PrimaDarts naar de hoofdklasse van de Nederlandse SuperLeague Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

PrimaDarts naar de hoofdklasse van de Nederlandse SuperLeague

PrimaDarts naar de hoofdklasse van de Nederlandse SuperLeague

We schrijven April 2016, een groep van enthousiaste darters uit Noord-Holland komt op initiatief van Carlo Ursem, eigenaar van dartshop PrimaDarts te Lutjewinkel, bij elkaar om de plannen van een nieuw op te richten team aan te horen. Al snel waren de spelers het eens om ervoor te gaan strijden. In eerste instantie ging het om een groep van 7 spelers met als captain Carlo Ursem en co-captain Dick Pieterson. Pieterson is eigenaar van café de hoek in Wervershoof dat als thuisbasis van het team zou dienen.

Om uit te mogen komen in de reguliere superleague competitie moest er eerst een kwalificatie gespeeld worden. Deze ging over 4 wedstrijden en verlies betekende dat de missie zou zijn mislukt. De eerste ronde was een bye (vrijloting) om vervolgens zeer overtuigend de 3 opvolgende wedstrijden te winnen(6-3, 6-2, 6-0). Zodoende startte de selectie met de mix van ervaring zoals Rob Radsma, Frank Hoek, Dennis van Sluis en Ed de Koff samen met talentvolle jongelingen zoals Silko Visser, Kevin Gijzen en Richard Bruul.

Aan het begin van de competitie waren de doelstellingen nog niet helemaal duidelijk. Het vertrouwen was aanwezig om hoge ogen te gooien, anderzijds was er nog twijfel in wat er kon worden verwacht. Ook concurrenten hadden de meningen klaar en verwachtte niet al te veel van deze debutanten. De allereerste krachtmeting was een thuiswedstrijd tegen een team uit Terneuzen. Met enige spanning in de armen werd deze vrij eenvoudig gewonnen met 8-2. De volgende 3 wedstrijden gingen ook relatief simpel naar de mannen uit Wervershoof. In speelweek 5 kwam de Florabar op bezoek, een prachtig affiche omdat deze ploeg uit Hoogkarspel in het verleden Rob Radsma en Frank Hoek in hun gelederen hadden. Deze wedstrijd ging tot het uiterste en bij een 5-4 voorsprong voor de thuisploeg mocht Silko Visser aanleggen tegen Frank Buisman om de winst binnen te slepen. Dit ging niet zonder slag of stoot en Buisman liet een kans op dubbel 20 onbenut om puntverlies voor PrimaDarts te realiseren.

Aan de selectie was ondertussen Kevin Visser toegevoegd. Een absolute aanwinst omdat enkele spelers hun succes ook over de grens probeerde te behalen. Met Kevin erbij denderde de trein door en werd wedstrijd na wedstrijd gewonnen. Er werd een gat geslagen met een steeds wisselende nummer twee van de ranglijst. Omdat PrimaDarts simpelweg geen punten verspilde en de concurrentie wel was het in speelweek 14 dat de mannen het kampioenschap konden behalen. Uitgerekend tegen de Florabar, die eerder het vuur aan de schenen had gelegd, kon dit gebeuren. Een overtuigende 7-3 overwinning en promotie was een feit.

Met nog 4 speelrondes te gaan werd de doelstelling aangescherpt. Nog nooit eerder lukte het een nieuw team om met louter overwinningen te promoveren naar het hoogst mogelijke in teamverband in Nederland. Promotie was er al dus telde vanaf nu alleen nog "geen" puntverlies. Met ruime cijfers (6-4, 8-2, 8-2, 7-3) werd ook dit doel bereikt en kunnen de mannen zich opmaken voor een superzwaar seizoen na de zomer.

De mix van de donhn eredivisie kampioen "de tegenstander" en de donhn bekerwinnaars "Powerdarts" lijkt een succesformule die volgend seizoen gaan strijden in de hoofdklasse van de superleague Nederland. Deze is ter zijner tijd te volgen via twitter, facebook en teletekst 623. Mocht u deze talenten willen ondersteunen om reiskosten ed te bekostigen zijn er mogelijkheden om als sponsor op het tenue van de spelers te komen of uw naam te verbinden aan het wedstrijdbord. Voor meer info hiervoor kunt u contact opnemen via [email protected]

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws