Open Dongen single winst Huiskes, Van Boxel en Van Dijk koppels Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Open Dongen single winst Huiskes, Van Boxel en Van Dijk koppels

Maandag 2 april (2e paasdag) vond voor de 35e keer Open Dongen plaats in Café De Valk. Er werd gespeeld om het single en koppel kampioenschap. Voor de dames was er dit keer te weinig deelname. Het single toernooi werd verspeeld volgens het k.o. systeem, het koppelkampioenschap in poules, beide toernooien hadden een winnaars en een verliezersronde.

Verleden jaar ging de titel naar Jan Huiskes (single), en Jan Huiskes en Mario Robbe (koppels). Jan was wederom aanwezig maar koppelde deze keer met Carlo van Cleef. Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door winst op Ramon Bressers en Dennis van Strien werden Jan Huiskes en Carlo van Cleef finalisten.

In de andere halve finale wonnen Dick van Dijk en Pim van Boxel van Mark Bakx en Peter Driessens. In een spannende finale wonnen Pim en Dick met 4-3 en pakte de titel bij de koppels, proficiat. Bob de Meijer en Michel de Meijer wonnen de finale in de verliezersronde met 3-1 van Marly van den Heuvel en Rob Jansma.

De hoogste uitworp goed voor € 20 ging naar Carlo van Cleef met 152. Verder uitworpen voor Jan Huiskes 146, Marly van de Heuvel en Dick van Dijk 112. Carlo van Cleef en Kyani Neeckx gooide 110 uit. Dick van Dijk had ook nog een 103 finish.

Hierna gingen de singles van start. Mario Robbe werd finalist door winst op Jeffrey Stigter. Jan Huiskes ging naar zijn 2e finale door halve finale winst op Dennis van Strien. In de finale was Jan met 5-3 de beste en pakte hiermee wederom het kampioenschap met daaraan verbonden een geldprijs van € 200, proficiat.

Pim van Boxel speelde de finale in de verliezersronde tegen Corné Van Mastrigt en won met 4-3.

De hoogste uitworp werd een prooi voor Corné van Mastrigt met 126. Verder de volgende uitworpen, Dennis van Strien 124 en Mario Robbe 111. In totaal werd er 30 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie.

Jan Huiskes was ook hierin de beste met 6 stuks. Mario Robbe en Jeffrey Stigter pakte er 3 stuks mee. 2x 180 was er voor Peter Driessens, Carlo van Cleef, Ramon Bressers, Corné van Mastrigt, Dennis van Strien en Dick van Dijk. 1x 180 voor Nico Steenbergen, Pim van Boxel, Werner Tiest, Sjef Laurijsen, Mick Hoevenaars en Rob Jansma.