Nederlands en Duits team voor Lorna Croft Friendship Cup bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlands en Duits team voor Lorna Croft Friendship Cup bekend

Nederlands en Duits team voor Lorna Croft Friendship Cup bekend

Bondscoaches Karin ten Kate en Hans Senders hebben hun teams kunnen benoemen voor de Lorna Croft Friendship Cup. Dit mooie evenement met eveneens mooie geschiedenis zal gespeeld worden op 14 en 15 maart in het Aparthotel Delden. In totaal komen acht dames en acht heren in actie.

Richard Huizinga, Bas van Elk en Sven Groen mogen na de succesvolle Challenge of the Lowlands afgelopen zomer opnieuw het Nederlands shirt aantrekken, net als veelvoudig international Remco van Eijden. Het herenteam is compleet met de Six Nations Cup finalisten Michel van der Horst, Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra. Tamara Brandt zal haar debuut maken voor het Nederlands damesteam, Sharon Roosen komt na de Challenge voor de tweede keer in actie. Bij de dames zijn verder EK 2014 spelers Anneke Kuijten en Aileen de Graaf van de partij, net als Vanessa Zuidema en Rilana Erades die afgelopen weekend nog in actie kwamen tijdens de Six Nations Cup. Voormalig selectiespelers Anca Zijlstra en Carla Molema zijn speciaal voor dit evenement uitgenodigd en maken het team compleet.

De LCFC is een vriendschappelijke wedstrijd tussen Duitsland en Nederland waarbij dus acht dames en sinds vorig jaar ook acht heren per land het tegen elkaar opnemen. Deze spelers worden verdeeld over twee teams van vier spelers per categorie. Op zaterdagavond (niet meer in de middag wegens de Superleague) zal een individueel toernooi afgewerkt worden met als hoofdprijs deelname aan de Winmau World Masters. Op zondag wordt het team- en koppeltoernooi gespeeld die net als de singles meetellen voor de LCFC titel. De NDB krijgt bij de organisatie hulp van de Darts Vereniging Oost-Nederland en heeft met deze samenwerking en gastheer een prachtige locatie gevonden.

Ook het Duitse team is inmiddels bekend, bij de dames komen Irina Armstrong, Michelle Sossong, Steffi Zwitkowitsch, Ann Kathrin Wigman, Anne Willkomm, Anja Vonscheidt, Steffi Lück en Andrea Beushausen in actie. Bij de heren zijn Daniel Zygla, Michael Nett, Robert Allenstein, Martin Schindler, Kevin Münch, Benny Sensenschmidt, Frank Gansen en Ingo Vogt geselecteerd.

NDB Darts

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws