Patrick van den Boogaard winnaar 10e Winners Zomerranking 2016 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Patrick van den Boogaard winnaar 10e Winners Zomerranking 2016

Patrick van den Boogaard winnaar 10e Winners Zomerranking 2016

Vrijdagavond 19 augustus vingen we rond de klok van 20:00 aan met het 10 toernooi van de Winners Zomerranking 2016 in Café De Vrije Wereld te Numansdorp. Met een relatief rustig aantal van 27 deelnemers konden we, zoals gebruikelijk, van start in poules gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Dennis van Genderen en Shaties Hoebdar die zich in de finale wisten te spelen. Waar Dennis eerst mocht genieten van bye, waarna hij Sander van Oostenbrugge en Lesley van Schijndel wist te verslaan, mocht Shaties direct aanvangen tegen Joke Meijer, waarna ook Mike de Kruijff en Arjan Versendaal aan de zegekar gebonden werden.

De finale was er eentje van de categorie kort, maar krachtig; met een klinkende 4-0 overwinning schreef Dennis de verliezersronde op zijn naam ten koste van Shaties.

Kwartfinale:

Mike de Kruijff 2-3 Shaties Hoebdar

Ricardo Bravenboer 1-3 Arjan Versendaal

Dennis van Genderen 3-1 Sander van Oostenbrugge

Pascal den Tuinder 2-3 Lesley van Schijndel

Halve finale:

Shaties Hoebdar 3-1 Arjan Versendaal

Dennis van Genderen 3-1 Lesley van Schijndel

Finale:

Shaties Hoebdar 4-0 Dennis van Genderen

In de winnaarsronde mocht zowel Zereso Zeverboom als Patrick van den Boogaard zich gaan opmaken voor zijn 2e overwinning op de Winners Zomerranking 2016. Waar Zereso zich op zijn weg naar de finale ontdeed van Menno Angenent, Berry Herks en een verassend sterk spelende Peter van Mouwerik, verschalkte Patrick achtereenvolgends Marco Meijboom, Viggo van der Kuijl en Rudi Minnebach, die even daarvoor nog Dimitri van den Bergh versloeg in een ware kraker.

In de finale viel Zereso op met scherp finishwerk; 3 legs werden binnengehaald met tweemaal een 120 en eenmaal een 122 finish. Echter bleef het hierbij voor Zereso en wist Patrick de overige 6 legs op zijn naam te schrijven, wat resulteerde in een 6-3 zege en de winst op het 10e toernooi van de Winners Zomerranking 2016.

Kwartfinale:

Berry Herks 1-4 Zereso Zeverboom

Peter van Mouwerik 4-0 Roy Moerenhout

Viggo van der Kuijl 0-4 Patrick van den Boogaard

Dimitri van den Bergh 3-4 Rudi Minnebach

Halve finale:

Zereso Zeverboom 5-4 Peter van Mouwerik

Patrick van den Boogaard 5-1 Rudi Minnebach

Finale:

Zereso Zeverboom (69,0) 3-6 Patrick van den Boogaard (75,6)

Daarnaast nam Patrick met 7 stuks ook verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180'ers, terwijl Dimitri van den Bergh letterlijk de hoogste finish voor zijn rekening nam met 170 finish. Beste dame werd Joke Meijer met haar plek bij de laatste 16 van de verliezersronde.

Vrijdagavond 26 augustus kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven in De Vrije Wereld te Numansdorp voor het 11e toernooi van de Winners Zomerranking 2016.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws