnen te halen. In de 5e leg zal uiteindelijk de beslissing vallen. Davyd weet opnieuw een break te forceren en daarmee de wedstrijd met 4-1 in zijn voordeel te beslissen. Dimitri gooide in deze wedstrijd een gemiddelde van 81,93 waar Davyd 83,71 gooide.

De finale, voor de 4e keer op rij staan Davyd Venken en Tony Martinez hier tegenover elkaar. Wie zal hem vandaag winnen? Deze keer zal Davyd 2 keer moeten winnen om het toernooi op zijn te schrijven. In de eerste finale weet Tony direct een break te forceren door de eerste leg in 14 pijlen uit te gooien. In leg 2 antwoord Davyd door een 180er te gooien en met een 110 finish in 15 pijlen terug te breaken. In leg 3 doet Tony het zelfde kunstje, in 15 pijlen wordt er wederom een leg tegen de darts in gewonnen. Pas in leg 4 weet Tony als eerste zijn leg te behouden, dat doet hij in 17 darts. De 5e leg wordt door Davyd gehouden in 14 pijlen, en in leg 6 lijkt hij goed op weg om de stand weer gelijk te trekken. Mede dankzij een 180er staat hij na 12 pijlen op dubbel 8 te wachten als hij moet toezien hoe Tony middels twee keer trippel 20 en dubbel 5 een 130 finish weet te gooien. Zo weet hij zijn break voorsprong vast te houden, en als Davyd vervolgens in 20 pijlen zijn eigen leg uitgooit is het voor Tony genoeg geweest. In de 8e leg van de wedstrijd gooit hij een 15 darter om zijn 3e toernooiwinst te pakken. In deze fantastische finale wordt slechts 1 leg in 6 beurten en 1 leg in 7 beurten uitgegooid, de rest is allemaal binnen de 15 pijlen uit. Dat resulteert dan ook in mooi gemiddelden: Davyd gooide 90,69 gemiddeld en Tony eindigde op 90,50 gemiddeld.

Er zijn deze avond 65 maximale scores gegooid. Davyd Venken was heer en meester met 16 keer 180, Dimitri van den Bergh volgde hem op gepaste afstand met 8 stuks. Tony Martinez was de man van de hoge finishes. Met een 110, 130, 141 en 152 had hij de meeste 100+ finishes. Toch was het Davyd Venken die er met de hoogste finish vandoor ging, hij gooide een 160 finish.

Na het 5e toernooi staat de prijzenpot voor de finaledag op €1.821,-. Deze prijzenpot wordt mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, Darts- & Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen.

Volgende week staat het 6e toernooi op het programma, inschrijven kan ter plekke tot 20:00 uur. Tot volgende week!

Bekijk de ranking via deze link 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

17 Jun -Hunnekens wint 1e ZomerRanking Café Quincy, Martinez runner-up.

08 Jun -Yoeri Duijster winnaar 6e editie Open Winners Café, Lens runner-up

05 Jun -Wesley van Trijp winnaar 28e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

23 Jan -Martijn Lemmen wint Restaurant de Wildenberg pub darts

23 Nov -Ron Schouten wint eerste finaledag CHC ranking, Heijmans 2e