Op 30 mei kwalificatietoernooi PDB leden selectiewedstrijden NL team Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Op 30 mei kwalificatietoernooi PDB leden selectiewedstrijden NL team

Op 30 mei kwalificatietoernooi PDB leden selectiewedstrijden NL team

Oranjebar organiseert op zaterdag 30 mei, namens Peelland Dart Bond, het kwalificatie toernooi voor deelname aan de selectie- wedstrijden voor het Nederlands Team. Het eerste kwalificatie toernooi werd gewonnen door Roel Donkers. Wie voegt zich bij de Lieshoutse darter om een gooi te gaan doen voor de Nederlandse selectie?

In december 2012 is er voor het eerst een kwalificatietoernooi georganiseerd waarmee spelers zich konden plaatsen voor de Nederlandse selectie. Op maandag 9 juni 2014 is de tweede editie geweest. Voor dit toernooi krijgen de lidorganisaties, dus ook de PDB, de mogelijkheid om twee ‘eigen’ spelers af te vaardigen, d.w.z. een heer en een dame. Ook dit seizoen zullen de kwalificatiewedstrijden worden georganiseerd en wel op zaterdag 4 juli 2015.

In 2012 wist de toenmalige Oranjebar speler Danny Schellekens zich in het Nederlands Team te spelen en kwam Anneke Kuijten net te kort. Tijdens de tweede editie in 2014 was er helaas geen succes weggelegd voor de namens de Peelland Dart bond afgevaardigde spelers.

Nu is er dus opnieuw een mogelijkheid voor alle bij de Peelland Dart Bond aangesloten spelers om een poging te wagen om International te worden.

De Oranjebar zal het kwalificatie toernooi, waarbij de beste heer en de beste dame zich plaatsen voor deelname aan de selectie dag, combineren met het CLoD kwalificatie toernooi dat wordt gehouden op 30 mei aanstaande.

De afgevaardigde spelers dienen:
• 18 jaar of ouder te zijn (dispensatie uitgezonderd);
• minimaal 3 NDB Ranking toernooien gespeeld te hebben bij de heren A of de dames in seizoen 2014/2015. De Dutch Open maakt ook onderdeel uit van het NDB ranking circuit en dus voldoet deelname Dutch Open en 2 NDB rankings ook.

Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, alsnog de kans op plaatsing binnen de Nederlandse selectie.

Meer informatie vindt u op www.oranjebar.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws