Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen (NJTK) zijn gespeeld Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen (NJTK) zijn gespeeld

Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen (NJTK) zijn gespeeld

Sporthal Corlaer was het decor voor de Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen (NJTK)! 30 teams kwamen naar Nijkerk en streden om de twee prestigieuze titels! Het werd een zeer geslaagde dag met veel enthouasiaste jeugdspelers. Naast het toernooi konden de kinderen hun talent laten zien tijdens tal van andere spelletjes. Ook was Nederlandse selectiespeler Martijn Kleermaker aanwezig om zijn kunsten te vertonen. Alle teams kregen de kans om een leg tegen Martijn te spelen.

Aspirantentoernooi
In het aspirantentoernooi zagen we weer vele nieuwe gezichten en talenten. De verliezersronde werd uiteindelijk gewonnen door DVO Aspiranten 2 die in de finale 'the Trouble Makers' de baas was met 3-2. In de winnaarsronde was de finale ook erg spannend. Uiteindelijk gingen de 'Party Boys' er met de winst vandoor na winst op DVO Aspiranten 1. Net als vorig jaar gaat de wisselbeker van de aspiranten dit jaar mee terug naar Dartsclub Hobi Sports. Het kampioensteamvan captain Erik Hogenbirk bestond dit jaar uit Marvin van Deest, Jarno Schulte, Pim van Bijnen en Calin Nicolai.

Juniorentoernooi
De verliezersronde was een prooi voor de 'Rotterdamse Pijle Keilers'. Zij wisten in de finale de 'DVS We Are' te verslaan met 3-2. De finale in de winnaarsronde was kwalitatief erg goed en ontzettend spannend. Het team 'Succes Alvast' met Nederlands kampioen Wessel Nijman in de gelederen ontmoette "De Winnaar pakt euhm" van o.a. Danny de Graaf en Owen Roelofs. Uiteindelijk wist 'Succes Avast' de finale na een beslissende teamgame te winnen: 3-2. Het team bestond uit Wessel Nijman, Gijsbert van Malsen, Levy Frauenfelder en Roy Rietbergen.

Naast mooie bekers en medailles was er ook een prijs voor de origineelste teamnaam. Deze ging naar "DSWN is al naar huis". Het dartsspellencircuit werd gewonnen door Wessel Nijman en Daan Beernink. Zij wonnen een gloednieuw Winmau Dartsbord.

De NDB feliciteert de Nederlands kampioenen bedankt al haar vrijwilligers en de deelnemende teams voor een leuke en sportieve dag! Later zullen alle foto's te zien zijn op onze facebook pagina!

Tekst en foto: NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws