Pieter Baarssen wint het Open Urk ten koste van Van Duijvenbode Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Pieter Baarssen wint het Open Urk ten koste van Van Duijvenbode

Pieter Baarssen wint het Open Urk ten koste van Van Duijvenbode

Afgelopen vrijdag (30 december) stond voor de 16e maal het Open Urk op het programma. Voor vele darters was het ook dit jaar weer een toernooi waar lang van te voren over gesproken werd. Niet zozeer de hoofdprijs van 500 euro, maar vooral de roem die winst met zich meebrengt is de belangrijkste prijs. De winnaar en runner-up dan vorig jaar, respectievelijk Dave Meijer en Heine Uuldriks waren dit jaar niet aanwezig.

De opkomst was goed deze editie. Met 84 darters werd om 13:30 uur gestart in poule vorm. Met 28 poules van drie darters werd op 14 banen gespeeld. Op schermen in de zaal was de poule voortgang goed te volgen. Na 1,5 uur zat de laatste poule erop. De beste nummers 2 uit de poule gingen naar de winnaarsronde en de nummer laatst ging naar de verliezersronde.

In de winnaarsronde zagen we aantal spannende kwartfinales. Dirk Schenk en Pieter Baarssen wisten zich knap voor deze ronde te plaatsen. Onder andere spelers als Wesley Harms en Sven Groen moesten eerder afhaken. Schenk, die eerder al Gijsbert van Malsen versloeg, moest het opnemen tegen Daniel Brouwer. Dirk Schenk was ook hier sterk en won de wedstrijd met 5-3. Pieter Baarssen moest in deze ronde tegen Ard Souman. Souman gooide een sterk toernooi maar moest tegen Baarssen afhaken. Met 5-1 plaatste de Urker zich voor de halve finale. De andere twee halve finalisten waren Drik van Duijvenbode (winst op Frederik Kavelam uit Hierden) en Leroy Nieuwenhuis (winst op Willem de Vries uit IJlst).

De halve finales waren van hoog niveau. Dirk van Duijvenbode won door goed spel uiteindelijk met 5-1 van Dirk Schenk. In de andere halve finale wist Pieter Baarssen zich voor de finale te plaatsen door te winnen van Leroy Nieuwenhuis. Er ontpopte zich dus een droomfinale die voor de vele toeschouwers leuk waren om naar te kijken.

De beginfase leek voor Van Duijvenbode te zijn, maar Baarssen haakte goed aan. Na 1-1 bleek Baarssen niet meer te stoppen en liep al snel uit. Hoe meer legs Pieter pakte hoe beter zijn spel werd. Van Duijvenbode had geen antwoord en zo ging de felbegeerde hoofdprijs naar Pieter Baarssen. Met 6-1 liet hij zien de terechte winnaar te zijn van loodzwaar maar bovenal gezellig Open Urk. Hij bekroonde een mooi dartjaar waarin naast het clubkampioenschap nu ook deze hoofdprijs van 500 euro binnengehaald wordt. De hoogste finish van 170 werd twee maal gegooid. Leroy Nieuwenhuis was de eerste en ontving daarom een leuk prijsje. Wesley Harms was iets later met de maximaal mogelijke score om uit te gooien.

Er viel voor de Urkers nog wat te vieren. In de verliezersronde was het Maarten Dirk Woord die 100 euro mee naar huis nam door de finale te winnen. Hij won hierin met 5-4 van Henrie Haverkamp uit Nunspeet. Zo kwam er een mooi einde aan een onvergetelijk Open Urk.

Voor alle uitslagen klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws