Peter Klein winnaar eindtoernooi Winners Café Ranking, Boogaard 2e Ranking nieuws
Ranking nieuws

Peter Klein winnaar eindtoernooi Winners Café Ranking, Boogaard 2e

Peter Klein winnaar eindtoernooi Winners Café Ranking, Boogaard 2e

Na10 speelweken was het vrijdagavond 12 september dan eindelijk tijd voor het eindtoernooi van de Winners Café Ranking, waar de eindpot €2320,- uitgekeerd zou worden. De top 32 ging de strijd met elkaar aan in 8 poules van 4. Deze poules werden ingedeeld aan de hand van het klassement, wat weinig tot geen verassingen opleverden voor de winnaars- en verliezersronde, al was het dan wel dat Nigel van Milligen Patrick Luijendijk en Fabian Bakker voor zich moest dulden in de poule.

In de verliezersronde maakten de meeste de verwachtingen waar. Zo gunden Raymond Meijer, Mike Kaptein, Joey Rus Hartland en Sander van Oostenbrugge geen leg aan Melissa van Puffelen, Dylan van Noort, Jordy Kaptein en Tommy Bouma. Had Peter van Mouwerik een beslissende laatste leg nodig om Wilbert Bijl van zich af te schudden, speelde Kendall de Haan een sterkte partij, maar moest hij toch met 3-1 de overwinning aan Nigel van Milligen laten, veraste Denise Barten vriend en vijand door met 3-1 te winnen van Tim van den Berg en ook Sandy Gerbes liet van zich spreken door met 3-0 Lesley van Schijndel naar het schrijfbord te verwijzen.

In de kwartfinale had Mike Kaptein zijn handen vol aan Raymond Meijer (3-2), ging Joey Rus Hartland onverdroten verder tegen Peter van Mouwerik (3-0), won Sandy Gerbes met 3-0 het damesonderonsje met Denise Barten en liet Nigel van Milligen Sander van Oostenbrugge legloos.

In de halve finale werd uiteindelijk de zegereeks van Joey Rus Hartland gestopt door Mike Kaptein (4-1) en kon Sandy Gerbes niet verassen tegen Nigel van Milligen (4-0)

In de finale best of 9 onder leiding van mastercaller Ad alias Lesley van Schijndel ging Nigel van Milligen voortvarend van start en nam hij een 3-0 voorsprong. Mike Kaptein wist echter niet van opgeven en kwam knap terug tot 3-3. Nigel rechtte zijn rug, knalde nog maar even zijn 3e 180’er van de finale erin en schreef met 5-3 de verliezersronde op zijn naam. Heel lang heeft Nigel echter niet van zijn €100,- kunnen genieten. Hij doneerde zijn geld aan de grond van Winners Café en zag er helaas nooit meer iets van terug! Een sportief gebaar met een slecht einde zullen we maar zeggen…

Dan de winnaarsronde waarin gelijk al een paar krakers te noteren waren. Marco Smit, Justin Schilperoord en Roy Moerenhout bleven echter in deze krakers met 4-2 aan de goede kant van de score tegen Jos Solleveld, Harry van der Zaken en Marnix de Beer. Jisse de Boer, Raymond van der Hoeven en Patrick van den Boogaard gunde Marjolein Bunk, Arjan Versendaal en Dennis van Genderen 1 leg, terwijl Peter Klein en Patrick Luijendijk geen leg gunde aan Fabian Bakker en Michel Legierse.

In de kwartfinale liet Jisse de Boer nogmaals zijn klasse zien tegen Marco Smit en speelde hem met 5-1 uit het toernooi. Moest Justin Schilperoord met 5-3 het onderspit delven tegen Peter Klein. Verprutste Roy de nodige kansen tegen Raymond van der Hoeven en moest hij een 5-4 nederlaag incasseren en werd de strijd der Patricks met 5-2 in het voordeel van Van den Boogaard besloten.

Twee halve finales wat op voorhand krakers waren, werden het helaas niet. Jisse de Boer was niet opgewassen tegen het geweld van Peter Klein en moest genoegen nemen met 1 leg, terwijl Raymond van der Hoeven zelfs geen leg wist te pakken tegen Patrick van den Boogaard (5-0).

De finale best of 11 Peter Klein v.s Patrick van den Boogaard, onder leiding van vaste schrijvers Wilbert Bijl en Dennis van Genderen en mastercaller Ad alias Lesley van Schijndel. De finale leek een herhaling te worden van de finale van vorige week waar Peter met 6-3 won van Patrick. Patrick liet telkens 1 of 2 pijltjes op de dubbel onbenut en moest toekijken hoe Peter zich naar een riante 4-1 voorsprong speelde. Patrick wist echter niet van opgeven en kwam knap terug tot 5-5 en leek zelfs met de overwinning er van door te gaan. Helaas voor Patrick werd de beslissende dubbel niet gevonden en pakte Peter Klein alsnog de winst op het eindtoernooi en mocht hij de enveloppe met €400,- mee naar huis nemen.

Van de 24 gegooide 180’ers nam Patrick van den Boogaard er met 5 stuks de meeste voor zijn rekening. De hoogste finish kwam uit handen van Wilbert Bijl (128), terwijl Marjolein Bunk zich weer beste dame mocht noemen.

Verders viel de top 8 van het klassement nog in de prijzen:
1 Jisse de Boer 143
2 Marco Smit 123
3 Patrick van den Boogaard 118
4 Justin Schilperoord 115
5 Peter Klein 107
6 Patrick Luijendijk 107
7 Raymond van der Hoeven 91
8 Roy Moerenhout 88

Ook de 2 beste dames van het klassement mochten nog een enveloppe in ontvangst nemen: Marjolein Bunk (87 punten, 9e plaats) en Sandy Gerbes (78 punten, 16e plaats).

Werden er over de 10 speelweken 219 180’ers gegooid, waar Jisse de Boer (33), Peter Klein (20) en Patrick van den Boogaard (16) nog een extraatje in ontvangst mochten nemen.

Ook de 3 hoogste finishes leverden nog een prijs op. Van de 90 gegooide 100+ finishes, nam Patrick van den Boogaard de hoogste voor z’n rekening (170), gevolgd door Peter Klein (158) en Raymond van der Hoeven (154).

Met een gemiddelde van 44,1 deelnemers per avond kunnen wij als organisatie dus weer terugkijken op een zeer geslaagde zomerranking. Wij willen eigenaar Vincent Goudswaard en het barpersoneel nog bedanken voor alle goede verzorgingen en de darters bedanken voor een sportief gezellige zomer.

Tot volgend jaar!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws