Mike van Duivenbode slaat een dubbelslag op Open Gouden Leeuw Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Mike van Duivenbode slaat een dubbelslag op Open Gouden Leeuw

Mike van Duivenbode slaat een dubbelslag op Open Gouden Leeuw

Afgelopen zondag was het Open Gouden Leeuw koppel en single darttoernooi in Heenvliet. Dit betekende weer volle bak darten op alweer het 4e onderdeel van The Shopdarts Masters.

Koppeltoernooi
Net als de voorgaande 2 koppelonderdelen werd er aangevangen met een poulesysteem om zodoende alle deelnemers volop aan darts toe te laten komen. Dat is wat we willen bieden of je nu een goede of minder goede vorm hebt die dag. Iedereen moet zoveel mogelijk aan darten toekomen. Tevens kan een minder moment in je poule nog opgevangen worden door je andere wedstrijd(en), los van een ongelukkige loting natuurlijk. Maar dat is toernooien gooien. De omstandigheden kunnen in je voor- of nadeel werken. Loting, verschillende schrijvers en banen, het hoort er allemaal bij. Uiteindelijk bepaald de vorm van de dag wie zich de terechte winnaars mogen noemen. Zowel in de winnaars- als in de verliezersronde. En dat was ook deze editie weer het geval.

Er werd gestart op 7 banen in 7 poules met speltype 701. Mocht je tussendoor nog wat in willen gooien dan kon dit op de overige dartbanen die nog vrij waren. Ook dit keer waren er op papier een aantal leuke poule confrontaties. De beste 2 koppels per poule gingen door naar de Winnaarsronde. En dat is dan soms dringen geblazen. Zo zagen we in de kwartfinale van de verliezersronde het koppel Berry Herks met Nigel van Milligen uitkomen tegen Ruud Elshout en Sting-Ray van Emmerik. In een korte confrontatie moest nog wel de laatste leg er aan te pas komen maar waren het Berry en Nigel die uiteindelijk het best bij de les bleven en zich zodoende mochten plaatsen voor de halve finale. Hierin kwamen zij uit tegen een koppel wat leuk presteert tijdens de Shopdarts Masters, Martin Olierook en Gerard van Eck. Haalde zij in een eerdere editie nog de finale van deze ronde, bleek vandaag de halve finale het eindstation voor beide heren.

Wie mocht er gaan aantreden en liep via de andere kant van het schema de finale binnen tegen Berry en Nigel. Ook dat werd een koppel wat prima op elkaar ingespeeld is en samen al mooie resultaten heeft neer gezet op de ranking. Ook nu was dit het geval voor Michel Oversluizen en Harry van der Zaken, nadat zij in de halve finale wisten te winnen van Marcel Kruithof en Demi van Gelder. Uiteindelijk werden de messen gescherpt en de degens gekruist, maar waren het Berry en Nigel die lieten zien uit welk hout ze die dag gesneden waren en zodoende met een overtuigende zege de winnaars werden van deze ronde.

In de winnaarsronde werd gespeeld in b.o.5 speltype 701. En hier volgde een hele hoop leuke wedstrijden. Zo hadden we onder andere in de kwartfinale het koppel Wesley Plaisier met Marco Flach die, de beide finalisten uit het single toernooi van het Open Menheerse eerder deze maand, Roy Gokoel en Raymond van der Hoeven, wisten te verslaan. Dit betekende de halve finale voor de mannen als eerst genoemd. Een halve finale waarin ze aan mochten treden tegen Mike van Duivenbode die koppelde met Patrick van den Boogaard. Tegen dit koppel bleken Wesley en Marco vandaag niet opgewassen en zodoende plaatsten Mike en Patrick zich voor de finale. Een finale die tot stand kwam door een schitterende halve finale voor de neutrale toeschouwer.

In een b.o.5 mochten Ferry Beijleveld en Wesley Schols aantreden tegen Ricardo Ham en Jürgen Watson. Na een 2-0 achterstand wisten Ferry en Wesley zich terug te knokken tot 2-2 en moest de beslissende leg er aan te pas komen. Naast de vele maximale scores die Ferry wederom liet noteren in dit toernooi, bleek hij ook op het juiste moment te komen met een fantastische 155 finish om zo alsnog de finale te halen. Gezien de vorige 2 deelnames van ferry aan het koppeltoernooi op de ranking leek een hattrick in de maak. Niets was echter minder waar, want Mike en Patrick hadden de meeste krachten over en werden via een 3-0 zege de terechte winnaars van het koppeltoernooi.

Singletoernooi
Hoge finishes, gevolgd door de hoogst mogelijke finish, poules des doods, waardoor ook weer een ijzersterke verliezersronde, veel 180-ers en een terechte winnaar. Allemaal ingrediënten die we tegen zouden komen tijdens het hoofdonderdeel van de dag.

Wederom gestart in poules, welke er voor zorgden dat sommige banen in het begin dubbel bezet werden, met een speltype 501. De beste 2 per poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummer 3 en 4 naar de verliezersronde. Nadat de kaarten geschud waren nemen we je mee en maken we een sprong in het toernooi naar de kwartfinale van de verliezersronde. Hierin zien we aan de ene kant van de sheet Raymond van der Hoeven in een spannende partij winnen van Roy Moerenhout en Berry Herks op zijn beurt tegen Michael van der Veer. Aan de andere kant van de sheet wist Ruud Elshout zich te plaatsen voor de halve finale ten kosten van Ronald Ouwens en Luciano Patiradj deed ditzelfde tegen Nigel van Milligen. Waar Raymond op basis van een 3-0 legsaldo vrij gemakkelijk leek te winnen van Berry, was het aan de andere kant Ruud die het onderspit moest delven in een 3-2 nederlaag tegen Luciano. De finale werd gespeeld in een b.o.7 en hierin was Raymond heer en meester. Met 4-1 werd hij dan ook de terechte winnaar van deze ronde.

Wie ging er dan uiteindelijk aan de haal met de hoofdprijs van vandaag en mag zich de eerste winnaar noemen van het Open Gouden Leeuw darttoernooi georganiseerd in samenwerking met Shopdarts. Ook in de winnaarsronde maken we een sprong en nemen we je mee naar de kwartfinale. Een ronde waar we voor het eerst dit toernooi over 4 gewonnen legs gingen uitmaken wie er door mocht naar de volgende ronde. Dick van Dijk mocht hierin aantreden tegen Alex den Breejen, nadat hij 2 rondes daarvoor een 170 finish wist te noteren tegen Ferry Beijleveld die op dat moment op tops stond. Het bleek een spannende partij te worden waarin beide heren de eerste 6 legs eerlijk verdeelden. Echter was het Dick die het beslissende punt pakte en zich wist te scharen bij de laatste 4. Een halve finale waarin hij aan mocht vangen tegen Mike van Duivenbode.

Het jeugdige talent uit Dordrecht, die de laatste tijd zo goed in vorm is, had net een 4-0 overwinning in de tas tegen Leen van Welie en begon dus vol zelfvertrouwen aan zijn volgende partij. Dit betaalde zich ook uit, want hij besloot ook deze winnend met 4-2 en bemachtigde hiermee een plek in de finale. Aan de andere kant won Ferry Wennekers van Ricardo Ham in de kwartfinale en wist Wesley Schols het zelfde kunststukje te flikken tegen Niek Braskamp. Zo mochten Ferry en Wesley samen uit gaan maken wie het laatste ticket ging pakken en het duel om de titel met Mike aan te gaan. Ook deze halve finale ging in een 4-2 eindstand. Het zou in het voordeel zijn van Ferry.

In de laatste partij van de dag mochten Mike van Duivenbode en Ferry Wennekers kijken wie er nog voldoende kruit had in een b.o.9 legs. Helaas voor Ferry bleek de koek op, maar desalniettemin fantastisch gegooid vandaag. Echter, tegen een ontketende Mike die in de finale 4 keer 180 liet noteren viel weinig te beginnen deze dag. Met een 5-1 overwinning is Mike van Duivenbode dan ook de meer dan terechte winnaar geworden en eist hij na de koppels ook het singletoernooi voor zich op.

Extra
Dank gaat uit naar locatie de Gouden Leeuw in Heenvliet en hun personeel voor het beschikbaar stellen van de ruimte en inzet. Voor iedere 180 score viel vandaag een flesje flügel af te halen aan de bar. Tevens bedanken wij het volledige team van de dag voor de organisatie, waaronder ook alle zeer welkome hulp bij het opbouwen en afbouwen van de dartbanen van Shopdarts. En natuurlijk alle darters en publiek die het ook dit keer weer mogelijk maken om er met zijn allen een fantastische dartdag van te hebben gemaakt. Jackpot The Pit ging er niet uit vandaag. Beste dame van het toernooi was ditmaal Demi van Gelder, die naast een prima prestatie in het koppeltoernooi ook de laatste 16 van de winnaarsronde wist te bereiken in het singletoernooi. Naast een aantal hoge finishes noteerde Dick van Dijk de hoogste van 170 en in totaal werd 71 keer de maximale score genoteerd. Ferry Beijleveld nam er hiervan 10 op zijn rekening. Het volgende toernooi vind plaats op zaterdag 15 augustus. Dan zijn we in Oostvoorne voor wederom een koppel en single darttoernooi op het Open Kruiningergors. Inschrijving is inmiddels geopend en kan via [email protected] of via een persoonlijk bericht op de Facebookpagina van Kelvin Hooimeijer of Shopdarts. We hopen je dan weer massaal aan de oché te mogen verwelkomen voor een dag met volle bak.... Let's Play Darts!

Koppels

Kwartfinale VR:
Berry Herks/Nigel van Milligen wv Ruud Elshout/Sting-Ray van Emmerik
Martin Olierook/Gerard van Eck wv Daan-Jan Orgers/Jaap van Splunder
Marcel Kruithof/Demi van Gelder wv John Lokken/Marco Meijer
Michel Oversluizen/Harry van der Zaken wv Kelvin Hooimeijer/Hasan Ungüc

Halve finale VR:
Berry Herks/Nigel van Milligen wv Martin Olierook/Gerard van Eck
Michel Oversluizen/Harry van der Zaken wv Marcel Kruithof/Demi van Gelder

Finale VR:
Berry Herks/Nigel van Milligen wv Michel Oversluizen/Harry van der Zaken

Kwartfinale WR:
Wesley Plaisier/Marco Flach wv Raymond van der Hoeven/Roy Gokoel
Mike van Duivenbode/Patrick van den Boogaard wv John Kroeze/John Vlietland
Ferry Beijleveld/Wesley Schols wv Dick van Dijk/Peter de Bruin
Ricardo Ham/Jürgen Watson wv Coen Phillipson/Marco Duivesteyn

Halve finale WR:
Mike van Duivenbode/Patrick van den Boogaard wv Wesley Plaisier/Marco Flach
Ferry Beijleveld/Wesley Schols wv Ricardo Ham/Jürgen Watson

Finale WR:
Mike van Duivenbode/Patrick van den Boogaard wv Ferry Beijleveld/Wesley Schols

Singles

Kwartfinale VR:
Raymond van der Hoeven wv Roy Moerenhout
Berry Herks wv Michael van der Veer
Ruud Elshout wv Ronald Ouwens
Luciano Patiradj wv Nigel van Milligen

Halve finale VR:
Raymond van der Hoeven wv Berry Herks
Luciano Patiradj wv Ruud Elshout

Finale VR:
Raymond van der Hoeven wv Luciano Patriadj

Laatste 16 WR:
Ferry Wennekers wv Marco van de Kant
Ricardo Ham wv John Vlietland
Wesley Schols wv Freddy de Geus
Niek Braskamp wv Marco Flach
Dick van Dijk wv Roy Gokoel
Alex den Breejen wv Marco Duivesteyn
Mike van Duivenbode wv Patrick van Laarhoven
Leen van Welie wv Demi van Gelder

Kwartfinale WR:
Ferry Wennekers wv Ricardo Ham
Wesley Schols wv Niek Braskamp
Dick van Dijk wv Alex den Breejen
Mike van Duivenbode wv Leen van Welie

Halve finale WR:
Ferry Wennekers wv Wesley Schols
Mike van Duivenbode wv Dick van Dijk

Finale WR:
Mike van Duivenbode wv Ferry Wennekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws