Open ’s-Gravendeel voor Huybrechts/Wens en voor Van Duivenbode Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Open ’s-Gravendeel voor Huybrechts/Wens en voor Van Duivenbode

Open ’s-Gravendeel voor Huybrechts/Wens en voor Van Duivenbode

Na een lange voorbereiding was het zondag 23 augustus dan eindelijk tijd voor de 2e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels & Singles in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel.

Koppels
Rond de klok van 11 werd er met 53 koppels gestart in een directe knock-out vervolgd door een winnaars- en verliezersronde. Van de diverse kanshebbers en outsiders belandde er toch enkele in de verliezersronde, waarvan er ook 2 daadwerkelijk nog de finale wisten te behalen. Het waren Frans Borsten / Cor Ernst die het op mochten nemen tegen Roy Moerenhout / Raymond van den Ende. Op voorhand waren Borsten / Ernst de favoriet, maar daar dachten Moerenhout / Van den Ende anders over en met een klinkende 3-0 overwinning mochten zij zich winnaar noemen van de verliezersronde.

Kwartfinale:
Marcel Reinders / Davy van Hulst 0-2 Roy Moerenhout / Raymond van den Ende
Pascal Buitendijk / Justin Schilperoord 2-0 Hans de Klerk / Marco van der Bijl
Menno Angenent / Anouk Lokum 0-2 Marjolein Bunk / Sander van Oostenbrugge
Frans Borsten / Cor Ernst 2-0 Damian Mol / Marco Mol

Halve finale:
Roy Moerenhout / Raymond van den Ende 2-0 Pascal Buitendijk / Justin Schilperoord
Marjolein Bunk / Sander van Oostenbrugge 0-2 Frans Borsten / Cor Ernst

Finale:
Roy Moerenhout / Raymond van den Ende 3-0 Frans Borsten / Cor Ernst

Voor de koppels van start zouden gaan was het al gauw duidelijk dat we een nieuwe opvolger zouden krijgen op de 2e editie, aangezien de winnaars van vorig jaar (Michael van Dijk & Erik van Rijswijk) het niet waagde op prolongatie van de titel. Dat koppels, zoals Mareno Michels / Mitchell von Schukkmann en Bryan de Hoog / Mark Oosterhuis, zich niet eens bij de kwartfinale wisten te scharen was tekenend voor het niveau. Uiteindelijk konden we een Belgische finale tegemoet zien tussen De Decker / Kersbeeck en Huybrechts / Wens. De Decker / Kersbeeck boden goed tegenstand, maar het waren de topfavorieten Huybrechts / Wens die met een 4-1 overwinning zich tot winnaars mochten benoemen van de 2e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels.

Kwartfinale:
Ricardo Ham / Etienne Stuiver 3-2 Anoop Ramdajal / Luciano Patiradj
Kim Huybrechts / Sven Wens 3-0 Erik van Rijswijk / Nigel van Milligen
Mike de Decker / Martin Kersbeeck 3-1 Zereso Zeverboom / Peter Klein
Mike van Duivenbode / Viggo van der Kuijl 3-0 Patrick Luijendijk / Marcel Koolmees

Halve finale:
Ricardo Ham / Etienne Stuiver 1-3 Kim Huybrechts / Sven Wens
Mike de Decker / Martin Kersbeeck 3-1 Mike van Duivenbode / Viggo van der Kuijl

Finale:
Kim Huybrechts / Sven Wens 4-1 Mike de Decker / Martin Kersbeeck

Singles:
Met 118 singles werd iets later dan gepland in een rap tempo gestart met de poulefase om de betere van de mindere goden van de dag te scheiden. Uiteindelijk bleken de poules aardig ingedeeld, maar zoals altijd moesten enkele winnaarsrondekandidaten hun geluk beproeven in de verliezersronde.
Na een Belgische finale tijdens de koppels, konden we in de verliezersronde genieten van Brabants onderonsje. Het waren Damian Mol (St. Willebrord) en Eddy Merlijn (Bergen op Zoom) die met elkaar de strijd mochten aan gaan voor de winst in de verliezersronde. Het was Eddy die zeker niet onverdienstelijk speelde, maar Damian was vastberaden en nam uiteindelijk met een 4-1 overwinning de verliezersronde mee naar St. Willebrord.

Kwartfinale:
Ted Carbone 0-2 Nigel van Milligen
Henk van der Horst 0-2 Damian Mol
Etienne Stuiver 1-2 Dylan van Beers
Eddy Merlijn 2-0 Tiemo Visser

Halve finale:
Nigel van Milligen 2-3 Damian Mol
Dylan van Beers 0-3 Eddy Merlijn

Finale:
Damian Mol 4-1 Eddy Merlijn

In de winnaarsronde was het de beurt aan de echte kanonnen van de dag om te laten zien wie de beste van de dag zou zijn. Echter vloog de ene topper na de andere eruit. Zo verloor titelverdediger Mike de Decker direct van Kenny Neyens, waren zowel Mark Oosterhuis als Cor Ernst niet bij machten om Kim Huybrechts af te stoppen, moesten Anoop Ramdajal en Brian Raman hun meerdere erkennen in Mareno Michels en Mike van Duivenbode, stopte Raymond van den Ende Erik van Rijswijk af en verschalkte Alex den Breejen met geleende pijlen Bryan de Hoog.

Vanaf de laatste 16 waren alle partijen van hoogstaand niveau en bleek dit een genot voor het oog. Vele uitgeschakelde darters en liefhebbers zagen onder meer toe hoe Mitchell von Schukkmann voor de verassing van het toernooi zorgde door met 3-1 Kim Huybrechts uit te schakelen en ook Alex den Breejen liet zich van zijn beste kant door Sven Wens met 3-0 naar het schrijfbord te verwijzen.

Uiteindelijk bleek de kans op alweer een Belgische winnaar nog steeds aanwezig. Kenny Neyens stroomde namelijk met sterk spel door tot de halve finale waarin hij Alex den Breejen trof. Alex, die nog steeds met geleende pijlen stond te gooien, deed alles wat bij zijn machten lag. Vier maal een maximale score bracht hem op de juiste weg, maar de dubbel leek een moeilijkere opgave, waar Kenny optimaal van profiteerde en zich met 4-2 plaatste voor de finale.

De andere finalist zou komen uit de partij tussen Mitchell von Schukkmann en Mike van Duivenbode. Mitchell, die na Kim Huybrechts ook nog Ferry Beijleveld aan zijn zegekar bond, had het zichtbaar lastig om dit kunstje nog een keer te herhalen en daar maakte Mike dankbaar gebruik van en plaatste zich met een 4-1 overwinning voor de finale.

Zoals al eerder aangekaart waren vele partijen een genot voor het oog, maar deze finale overtrof toch wel alle verwachtingen. De jongeling uit Beurne, Kenny Neyens, nam met sterk spel een comfortabele 3-0 voorsprong, waarna de andere jongeling uit Dordrecht, Mike van Duivenbode, maar even bijschakelde. Maarliefst 5 legs op rij werden gewonnen met achtereenvolgens 12-13-15-13-14 darts en zo mocht Mike zich na een geweldige comeback de winnaar noemen van de 2e editie van de Open ’s-Gravendeel Singles.

Kwartfinale:
Ferry Beijleveld 2-3 Mitchell von Schukkmann
Mike van Duivenbode 3-1 Metthew Kila
Mareno Michels 1-3 Alex den Breejen
Kenny Neyens 3-0 Joey Jaspers

Halve finale:
Mitchell von Schukkmann 1-4 Mike van Duivenbode
Alex den Breejen 2-4 Kenny Neyens

Finale:
Mike van Duivenbode 5-3 Kenny Neyens

Zoals altijd vergeten wij ook niet de beste dame van de dag van een enveloppe te voorzien en ditmaal was het Dana Verhaegen die zich tot beste dame mocht benoemen met haar plek bij de laatste 32 van de winnaarsronde.

Wij willen graag in het bijzonder nog even onze sponsoren bedanken voor het mede mogelijk van dit evenement: ~ Partycentrum Concordia ~ RDV Productions ~ Sonny’s Darts ~ Bij de VakFotograaf ~ H.R.T. Recyclingmachines ~ Metaalbewerking Hoeksche Waard ~ RIS Roubos Industrieel Spuiterij ~ en natuurlijk alle darters zelf voor het medemogelijk maken van een gezellige en sportieve dag!

Zaterdagmiddag 5 september staat het volgende open toernooi van HW Darts op de planning, namelijk het Open Steeds Sneller in P.V. Steeds Sneller te Zwijndrecht. Met een gegarandeerde 1e plek van €150,- is er plek voor maximaal 80 singles.

Kijk voor meer informatie op onze website www.hw-darts.nl.

~HW Darts~

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws