Richard van Zijtveld wint 9e Schutskamp en mist nipt een 9-darter Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Richard van Zijtveld wint 9e Schutskamp en mist nipt een 9-darter

Richard van Zijtveld wint 9e Schutskamp en mist nipt een 9-darter

Op 26 april, Koningsnacht, was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de achtste Dubbel Knock-Out ranking van de tweede cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden plaats om de week, de volgende ranking zal plaatsvinden op 10 mei. De finaledag zal plaats gaan vinden op 24 mei.

Afgelopen dinsdag hadden we een record minimum aantal deelnemers met 13 darters die meededen aan de negende ranking van de tweede cyclus. We misten een groot aantal vaste bezoekers, wellicht dat Koningsnacht ermee te maken had.

Richard van Zijtveld en Leo Hendriks plaatsten zich rechtstreeks voor de sheetfinale. Van Zijtveld won van Dimitri van Boxel, Bertie Bodar en Kevin Mast om zich te plaatsen voor deze wedstrijd. Van Zijtveld was dicht bij de eerste 9-darter in de Schutskamp, helaas werd de negende pijl aan de verkeerde kant van de draad van de dubbel 12 gegooid.

Hendriks won aan de andere kant van Eric Vossen, Ton Halbertstadt en Mario van Zuilichem.
De sheetfinale was er een van goed niveau, Leo en Richard gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij 2-2 wist Leo een breek te forceren, echter Richard brak direct terug en wist de laatste leg die hij zelf begon net voor Leo uit te gooien. Hij bleek dus met 4-3 aan het langste eind te trekken. Beide heren konden nu af gaan wachten wie zich zou mengen om een strijd voor de eerste drie plaatsen.

De derde persoon bleek Terry vd Dungen te worden. In de partij tegen Fred Kouseband ging de partij ook tot de laatste leg, beide heren mistten de nodige darts op de dubbel, waarop Terry uiteindelijk wel het gewenste vakje wist te raken.

In de strijd voor de finaleplaats was het Leo Hendriks die aan het langste eind trok. Na een 3-1 achterstand waarin Leo de dubbel niet wist te vinden, kreeg Terry 3 pijlen om 4-2 te winnen, enkel tops werkte niet mee. Leo maakte vervolgens 3-3 en in de laatste leg was Terry gebroken en kon Leo op zijn gemak uitgooien.

In de finale kreeg Leo de kans op een rematch voor de eerdere nederlaag op de avond; wederom gaven de heren elkaar geen duimbreed toe, echter bij 3-3 wist Leo toch een breek te forceren met een 120 finish en won zo de eerste finale.

In de tweede finale was het eenrichtingsverkeer; Richard brak direct met een 180 en een 76 finish en gaf geen leg meer af. Hij gooide 100+ gemiddeld en 100% op zijn dubbels, gevolg een 4-0 nederlaag voor Leo.

Er werden in totaal maar tien 180’ers gegooid. Richard van Zijtveld had de meeste met 6 stuks, hij bleef hiermee Leo Hendriks voor die er 3 gegooid had.

Er vielen in totaal negen 100+ finishes te noteren, waarbij Richard van ZIjtveld de hoogste had met een 170 finish, hij had er ook de opvolgend hoogste finish met 144.

De Mysterypot viel op 164, deze was niet gegooid hierdoor gaat de nieuwe pot van €58,50 mee naar de volgende ranking. Op de volgende ranking van 26 april zal de Mystery pot weer verder aangevuld worden met de inleg van die ranking.

Voor meer informatie kijk op www.schutskamp.vliegt.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws