RDF LaCo Jeugdselectie '15/'16 bekend na succesvol kwalificatietoernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

RDF LaCo Jeugdselectie '15/'16 bekend na succesvol kwalificatietoernooi

RDF LaCo Jeugdselectie '15/'16 bekend na succesvol kwalificatietoernooi

Gisteren werd opnieuw geschiedenis geschreven in de geschiedenis van de Roosendaalse Dart Federatie met betrekking tot de jeugd. Nadat afgelopen jaar in samenwerking met DYM een nieuw jeugdplan werd opgestart om na jaren weer een jeugdafdeling op te starten konden de afgelopen twee zaterdagen al de eerste vruchten worden geplukt van de inspanningen van beide partijen middels een heuse 2-daagse kwalificatie voor de RDF LaCo jeugdselectie.

Afgelopen seizoen werd gestart met een RDF LaCo jeugdteam dat bestond uit aangewezen spelers die al in de reguliere (senioren)competitie deelnamen uitgebreid met wat nieuwe gezichten van buiten de regio. Dit jaar werden de jeugdspelers uit de regio van de RDF gemotiveerd om deel te nemen aan kwalificatiedagen om zodoende kans te maken om in de selectie te komen. Met in totaal 25 inschrijvingen kan gesproken worden van een succesvol initiatief waarmee tegelijk bewezen is dat Darts ook in de regio Roosendaal bij de jeugd enorm leeft.

Onder leiding van Darts Youngstars Management mochten de spelers zich in het thuishonk ’t Oude Cafe in Sint Willebrord gedurende twee zaterdagen met elkaar meten om voor een van de tien beschikbare plaatsen in aanmerking te komen. Het was een leerzame ervaring voor de spelers, coach Jean-Jaq Glerum en RDF voorzitster Linda Gulden. Met name voor Jean-Jaq was het spannend om, na een seizoen in opleiding te zijn geweest en als assistent te hebben gefunctioneerd, nu zelfstandig de jeugd aan te sturen waarvoor hij een groot compliment verdiend al was het alleen maar omdat hij deze taak voor de RDF wil uitvoeren.

Via een aantal verschillende oefeningen, allemaal in wedstrijdvorm, zijn alle deelnemende spelers getest op diverse onderdelen van de dartsport waarna uiteindelijk de balans kon worden opgemaakt en Jean-Jaq zijn eerste eigen selectie bekend kon maken. Vier spelers van afgelopen seizoen zullen er dit jaar weer bij zijn; Dylan van Beers, Ruud de Kock, Sean van Belkom en Jimmy Jonkers lieten zien dat zij al over de nodige ervaring beschikten. Maar ook zes nieuwkomers toonden hun beste kant; Mike Martens, Karim Vriends, Sandro Weteringen, Stef Huijbrechts, Tim Peters en Juul van Hassel werden voor hun inspanningen beloond met een plaats in de selectie.

DYM bedankt de spelers voor hun inzet, Jean-Jaq voor de assistentie en Petra Roks voor haar goede zorgen. Zij worden allen succes gewenst in het komende seizoen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws