Patrick Hendriks wint 11e rankingavond ENC DARTS Nijverdal Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Patrick Hendriks wint 11e rankingavond ENC DARTS Nijverdal

Patrick Hendriks wint 11e rankingavond ENC DARTS Nijverdal

Donderdag-avond werd er bij ENC DARTS in Nijverdal weer begonnen met kennismaking met sport. Donderdag stonden er 4 meisjes en 7 jongens klaar om een aantal spelletjes te doen. Eerst werd er geprobeerd vanaf101 precies op 0 uit te komen. Omdat de leeftijd verschilde van 6 tot 11 jaar en deze redelijk op leeftijd waren verdeeld kon je direct al wel zien wie er aanleg had en wie nog echt wel een paar keer mag oefenen. Maar het mocht de pret niet drukken, want na wat drinken wisselden we het spelletje en mochten ze proberen in 10 minuten zo ver mogelijk te komen, beginnend met de 1, vervolgens 2 etc. Het groepje met de oudste kinderen had zelf al bedacht dat ze beter met 20 konden beginnen en dan aftellen omdat die scores op het schrijfbord stonden. Na wat drinken deden we een laatste spelletje, de bull was goed voor 5 punten, de single-bull was goed voor 4 punten, de tripple-ring 3 punten, de dubbel-ring 2 punten en de grote vlakken 1 punt. Mooi was wederom te zien dat een aantal kinderen geconcentreerd probeerden de punten binnen te halen. Na afloop kregen alle kinderen een key-cord en mochten ze een poster uitzoeken. De posters van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren in ieder geval zo weg. Volgende week donderdag nog 1 keer een paar spelletjes en dan sluiten we 27 November af met een echt toernooitje. Ondertussen had Hans Klomp een aantal dart9 pijlen uitgestald en konden de jeugdspelers van ENC DARTS en de senioren die langzaam binnenkwamen, deze pijlen uitproberen. Hans zal nog twee donderdag weerkomen. En zo vertrokken langzaam de kinderen en kwamen de senioren binnenwandelen. Zoals gebruikelijk begonnen we om 20 uur met de wekelijkse ranking die door Marco Schalen en Geert Spenkelink werd bijgehouden. De uitslagen:

Kwart-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Kevin Hoop 2-0 (Arjan 1x180)
Martin de Blecourt-Domingus Souhuwat 2-0
Remon Nijland-Jurgen Kamp 1-2
Rik Vroom-Alfred van Dorth 0-2

Halve-finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Martin de Blecourt 3-0
Jurgen Kamp-Alfred van Dorth 0-3

Finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Alfred van Dorth 3-0 (Arjan 116-check)

Arjan is de slow-starter van de club. Is het de drank die dan werkt of is hij dan warm gegooid? In de poule krijgt hij 8 legs van de maximale 9 tegen en in de verliezersronde krijgt hij geen leg tegen, gooit een 180 en een 116-check. Alfred zat ook al bij Arjan in de poule en verloor daar nog nipt met 2-3 van Arjen.

Kwart-finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Mathijs Kamp 0-3
Geert Spenkelink-Marco Schalen 3-1
Christian Hekman-Patrick Hendriks 2-3 (Christian 1x180)
Hans Klomp-Jan Tijhuis 3-1 (Hans 104-check)

Halve-finale winnaarsronde:
Geert Spenkelink-Mathijs Kamp 3-1 (Geert 1x180)
Patrick Hendriks-Hans Klomp 3-2 (Hans 1x180)

Finale winnaarsronde:
Geert Spenkelink-Patrick Hendriks 0-4

Met zijn finale-plaats doet Geert goede zaken voor de tussenstand. Zijn 5e plaats lijkt hem niet meer ontnomen te kunnen worden en dan zou hij net in het prijzengeld vallen. Patrick Hendriks had al een tijdje niet meer meegedaan, maar liet gelijk weer zien waarom hij in het verleden vele titels wist te winnen. Overtuigend won hij dan ook met 4-0.
We stand is zoals gebruikelijk alweer bijgewerkt op www.encdarts.nl

Volgende week weer dezelfde activiteiten op de donderdag-avond:

18:30-19.30 kennismaking met sport
19:00-19:45 jeugdtrainen
19:30 -???? Hans Klomp neemt diverse pijlen mee om te proberen
20:00-23:00 Donderdag-avond ranking nummer 12

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws