DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Nederlandse Darts Bond stelt een bondsarts aan | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Nederlandse Darts Bond stelt een bondsarts aan

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔08.september 2017 07:46:53
Nederlandse Darts Bond stelt een bondsarts aan

Per heden beschikt de NDB over haar eigen bondsarts! Maarten van Oosterbos zal de NDB en dartssport gedurende negen maanden vrijwillig ondersteunen op medisch vlak. Hierbij zal hij zich specifiek richten op de ondersteuning van de nationale selecties en bondscoaches en onderzoek verrichten naar blessures binnen de dartssport. Maarten zal tijdens meerdere evenementen aanwezig zijn (waaronder de open Almere op 17 september) en stelt zich binnenkort persoonlijk voor aan alle selectiespelers. Maarten is bereikbaar via bondsarts@ndbdarts.nl.

Uiteraard stelt Maarten zichzelf even voor: 
“Als recent aangestelde bondsarts van de Nederlandse Darts Bond (NDB) zal ik mij eerst even voorstellen voordat ik medisch inhoudelijke vragen zal beantwoorden. Ik ben Maarten van Oosterbos, ik rond over een half jaar mijn opleiding Sportgeneeskunde af en ben dan medisch specialist. Sinds 2009 ben ik werkzaam als arts in diverse disciplines: Orthoapedie, Cardiologie en Sportgeneeskunde. Al jaren volg ik de dartsport met veel enthousiasme, in mijn ogen heeft er de afgelopen jaren een grote professionalisering en terechte erkenning van de sport plaatsgevonden in Nederland. Daarbij hoort ook een professionele sportbegeleiding van de darters, waar ik me de komende tijd voor zal gaan inzetten.

Inhoudelijk houdt dit in dat ik de coaches, en de nationale selectie, zal bijstaan bij medisch inhoudelijke vragen rondom de dartsport. Denk hierbij aan blessures (behandelen en voorkomen) en alle andere sport gerelateerde vragen. Ik kijk ernaar uit om de Nederlandse Dartsport op medisch vlak naar een hoger niveau te tillen. Succes met darten en zorg goed voor jezelf!”

De NDB wenst Maarten veel succes en bedankt hem voor zijn inzet. Zodra de periode van negen maanden verstreken is zal de NDB met Maarten bespreken of en in welke vorm er sprake zal blijven van samenwerking. Zodra we meer kunnen melden over Maarten en zijn ondersteuning dan zal dit uiteraard gepubliceerd worden op deze website.

Tekst: Nederlandse Darts Bond 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen