Mast maakt indruk met winst 3e finaledag ten koste van Dennis Engelen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Mast maakt indruk met winst 3e finaledag ten koste van Dennis Engelen

Mast maakt indruk met winst 3e finaledag ten koste van Dennis Engelen

Op een warme dinsdagavond 19 juli was het alweer tijd voor de derde finaledag van de dinsdagranking. De volgende ranking zal, i.v.m. de zomervakantie, gaan starten op dinsdag 6 september. De eerste en de tweede finaledag werden beide gewonnen door Leo Hendriks, grote vraag was wie de derde finaledag op zou gaan eisen.

Zestien darters mochten uit gaan maken wie er uiteindelijk de eerste ranking kampioen zou worden en beslag zou gaan leggen op de eerste prijs. De spelers waren geseed voor de finaledag en de volgende spelers hadden zich geplaatst (1 t/m16); Leo Hendriks, Djordy Veenhof, Kevin Mast, Terry vd Dungen, Kevin Stolzenbach, Richard de Bie, Sylvano de Bie, Roy Chambon, Kevin den Ouden, Edwin van Goor, Dennis Engelen, Fred Kouseband, Marco Smit, Sharon Panders, Roy Muurmans en Siebe Sluijter.

Doordat niet alle darters even vaak geweest zijn, en de poules op basis van seeding gemaakt worden, zaten er een paar zware poules bij. Dit betekende dan ook direct dat er een aantal goede spelers de verliezersronde in zouden komen.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken na de poules waren de volgende kwartfinales in de winnaarsronde bekend.

Leo Hendriks – Dennis Engelen: 2-4.
Fred Kouseband – Sylvano de Bie: 0-4.
Djordy Veenhof – Marco Smit: 4-3.
Kevin Mast – Kevin den Ouden: 4-3.

Na een goede wedstrijd van zowel Dennis Engelen en Sylvano de Bie was het uiteindelijk Dennis die maximaal profiteerde van het missen van de dubbels van Sylvano waardoor hij met 5-0 de finale instroomde.

De andere halve finale was Kevin Mast goed op dreef en strafte hij de gemiste dubbels van Djordy ook goed af. Met 5-1 mocht hij zich op gaan maken voor de finale.

De finale werd furieus begonnen door Kevin, hij begint met een 12 darter en gooide 2x180 in de eerste leg. De leg erna gaat weer met 12 darts naar Kevin. Daarna gaat het gas iets terug maar weet hij nog 2x180 te gooien. Dennis beet zich vast in de wedstrijd en pakte de kansen die hij kreeg met beide handen aan. Uiteindelijk was het toch het scorend vermogen van Kevin wat de doorslag gaf, en met 6-4 was hij de winnaar van de derde ranking cyclus.

Ook in de verliezersronde werd door iedereen gestreden voor wat hij waard was. Richard de Bie en Terry van den Dungen zijn normaal spelers die je in de winnaarsronde verwacht, echter door de eerder genoemde zware poules moesten zij genoegen nemen met een plaats in de verliezersronde. Zij wisten beide hun kwart- en halve finale te winnen met 3-0 en 4-0 en mochten uit gaan maken wie de verleizersronde zou gaan winnen; Terry kwam rap 3-1 voor, Richard pakte vervolgens de volgende leg, maar kon niet voorkomen dat Terry uiteindelijk de zesde leg en daarmee de 4-2 overwinning pakte.

De overige wedstrijden in de verliezersronde waren als volgt;
Roy Chambon – Sharon Panders: 2-3.
Terry van den Dungen – Edwin van Goor: 3-0.
Roy Muurmans – Kevin Stolzenbach: 3-1.
Richard de Bie – Siebe Sluijter: 3-0

Sharon Panders – Terry van den Dungen: 0-4.
Roy Muurmans – Richard de Bie: 0-4.

Er werden in totaal tweeëntwintig 180’ers gegooid, waarbij Kevin Mast de meeste had met 8 stuks.
Er werden ook elf 100+finishes gegooid, waarbij Djordy Veenhof de hooste had met 160.

Met het eind van dit toernooi was tevens de derde ranking cyclus afgesloten. Ondanks dat er maar zeven rankings waren, hebben in totaal 68 verschillende darters meegedaan, de verste spelers hebben vanuit Eersel de reis ondernomen om er te komen gooien. Er waren in totaal 159 180’ers gegooid waarbij Djordy Veenhof de meeste had met 17 stuks. Er waren in totaal 79 100+ finishes gegooid. Tim van Oers had de hoogste met 170.

De mystery pot van €245,25 , en de 9-darter pot van €161,50 , worden meegenomen naar de volgende ranking cyclus. Deze gaat na de zomervakantie starten op 6 september 2016. Inschrijven is dan wederom tot 19.30 en de speelweken zullen weer wekelijks zijn.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl (kopje schutskamp), Facebook; Schutskamp Darts of Leo Hendriks of Jeffrey Henraat.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws