Regina Nipius krijgt koninklijk lintje vanwege inzet voor jeugddarten Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Regina Nipius krijgt koninklijk lintje vanwege inzet voor jeugddarten

Regina Nipius krijgt koninklijk lintje vanwege inzet voor jeugddarten

De 74-jarige Regina Nipius heeft in het weekend één prioriteit: darten met de jeugd. Donderdagochtend kreeg ze voor haar inzet voor het jeugddarten dan ook een Koninklijke onderscheiding en mag ze zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Regina is voorzitter van de Rotterdamse Darts Organisatie (RDO, red.) en heeft ook de Jeugd Dart Federatie opgericht. Iedere zaterdagmiddag is ze in een jeugdcentrum in Ridderkerk bezig om kinderen tussen de 6 en de 18 te leren en te laten darten, maar ook andere levenslessen geeft ze de jeugd mee. Zelf zegt ze over de zaterdagmiddagen: ''In de hoogtijdagen had ik hier 40 jongens rondlopen. Ik wil ze respect voor elkaar bijbrengen en dat ze sociaal blijven, want dat mis ik nog wel eens in de huidige tijd.''

Ze heeft bewust voor een jeugdcentrum gekozen in plaats van een kroeg, omdat in haar ogen de kroeg niet het juiste voorbeeld is. Ze heeft, zoals het een echte Rotterdamse betaamt, ook geen moeite om de kinderen een figuurlijke schop onder hun kont te geven als ze lui zijn of zich niet gedragen zoals dat hoort. Inmiddels krijgt ze hulp van vele vrijwilligers, ondanks haar respectabele leeftijd, denkt ze nog geen moment eraan om ermee te stoppen.

Zoals ze zelf zegt: ''Ik doe het gewoon omdat ik het nog leuk vind. Pas als de poorten voor me open gaan boven is het voorbij voor mij.'' Uiteraard hoopt ze dat ook dan de Rotterdamse jeugd op zaterdagmiddag kan blijven darten.

Bron en foto: NOS

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws