Peter Klein sterkste op 11e Makkie Moneydarts, v/d Boogaard runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Peter Klein sterkste op 11e Makkie Moneydarts, v/d Boogaard runner-up

Peter Klein sterkste op 11e Makkie Moneydarts, v/d Boogaard runner-up

Maandagavond 22 augustus mochten we ons weer opmaken voor de 11e Makkie Moneydarts in Partycentrum Concordia te s’-Gravendeel. Rond de klok van 20:00 gingen de 37 aanwezige deelnemers van start in de gebruikelijke poulefase, gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het uiteindelijk Marco Smit en Jordan van Damp die zich wisten te plaatsen voor de finale, nadat beide te maken hadden gehad met een sterke poule. Marco wist op zijn weg naar de finale Tommy Bouma, Dominique Kudret, Rene Molendijk en Johan Schelling uit te schakelen, terwijl Jordan zich revancheerde tegen Lesley van Schijndel, Melvin van Hulst en Ferry Wennekes. In de finale was het Marco die het beste van het spel had en daarmee ook de verliezersronde op zijn naam schreef met een duidelijke 3-0 overwinning.

Kwartfinale:
Maurice Burgemeester 1-2 Johan Schelling
Rene Molendijk 0-2 Marco Smit
Ferry Wennekes 2-0 Rick van den Wijngaard
Melvin van Hulst 0-2 Jordan van Camp

Halve finale:
Johan Schelling 1-3 Marco Smit
Ferry Wennekes 2-3 Jordan van Camp

Finale:
Marco Smit 3-0 Jordan van Camp

In de winnaarsronde was het Peter Klein die zich voor de 2e keer deze zomer mocht gaan opmaken voor de finale na overwinningen op Joey Jaspers, Bryan de Hoog en Bernard Langeveld. Tegenstander hierin werd net als 2 weken geleden Patrick van den Boogaard, die op zijn weg naar de finale te sterk was voor Willy van Casteren, Corne Groeneveld en Wesley Plaisier.

In de finale ging Patrick goed van start en nam al snel een 2-0 voorsprong, welke Peter echter al gauw wist om te buigen in een stand van 3-2 in zijn voordeel. In het vervolg van de wedstrijd ontliepen beide heren elkaar weinig en kwam het aan op een beslissende laatste leg. Hierin bleek Peter de sterkste en schreef zodoende met zijn 3e optreden deze zomer op de Makkie Moneydarts zijn tweede toernooizege op zijn naam.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 3-2 Corne Groeneveld
Damian Mol 1-3 Wesley Plaisier
Bryan de Hoog 1-3 Peter Klein
Bernard Langeveld 3-2 Marcel van Verk

Halve finale :
Patrick van den Boogaard 4-2 Wesley Plaisier
Peter Klein 4-0 Bernard Langeveld

Finale:
Patrick van den Boogaard (79,5) 5-6 Peter Klein (76,2)

Daarnaast hadden Patrick en Peter ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers met ieder 5 stuks, terwijl Maurice Burgemeester de hoogste finish liet noteren van 137. Beste dame werd Anouk Lokum met een plek bij de laatste 16 van de verliezersronde.

Maandagavond 29 augustus staat alweer de 12e Makkie Moneydarts van deze zomer op de agenda in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel. Inschrijven is dan wederom weer mogelijk tot 19:45 aan de wedstrijdtafel of via Patrick van den Boogaard 06-39134854.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws