Open De Walrus koppels voor Zeverboom/v/d Veer, singles Michels Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Open De Walrus koppels voor Zeverboom/v/d Veer, singles Michels

Open De Walrus koppels voor Zeverboom/v/d Veer, singles Michels

Zondag 4 oktober was het dan eindelijk tijd voor de 1e editie van het Open De Walrus Koppels & Singles te Dordrecht. Met 21 koppels werd er rond de klok van 11 gestart met het koppeltoernooi in een directe knock-out fase met een winnaars- en verliezersronde.

Van de diverse kanshebbers belandde er in ieder geval 1 in de verliezersronde. Het koppel Michael van Dijk & Rob ter Weele moesten in de voorronde een 3-2 verliespartij incasseren tegen het sterk gooiende koppel Luciano Patiradj & Ferry Wennekes. Zij wisten zich echter goed te herstellen in de verliezersronde en er werd geen leg meer weggeven. Zodoende moest ook het koppel Danny Confurius & Geordie Martis er in de finale er aan geloven. Zij werden met 3-0 aan de kant gezet en zo mochten Van Dijk & Ter Weele zich de winnaars noemen van de verliezersronde.

Halve finale:
Dion Hoegen & Daniel Britting 0-3 Danny Confurius & Geordie Martis
Shaties Hoebdar & Faisel Smits 0-3 Michael van Dijk & Rob ter Weele

Finale:
Danny Confurius & Geordie Martis 0-3 Michael van Dijk & Rob ter Weele

In de winnaarsronde behaalde het koppel Leen van Welie & Mike van Duivenbode zonder legverlies de halve finale waarin zij het mochten opnemen tegen Cor Ernst & Mareno Michels. Cor & Mareno waren eerder in de beslissende leg nog te sterk voor Jeffrey Stigter & Viggo van der Kuijl, maar ditmaal moesten zij in de laatste leg capituleren tegen het geweld van Mike van Duivenbode & Leen van Welie.

Aan de andere kant waren het Zereso Zeverboom & Michael van der Veer die de lakens uitdeelde. Ook zij verloren tot aan de halve finale geen enkele leg, waarin zij onder andere Wesley Plaisier & Alex den Breejen versloegen. In de halve finale mochten zij aantreden tegen Luciano Patiradj & Ferry Wennekes, die na hun winst op Michael van Dijk & Rob ter Weele ook Erik van Rijswijk & Berry Herks de baas waren. In dit Rotterdams onderonsje bleken Patiradj & Wennekes niet bij machten om Zeverboom & Van der Veer af te stoppen en moesten zij met een 3-1 nederlaag genoegen nemen met een 3e plek.

Ook in de finale begonnen Zeverboom & Van der Veer voortvarend en namen zij al snel een 2-0 voorsprong, waarna Van Welie & Van Duivenbode op tijd wakker schrokken en de achterstand ombogen in een 3-2 voorsprong. Zeverboom & Van der Veer lieten zich echter niet van de wijs brengen en brachten de stand terug tot 3-3 en zo moest er een laatste en beslissende leg aan te pas komen. De spanning liep hoog op en over en weer werden er matchdarts gemist. Uiteindelijk was het koppel Zereso Zeverboom & Michael van der Veer de gelukkige en schreven zijn de 1e editie van de Open De Walrus Koppels op hun naam.

Kwartfinale:
Leen van Welie & Mike van Duivenbode 3-0 Hans de Klerk & Hans Stiphout
Shanendo Aue & Johan de Ruiter 1-3 Cor Ernst & Mareno Michels
Wesley Plaisier & Alex den Breejen 0-3 Zereso Zeverboom & Michael van der Veer
Luciano Patiradj & Ferry Wennekes 3-1 Erik van Rijswijk & Berry Herks

Halve finale:
Leen van Welie & Mike van Duivenbode 3-2 Cor Ernst & Mareno Michels
Zereso Zeverboom & Michael van der Veer 3-1 Luciano Patiradj & Ferry Wennekes

Finale:
Leen van Welie & Mike van Duivenbode 3-4 Zereso Zeverboom & Michael van der Veer

Inmiddels hadden 51 singles zich ingeschreven en konden we na de finales al snel van start gaan met het singletoernooi, welke van start ging met een poulefase. In sneltreinvaart werd deze afgewerkt en nog geen 2 uur later konden we met nagenoeg geen verassingen van start gaan met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde vonden we ongeveer weer dezelfde namen terug als in de verliezersronde van het koppeltoernooi. Zo wist Shaties Hoebdar weer de halve finale te behalen, waarin hij ditmaal zijn meerdere moest erkennen in Danny Confurius, en wist Demy Koetsier in de halve finale Rob ter Weele te onthouden van z'n 2e finale van de dag.

Waar de finale verliezersronde van het koppeltoernooi een eenzijdige strijd was, bleken deze 2 heren meer aan elkaar gewaagd. In een gelijkopgaande partij lieten beide heren goed spel zien en kwam het aan op een beslissende en laatste leg. Na 15 pijlen stond Dordtenaar Danny Confurius te wachten op 46, maar dit bleek echter niet genoeg. De Almelose Papendrechter, Demy Koetsier, wist een strakke 79 finish te gooien voor de wedstrijd en schreef zodoende de verliezersronde op zijn naam.

Kwartfinale:
Demy Koetsier 3-0 Geordie Martis
Rob ter Weele 3-1 Mathijs Genderen
Jan de Vormer 2-3 Shaties Hoebdar
Danny Confurius 3-0 Wilbert Bijl

Halve finale:
Demy Koetsier 3-0 Rob ter Weele
Shaties Hoebdar 2-3 Danny Confurius

Finale:
Demy Koetsier 4-3 Danny Confurius

Doordat er in de poulefase nagenoeg geen verassingen te noteren waren, zorgde dat ervoor dat we al vroeg in het toernooi afscheid moesten nemen van verscheidene kanshebbers. Zo wisten onder andere Cor Ernst, Ferry Wennekes, Michael van Dijk, Wesley Schols en uitblinker van het eindtoernooi van de Winners Zomerranking, Zereso Zeverboom, niet tot de kwartfinale te geraken.

Uiteindelijk konden we genieten van 4 mooie kwartfinales. In de eerste kwartfinale verbaasde Luciano Patiradj vriend en vijand door superpartij af te leveren tegen Mike van Duivenbode. In de beslissende leg stond Luciano na 12 pijlen op 76, hetgeen echter niet genoeg bleek, waardoor Mike alsnog op jacht kon gaan naar zijn 4e toernooizege op rij op de HW Dartstoernooien. Ook maakte Wesley Plaisier en Alex den Breejen het ongekend spannend, waarbij Wesley in de laatste leg aan de goede kant van de score bleef. Liet Mareno Michels weinig heel van Leen van Welie en bleef Jeffrey Stigter overeind tegen een sterk gooiende Michael van der Veer.

Ook in de halve finale zette Mareno zijn sterke spel door en werd Jeffrey met 4-1 op zij gezet. Hetzelfde gold voor Mike die zich ook met dezelfde cijfers wist te ontdoen van Wesley, wat ons dus op papier een finale van formaat opleverde tussen Ridderkerker Mareno Michels en Dordtenaar Mike van Duivenbode.

Dat deze finale er een van formaat was lieten beide heren dan ook duidelijk zien. Hoge scores met sterke finishes symboliseerde deze finale, waarbij Mike al vroeg tegen een break aan keek. Aan vechtlust ontbrak het zeker niet, maar er stond werkelijk waar geen maat op Mareno, die nog maar even liet zien hoe hij aan zo'n staat van dienst is gekomen. Met 5-2 werd Mike aan de kant gezet en mocht Mareno zich de winnaar noemen van de 1e editie van de Open De Walrus Singles.

Laatste 16:
Ferry Wennekes 1-3 Mike van Duivenbode
Zereso Zeverboom 2-3 Luciano Patiradj
Michael van Dijk 1-3 Alex den Breejen
Erik van Rijswijk 2-3 Wesley Plaisier
Dion Hoegen 1-3 Leen van Welie
Melvin van Hulst 0-3 Mareno Michels
Jeffrey Stigter 3-1 Cor Ernst
Michael van der Veer 3-1 Berry Herks

Kwartfinale:
Mike van Duivenbode 4-3 Luciano Patiradj
Alex den Breejen 3-4 Wesley Plaisier
Leen van Welie 0-4 Mareno Michels
Jeffrey Stigter 4-2 Michael van der Veer

Halve finale:
Mike van Duivenbode 4-1 Wesley Plaisier
Mareno Michels 4-1 Jeffrey Stigter

Finale:
Mike van Duivenbode 2-5 Mareno Michels

Beide heren waren ook verantwoordelijk voor hoogste finish; zij wisten beide een nette 160 finish te gooien. Beste dame werd Cretienne Godschalk met een plek bij de laatste 32 van de winnaarsronde waar zij haar meerdere moest erkennen in Wesley Plaisier.

Rest ons nog ons dankwoord te geven aan Schildersbedrijf John Diependaal voor het mede mogelijk maken van de 1e plek van €200,-, De Walrus, en in het speciaal Chiel Schouten, voor de locatie en het sponsoren van iedere eerstgegooide 180 en de gezelligheid en sportiviteit van alle darters, waardoor ook wij weer een gezellig en goedlopend toernooi hebben kunnen afleveren.

Zaterdag 24 oktober zijn wij weer te vinden voor het volgende HW Dartstoernooi, namelijk de Open Agnes & Schier Koppels & Singles. In het gezellige Agnes & Schier te Barendrecht zal er gestreden worden om een 1e plek van gegarandeerd €300,-. De inschrijving is inmiddels al geopend en dit kan via Freddy de Geus 06-52098979!

Bekijk onze facebookpagina www.facebook.com/HWDarts of website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws