Plaisier toont klasse op 2e Winners Zomerranking, Van Duivenbode 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Plaisier toont klasse op 2e Winners Zomerranking, Van Duivenbode 2e

Plaisier toont klasse op 2e Winners Zomerranking, Van Duivenbode 2e

Ondanks alle perikelen van de week ervoor zagen we afgelopen vrijdag 24 juni toch een stijging in het deelnemersaantal op het 2e toernooi van de Winners Zomerranking 2016. Zodoende werden de 45 aanwezige darters onderverdeeld in poules gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde kwamen we Corne Groeneveld en Ricardo Bravenboer tegen. Corne, die de laatste tijd weer steeds vaker vlagen van zijn oude spel laat zien, werd toch wel verrassend 4e in een poule met Dominique Kudreq, Nigel van Milligen en Lieven Raap, maar herstelde zich daarna goed met overwinningen op Michel Bunk, Arjan Versendaal, Dennis van Genderen en Lesley van Schijndel.

Ook Ricardo Bravenboer werd laatste in de poule met Jisse de Boer, Rudi Minnebach en Dennis van Genderen, maar verraste daarna met sterk spel tegen Menno Angenent, Leander Wagenmaker, Danny Noordijk en Peter van Mouwerik.
Uiteindelijk was het Corne die het beste van het spel liet zien in de finale en met een 4-1 overwinning op Ricardo de verliezersronde op zijn naam schreef.

Kwartfinale:

Sylvana Snoeck 2-3 Peter van Mouwerik

Ricardo Bravenboer 3-2 Danny Noordijk

Sander Verhoef 1-3 Lesley van Schijndel

Corne Groeneveld 3-1 Dennis van Genderen

Halve finale:

Peter van Mouwerik 1-3 Ricardo Bravenboer

Lesley van Schijndel 0-3 Corne Groeneveld

Finale:

Ricardo Bravenboer 1-4 Corne Groeneveld

In de winnaarsronde zagen we voor de verandering weer een finale tussen Mike van Duivenbode en Wesley Plaisier. Waar Mike, die tot de finale nog maar 2 legs had verloren, in de knock-outfase te sterk was voor Nigel van Milligen, Zereso Zeverboom en Fabian Bakker, was Wesley, die het iets minder goed deed en 3 legs verloor tot aan de finale, te sterk voor Shaties Hoebdar, Patrick Meeus en Jisse de Boer.
Dat deze heren het beste bij elkaar naar boven halen was al te merken bij onder andere de finale van het Open Winners Café (5-4 winst voor Mike die vijfmaal 180 liet noteren). Maar ook ditmaal was het weer een prachtig schouwspel van hoog niveau. Op de laatste beslissende leg na waren alle legs binnen 15 darts uit en was het ditmaal Wesley die vijfmaal 180 liet noteren en met 5-4 aan het langste eind trok en zodoende het 2e toernooi van de Winners Zomerranking op zijn naam schreef na alweer een zinderende finale.

Kwartfinale:

Zereso Zeverboom 1-4 Mike van Duivenbode

Bernard Langeveld 1-4 Fabian Bakker

Patrick Meeus 1-4 Wesley Plaisier

Jisse de Boer 4-2 Leen van Welie

Halve finale:

Mike van Duivenbode 4-0 Fabian Bakker

Wesley Plaisier 4-0 Jisse de Boer

Finale:

Mike van Duivenbode 4-5 Wesley Plaisier

Uiteindelijk was Wesley Plaisier met 8 stuks verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180'ers, bleef de hoogste finish steken op 124 uit handen van Rudi Minnebach en werd Kyra van Genderen beste dame met een 1e plek in de poule, waarna ze vervolgens werd uitgeschakeld bij de laatste 16 van de winnaarsronde.

Het klassement zal spoedig worden bijgewerkt en worden gepubliceerd op onze website www.hw-darts.nl . Vrijdagavond 1 juli zijn we weer in Winners Café te Numansdorp voor het 3e toernooi van de Winners Zomerranking 2016!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws