Remco Schilperoord winnaar van laatste Herberg zomer moneydarts Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Remco Schilperoord winnaar van laatste Herberg zomer moneydarts

Remco Schilperoord winnaar van laatste Herberg zomer moneydarts

Zaterdagavond 23 augustus was het alweer tijd voor het laatste moneydartstoernooi in Café De Herberg te ’s-Gravendeel. Er waren ditmaal maar10 deelnemers die wel zin hadden om even de eerste plek van 100 euro op te halen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Er werd gestart in 2 poules van 5 (b/o 5), waarbij de nummer laatst zou afvallen. In poule 1 moest Ruben Schilperoord afscheid nemen. Hij eindigde weliswaar als tweede, maar vanwege persoonlijke problemen moest hij het toernooi verlaten. In de andere poule was het Luc Dhondt die als laatste eindigde.

In de kwartfinales verspeelde Remco Schilperoord geen leg aan Peter ’t Jong, deed ook Patrick van den Boogaard hier aan mee en speelde Aline Kooijman naar huis, speelde Victor Callewaert op zijn eerste toernooitje de partij van zijn leven, maar kon helaas niet de winnende dubbel vinden en verloor met 3-2 van Mitchell von Schukkmann, die wel 3 stuks aan 180’ers liet aantekenen. In de laatste kwartfinale maakten Jordy Kaptein en Jos Solleveld er een aardig spannend potje van, het waren de dubbels die moeizaam werden gevonden, maar Joske vond uiteindelijk de winnende dubbel en verwees Kaptoe met 3-2 naar het schrijfbord.

In de halve finale nam Patrick van den Boogaard een 3-1 voorsprong tegen Remco Schilperoord. Niks aan het handje zou je denken, echter was het Remco die de triples veelvuldig begon te vinden en maakte met een 14 en een 15 darter de 3-3. In de laatste leg was het Patrick die een ruime voorsprong uit handen gaf door gemiste dubbels, Remco reageerde alert en boekte met een 4-3 overwinning een reis naar de finale.

In de andere halve finale was het duidelijk zichtbaar dat Mitchell von Schukkmann een boost had gekregen van zijn overwinning op Victor Callewaert. Mitchell stond lekker te prullen en Jos voelde zich wel een beetje de schlemiel van de wedstrijd aangezien hij niet genoeg dubbels kon vinden en moest toezien hoe Mitchell met 4-2 de finale binnenstapte.

Finale b/o 9 dus tussen Remco Schilperoord en Mitchell von Schukkmann. Remco knalde uit de startblokken en nam met een 11 en een 14 darter de 2-0 voorsprong. Ook in de 3e leg stond Remco na 12 pijlen op 64 te wachten, maar het was Mitchell die met een 152 finish de 2-1 maakte. Remco was aangeslagen en Mitchell maakte ook de 2-2. Mitchell zette zijn goede spel door en opende met 2 maal 180, helaas werd de 7e triple op een nippertje gemist.

Mitchell moest vervolgens ook nog toezien hoe Remco deze leg pakte met een 123 finish. Remco was het daarna weer even kwijt, Mitchell had het weer gevonden en maakte de 3-3. Remco zette nog even aan maakte met 2 ijzersterke legs de 5-3 en mocht zijn goedgevulde enveloppe meenemen naar huis, terwijl Mitchell het met de helft moest doen.

Ondanks de 10 deelnemers werden er 24 180’ers gegooid, waar Mitchell er met 7 stuks de meeste op zijn rekening nam. Ook de hoogste finish kwam uit handen van Mitchell (152).

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws