Overwinning speeldag 9 OSR#24 gaat naar Davy van der Zande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Overwinning speeldag 9 OSR#24 gaat naar Davy van der Zande

Overwinning speeldag 9 OSR#24 gaat naar Davy van der Zande

Afgelopen dinsdag was het tijd voor de negende speeldag van de 24e editie van de Oranjebar Super Ranking waar deware dartliefhebber altijd zijn hart kan ophalen.

De groepsfase waarmee gestart wordt leverde dit keer Andre Duijster, Lincy Gloudemans, Davy van der Zande, Peter van den Broek, Oswin Streden, Levi Frauenfelder, Mark Giepmans en Yoeri Duijster op als
Kwartfinalisten. Helaas eindigde het toernooi hier voor Peter ,Mark, Oswin en Lincy. In de halve finales stonden vervolgens Yoeri en Levi tegenover elkaar evenals Davy en Andre zodat een finale tussen twee Duijsters tot de mogelijkheden hoorde. Zover kwam het echter niet want beide wedstrijden eindigde in een 4-1 overwinning voor respectievelijk Yoeri en Davy die zich konden opmaken voor de finale.

In de verliezersronde waren het Roland Stokmans, Ruud Tuijtelaars, Jorg Frauenfelder en Gian van Veen die als sterksten overbleven. De halve finale tussen Jorg en Gian ging met 0-3 naar Gian en Roland wist niet te winnen van Ruud die een 3-1overwinning boekte. In de finale was Gian heer en meester en via een 4-1overwinning kaapte hij de troostprijs voor de neus van Ruud weg.

Aansluitend kon worden begonnen aan de finale, voor Yoeri de tweede op rij, tussen twee ervaren spelers die ook terug te vinden zijn in het internationale dartcircuit. Het werd een mooie gelijk opgaande wedstrijd waarin Davy uiteindelijk aan het langste eind trok door te voorkomen dat het op een beslissende leg aankwam en met 5-3 de partij in het slot gooide. Een mooi terechte overwinning voor Davy van der Zande die zichzelf hiermee een goede dienst bewees met het oog op het tussenklassement.

De meeste maximum scores werden dit keer gegooid door Lincy Gloudemans (3) en met vier 100+ finishes was Oswin Streden de beste in de jacht op de inhoud van de Mysterie Box. Die ging echter niet open want het winnende getal 109 werd niet uitgegooid.

Uitslag kwalificatie dag 9; 1. Davy van der Zande 2. Yoeri Duijster 3. Andre Duijster en Lincy Gloudemans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Dinsdag 14 november 2017 wordt de kwalificatiedag 9 van de Oranjebar Super Ranking 24 gespeeld. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws