Nieuwe jeugdspelers toegevoegd aan huidige Nederlandse selectie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nieuwe jeugdspelers toegevoegd aan huidige Nederlandse selectie

Nieuwe jeugdspelers toegevoegd aan huidige Nederlandse selectie

Zowel Berry van Peer als Vera Speth bereiken in augustus de leeftijd van 18 jaar en kunnen zodoende niet meer geselecteerd worden voor internationale evenementen. De bondscoaches hebben in overleg met de technische staf besloten om de jeugdspelers, die beiden nog actief waren tijdens de WDF Europe Cup Youth, te vervangen. Op deze manier wordt een sportieve doorstroom gegarandeerd en krijgen anderen de kans om uit te komen voor het Nederlandse team. Tevens waren er binnen de jeugdselectie nog enkele aanwijsbare plekken voor de bondscoaches.

Dit betekent dat bij de meisjes Kyana Frauenfelder (RDB) en Fenna Bouwman (DSWN) aan de selectie zijn toegevoegd. Beiden zijn resp. 3de en 4de geëindigd op de NDB Ranking na Vera Speth en Sharon Jansen. Bij de jongens zijn Mike van Duivenbode (RDO) en Damien Gerrits (DVO) toegevoegd. Gerrits is knap als 4de geëindigd op de NDB Ranking. Van Duivenbode is ondanks een iets lagere positie op de NDB Ranking toch toegevoegd aan de selectie vanwege zijn overige prestaties door onder andere de Dutch Open Darts te winnen.

De nieuwelingen zullen snel worden toegevoegd aan deze pagina. De jeugdselectie2014-2015 is hiermee compleet, de NDB kijkt met veel vertrouwen naar alle wedstrijden die komen gaan en wenst de debutanten ontzettend veel succes.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws