NDB maakt de selectie bekend voor het EK Jeugd 2016 in Hongarije Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

NDB maakt de selectie bekend voor het EK Jeugd 2016 in Hongarije

NDB maakt de selectie bekend voor het EK Jeugd 2016 in Hongarije

Na afloop van de laatste NDB Ranking van dit seizoen in Driebergen-Rijsenburg heeft bondscoach jeugd Hermien Straten de namen bekend gemaakt van de spelers die Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens het EK Jeugd 2016 in Hongarije. Bij de meisjes zijn dit opnieuw Kyana Frauenfelder en Layla Brussel, bij de jongens zal het viertal Maikel Verberk, Justin van Tergouw, Wesley Hurrebrink en Levy Frauenfelder aantreden. Dit is het resultaat na de beoordeling van de diverse wedstrijden in seizoen 2015-2016 en uitgebreid overleg binnen de Technische Staf onder leiding van bondscoach Hermien Straten.

Bij de meisjes zal Layla Brussel haar Europese titel gaan verdedigen en zal de kersverse Rankingkampioen 2015-2016 Kyana Frauenfelder voor de derde keer deelnemen aan het EK. Bij de jongens zullen Maikel Verberk en Justin van Tergouw hun Europese koppeltitel gaan verdedigen. Wesley Hurrebrink en Levy Frauenfelder zullen debuteren op het Europese Kampioenschap.

In aanloop naar het EK jeugd zullen we alle Nederlandse deelnemers uitgebreid aan u voorstellen. Het EK jeugd 2016 zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juli in Hongarije. De begeleiding zal dit jaar bestaan uit bondscoach jeugd Hermien Straten, jeugdcommissielid Marijke Zomer en bestuurslid Jeugdzaken Rinus Loof.

Het EK Jeugd wordt ieder jaar georganiseerd onder auspiciën van de WDF. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles- en koppels in poules. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen.

De Nederlandse Darts Bond en dartfreakz wenst de spelers en bondscoaches alvast ontzettend veel succes, blijf de ploeg volgens via deze website!

Bron/tekst ndbdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws