Mike van Duivenbode winnaar 6e Makkie Moneydarts, Iwan Hoek 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Mike van Duivenbode winnaar 6e Makkie Moneydarts, Iwan Hoek 2e

Mike van Duivenbode winnaar 6e Makkie Moneydarts, Iwan Hoek 2e

Maandagavond 18 juli konden we rond de klok van 8 aanvangen met alweer de 6 Makkie Moneydarts van deze zomer. Ondanks het warme weer mochten we toch nog 27 darters verwelkomen in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel die in alle ruimte over de 9 aanwezige banen de poulefase konden afwerken. Daarin viel gelijk de eerste verrassing te noteren; Luciano Patiradj werd tegen de verwachtingen in laatste in de poule met Maurice Burgemeester, Niels Velthuizen, Willy van Casteren en Danny Mijnster en mocht zich proberen te herstellen in de verliezersronde.

In de verliezersronde was het ook uiteindelijk Luciano die de finale wist te behalen na overwinningen op Bjorn van den Bersselaar, Alina Mijnster en Gert-Jan de Gans. Tegenstander in de finale werd Peter Meijer, die in de poule nog Jaimy van Bavel en Patrick van den Boogaard voor zich moest laten, maar zich vervolgens revancheerde tegen Peter ’t Jong en Robert Paulissen.

In de finale bleken beide heren aan elkaar gewaagd en, zoals het paste bij het wedstrijdbeeld, kwam het aan op een beslissende laatste leg. Daarin bleek Luciano de sterkste en behaalde hij net als de dag ervoor op het Open Havenzicht de winst in de verliezersronde.

Kwartfinale:

Robert Paulissen 2-1 Maurice Burgemeester

Peter Meijer 2-1 Peter ’t Jong

Alina Mijnster 0-2 Luciano Patiradj

Gert-Jan de Gans 2-1 John Kraijo

Halve finale:

Robert Paulissen 1-3 Peter Meijer

Luciano Patiradj 3-1 Gert-Jan de Gans

Finale:

Peter Meijer 3-4 Luciano Patiradj

In de winnaarsronde wist Mike van Duivenbode voor de 5e keer deze zomer de finale te bereiken van de Makkie Moneydarts en mocht hij zich na overwinningen op Willy van Casteren, Patrick van den Boogaard en Jurgen Watson op gaan maken voor zijn 4e eindzege. Tegenstander in de finale werd Iwan Hoek, die zich naast Gert-Jan de Gans en Robert Paulissen in het rijtje van enveloppegraaiers van shopDarts mocht voegen. Na zijn winst in de verliezersronde van de week ervoor, mocht hij nu proberen na overwinningen op Geordie Martis, Johan Schelling en Danny Mijnster de winnaarsronde in de wacht te slepen.

Echter bleek voor Iwan de koek op in de finale en stormde Mike met sterk spel door. Met 4 maal een maximum scoren, een gemiddelde van 90,3 en een 6-1 overwinning besloot Mike de finale en behaalde hij zodoende zijn 4e eindzege op de Makkie Moneydarts 2016.

Kwartfinale:

Jan Snoep 1-3 Jurgen Watson

Patrick van den Boogaard 0-3 Mike van Duivenbode

Danny Mijnster 3-2 Jaimy van Bavel

Iwan Hoek 3-0 Johan Schelling

Halve finale:

Jurgen Watson 1-4 Mike van Duivenbode

Danny Mijnster 2-4 Iwan Hoek

Finale:

Mike van Duivenbode (90,3) 6-1 Iwan Hoek (61,8)

Daarnaast was Mike met 9 stuks verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers en kwam de hoogste finish uit handen van Peter Meijer met 114. Beste dame werd Alina Mijnster met haar plek in de kwartfinale van de verliezersronde.

De finale kan worden teruggekeken via de onderstaande link:

https://www.facebook.com/darts.HWDarts/videos

Volgende week maandag 25 juli zullen we wederom het toernooi op 9 banen afwerken. Inschrijven is zoals gebruikelijk weer mogelijk tot 19:45.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws