Opstelling en loting voor WDF Europe Cup 2014 is inmiddels bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Opstelling en loting voor WDF Europe Cup 2014 is inmiddels bekend

Opstelling en loting voor WDF Europe Cup 2014 is inmiddels bekend

De World Darts Federation heeft de loting voor de Europe Cup2014 in Roemenië bekend gemaakt. Zowel de dames als de heren spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en een teamtoernooi.

De Nederlandse heren zitten in het teamevent in dezelfde poule als Servië en Duitsland. Interim bondscoach Hans Senders heeft voor het teamtoernooi de volgende volgorde gekozen: Wesley Harms, Danny Noppert, Remco van Eijden en Jeffrey de Graaf.

In het singeltoernooi treft Remco van Eijden de Oostenrijker Peter Nigitz. Danny Noppert zal in de eerste ronde uitkomen tegen Krzysztof Chmielewski en de winnaar van deze wedstrijd zal gaan spelen tegen Martin Phillips. Jeffrey de Graaf moet het opnemen tegen Karel Sedlacek uit Tsjechië en zijn koppelmaat Wesley Harms heeft in het single toernooi in de eerste ronde een 'bye'. Zijn tegenstander komt uit de wedstrijd tussen de Turk Engin Ceylan en de Bulgaar Nokolai Krastev.

In het heren koppeltoernooi hebben de Graaf en Harms in de eerste ronde een 'bye' en zullen van Eijden en Noppert gaan spelen tegen Phillips en Warren uit Wales. Een zware loting dus voor de twee Nederlanders.

De Nederlandse dames zitten in een poule met Oostenrijk en Turkije. Voor het teamtoernooi is de volgorde Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Sharon Prins en Tamara Schuur. Dit is bepaald door damesbondscoach Karin ten Kate.

Aileen de Graaf en Anneke Kuijten gaan samen koppelen en hebben in de eerste ronde een 'bye'. Het tweede Nederlandse koppel bestaat uit Tamara Schuur en Sharon Prins. Zij gaan spelen tegen Chimpoca en Ivan uit Roemenië. Mochten ze deze wedstrijd winnen moeten ze aantreden tegen McIntyre en Breen uit Ierland.

In het singeltoernooi kent Anneke Kuijten een 'bye'. Tamara Schuur zal gaan spelen tegen Kaisu Rekinen uit Finland. De winnaar van deze wedstrijd zal uitkomen tegen de Belgische Kathy Geerarts. Aileen de Graaf zal gaan spelen tegen Natasa Maksimovic uit Servië en Sharon Prins tegen de Oostenrijkse Daniela Piassoni.

Klik hieronder op de verschillende categorieën om deze te bekijken:

Heren Team Groep 1 t/m 4
Heren Team Groep 5 t/m 8
Heren Koppels
Heren Singles

Dames Team groep 1 t/m 4
Dames Team groep 5 t/m 8
Dames Koppels
Dames Singles

Programma:
Dinsdag 23 september: Openingsceremonie
Woensdag 24 september: Dames Team wedstrijd en Mannen Koppels
Donderdag 25 september: Dames Koppels en Mannen Team wedstrijd
Vrijdag 26 september: Dames en Heren Singles
Zaterdag 27 september: Alle finales

Voor meer informatie klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws