Oswin Streden wint 2e Helmond Open Darts Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Oswin Streden wint 2e Helmond Open Darts

Na het prachtige toernooi van vorig jaar waren de verwachtingen hoog gespannen voor de tweede uitgaven van dit toernooi dat opnieuw werd gehouden in het supporterscafé van voetbalclub Helmond Sport. Na vaststelling van de datum van het toernooi werden ineens ook andere dartsactiviteiten georganiseerd in de omgeving, waardoor er helaas slechts 40 darters verschenen om te strijden om de toch mooie pijzenpot van 1250 euro.

Al met al konden de spelers in 10 poules van start gaan en er werd meteen fanatiek gestreden om de eerste twee plaatsen die recht gaven op de winnaarskant van het toernooi. Daar zouden immers de meeste prijzen te verdelen zijn. De wedstrijden aan de winnaarskant verliepen eigenlijk zonder verrassingen, wat uiteindelijk resulteerde in twee prachtige halve finales op het podium.

Mario Sandifort tegen Braulio Roncero mochten als eerste op de bühne verschijnen en het werd een prachtige wedstrijd om te zien. De heren gingen gelijk op en diverse legs werden uitgegooid onder de 15 darts. Het was uiteindelijk Braulio die dankzij zijn scherpte op de dubbels als eerste met een 5-2 overwinning in de finale terechtkwam.

De tweede halve finale werd gespeeld tussen Hermie van Orsouw en Oswin Streden en ook deze partij was een juweeltje. De eerste 5 legs gingen allemaal tegen de draad in en stonden op hoog niveau. Hermie wist er zelfs een 11 en een 13=darter uit te persen en hield verder prima stand tegen de scores van Oswin. Helaas waren het de bijna niet gemiste dubbels van Oswin, die de doorslag gaven: 5-3.

Aan de verliezerskant werd verbeten gestreden om naar de finale te komen. Ricardo Tiebosch sloop tot zijn eigen verbazing steeds verder door het toernooi en belandde zelfs in de finale. Zijn tegenstander was Ardy Slegers, die ook al zijn opponenten de baas kon blijven. In de finale was het fortuin van Ricardo echter opgebruikt en moest hij met 4-0 zijn meerdere erkenning in Ardy.

De grote finale werd dus gespeeld tussen Braulio Roncero en Oswin Streden. Beide spelers waren goed in vorm, maar iedereen verwachtte eigenlijk dat Braulio het toernooi uiteindelijk op zijn naam zou gaan schrijven. Er was er in ieder geval één, die niet dezelfde mening had. De eerste 4 legs werden netjes verdeeld met nog wat wisselvallige scores. Daarna brandde het gevecht echter goed los, ineens vielen de 180 scores als rijpe appels van de boom en dan vooral aan de kant van Oswin. Met prima scores en strakke finishes liep Oswin daardoor uit naar 4-2. Daarna leek Oswin hard op weg naar de 5-2, maar een serie van missers op alle dubbels die hij tegenkwam zorgde voor 4-3. In de leg erna sloeg Oswin echter met 14 darts opnieuw hard toe en nam weer 2 legs voorsprong. Daarna leek Braulio alweer op weg naar een 15-darter, maar hij miste tops. Oswin zette flink druk, maar kon ook de winst nog niet pakken. Toen Braulio daarna opnieuw een kans voorbij liet gaan werd Oswin Streden met 6-3 de terechte winnaar van de 2e Helmond Open Darts.

De hoogste finish van de dag werd al in de tweede poulewedstrijd gegooid door Jan Jagers. Zijn outshot van 154 werd de rest van de middag niet meer verbeterd.