Nederlandse selectie voor Winmau Six Nations Cup 2014 is bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlandse selectie voor Winmau Six Nations Cup 2014 is bekend

Nederlandse selectie voor Winmau Six Nations Cup 2014 is bekend

Tamara Schuur, Karin Krappen, Rilana Erades en Anca Zijlstra zijn geselecteerd om tijdens de Winmau Six Nations Cup 2014 Nederland te vertegenwoordigen. Bij de heren zijn dit Danny Noppert, Wesley Harms, Jan Dekker, Jeffrey de Graaf en Rick Hofstra.

Bij de dames heeft bondscoach Karin ten Kate er dus voor gekozen vier spelers te selecteren waardoor één speler per wedstrijd wissel zal staan. De overige drie dames in de Nederlandse selectie waren wegens verschillende redenen niet beschikbaar. Aileen de Graaf en Floortje van Zanten zijn beiden zwanger, Sharon Prins heeft werkverplichtingen waar ze niet onderuit kon komen. Desalniettemin heeft bondscoach Karin ten Kate een ervaren en sterk team kunnen samenstellen, met Schuur die indruk maakte tijdens Lakeside, net als Erades en Krappen die de laatste maanden goede resultaten laten zien en ook te bewonderen waren op het beroemdste dartspodium in Frimley Green. Het team is compleet met Zijlstra, oud winnares van o.a. de open Hongarije en al jaren in de top van de dames aanwezig.

Bij de heren zal NDB rankingaanvoerder Danny Noppert aan de oche plaatsnemen, net als Wesley Harms die al jaren in de internationale top meedraait en al tweemaal de halve finale wist te bereiken van Lakeside. Ook Hofstra is opnieuw geselecteerd, al jaren een vaste waarde in het Nederlands team en kwartfinalist tijdens het BDO WK. Natuurlijk mag Jan Dekker niet ontbreken die in de halve finale van Lakeside nipt verloor van Norris en het team wordt compleet gemaakt met Jeffrey de Graaf die eveneens in de top 10 van alle nationale en internationale rankings genoteerd staat. Belangrijkste afvallers voor bondscoach Ger Kraus waren onder andere Benito van de Pas en Remco van Eijden. Van de Pas heeft ervoor gekozen binnen het circuit van de PDC te willen spelen, van Eijden, vorig jaar wel actief tijdens de Six Nations Cup net als het WK in Canada, is dit keer niet geselecteerd. Bij de heren bestaat het team dus uit vijf spelers die allen in actie zullen komen.

De Winmau Six Nations Cup, volgens velen het sterks bezette landentoernooi ter wereld, zal van 21 tot en met 23 februari plaatsvinden in Glenrothes (Five), Schotland. De Nederlandse heren zijn titelverdediger door vorig jaar op eigen bodem Engeland te verslaan. Bij de dames gaat Wales hun titel verdedigen, daarnaast doen Ierland, Noord Ierland en Schotland mee. De zes landen worden verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De wedstrijden worden verspreid over vrijdag en zaterdag gespeeld, met de finales op zondag.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws