OSR 19 speeldag 7; Van der Zande profiteert van afwezigheid Vos Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR 19 speeldag 7; Van der Zande profiteert van afwezigheid Vos

Oranjebar Super Ranking 19 speeldag 7; Davy van der Zande profiteert van afwezigheid Gino en grijpt dagzege ten koste van Yoeri Duijsters. Nieuwkomer Gijs van de Elzen in verliezersronde de beste.

De zevende speeldag van de Oranjebar Super Ranking kon worden gestart met 16 deelnemers wat goed uitkwam voor de groepsfase die met vier groepen van start ging. De beste twee van iedere groep gingen door naar de kwartfinales en dat waren deze week Wouter Vaes, Roy Oetelaar, Randy Oosterbruggen, Yoeri Duijsters, Daan Groen, Peter van den Broek, Davy van der Zande en Bjorn Brans.

De kwartfinales leverden winst op voor Daan, Davy, Wouter en Yoeri die met elkaar konden strijden voor een plaats in de finale. Eerst was het Davy die een finaleplaats wist te bemachtigen door met 4-1 te winnen van Wouter. Vervolgens was Yoeri met 0-4 te sterk voor Daan zodat hij zich eindelijk weer eens kon mengen in de strijd om de dagzege.

De verliezersronde was deze week bijna net zo spannend als het hoofdtoernooi. De verschillen tussen de spelers waren klein en alleen Gijs van de Elzen stak er eigenlijk bovenuit. Hij boekte zowel in de halve finale als in de finale een 4-0 whitewash zege. In de halve finale was Wilco Visser het slachtoffer en in de finale kon Martijn van de Berg zijn tegenstander ook geen leg afsnoepen. Eerder had Marijn de halve finale nipt gewonnen van de jonge Mike Brands. niwerd gewonnen door Dhanes Misier die in de troostfinale Brian Snijders met 2-4 wist te verslaan. Jeffrey Breands moest genoegen nemen met een derde plaats. In afwachting van de grote finale werd intussen het winnende getal van de Mysterie Box bekend gemaakt. Het werd 129 en die werd, ook in de finale, niet gegooid dus blijft de €250,= opnieuw staan tot de volgende week.

De finale van het hoofd toernooi ging dit keer gelijk op totdat Davy twee legs op rij wist te winnen en daarmee de 5-3 eindstand op het bord bracht. Na aan aantal weken Gino Vos was Davy hiermee de volgende winnaar van de dagzege in de 19e editie van de OSR.

De kille cijfers van de avond blven steken op 27 maximum scores en zes 100+ finishes. Het winnende getal (144) voor de Mysterie Box zat er voor de zoveelste keer niet bij.

Uitslag kwalificatie dag 7; 1. Davy van der Zande 2. Yoeri Duijsters 3. Wouter Vaes en Daan Groen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 8 van de Oranjebar Super Ranking 19 wordt gespeeld op dinsdag 26 juli 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.