Xtreme Sport 4 uit Tilburg is nationale beker kampioen 2016/2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Xtreme Sport 4 uit Tilburg is nationale beker kampioen 2016/2017

Zeven poules met 21 beker kampioenen strijden om de felbegeerde titel. Vorig jaar wisten de De Dapp're Strijders van de DORA hun titel te prolongeren. Het is de Dapp're Strijders niet gelukt om voor het derde jaar op rij te winnen. Extreme Sport 4 uit Tilburg wisten de kampioenen te stoppen. De Brabanders kwamen 0-2 achter maar wisten de wedstrijd volledig om te buigen naar een 4-2 overwinning.

Extreme Sport 4 wist zich vervolgens te plaatsen voor de finale waar tegenstander Ramses Sjaffies met 4-1 werd verslagen.

Klik op de link voor de poule indeling.

Om de kwartfinales compleet te maken moet er een beslissende wedstrijd worden gespeeld in Nijkerk om uit te maken welke van de twee de beste nummer twee in de poule is geworden. De teamronde tussen de The Green Devils en Mook's Bulldogs moet bepalen wie mag aansluiten in de kwartfinales. Met een 128-finish wisten de Mook's Bulldogs zich bij de beste acht van Nederland te voegen.

Xtreme Sport 4 - Ramses Sjaffies 4-1
Met een 106-finish weet de Belg Tony Martinez de Tilburgers de landstitel te bezorgen. Nadat de Brabanders met 3-1 uit de singles kwamen was een punt genoeg in de koppels. Voor Xtreme Sport 4 is het de eerste landstitel, het volledige team bestaat uit Benito van de Pas, Leon de Geus, Willy van de Wiel, Danielle Ijpelaar, Mario Robbe, Jan Huiskes en de Belg Tony Martinez. (dik gedrukt hebben vandaag om het kampioenschap gestreden)

De runners-up Ramses Sjaffies bestonden uit: Sjors van Veen Captain, Roland Scholten, Jan van Veen, Richard Kleinlangenhorst, Johan van Velzen, Jurgen Stap en Ferry van Veen.