Richard Veenstra eist kampioenschap op van het Gesloten Fries 2014 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Richard Veenstra eist kampioenschap op van het Gesloten Fries 2014

Richard Veenstra eist kampioenschap op van het Gesloten Fries 2014

Het Gesloten Fries 2014 is ten prooi gevallen aan Richard Veenstra. De finalist van de laatste NDB Ranking wist dit keer de winst in de finale wel naar zich toe te trekken. Hij neemt hiermee de Friese titel over van Theo de Jong.

Update: De Friese kampioenen darts komen dit jaar uit Joure en Heerenveen. Het toernooi bij de vrouwen werd een prooi voor Yvette Hebing (na winst tegen Patricia Smit uit Sneek), terwijl bij de mannen de eerste prijs naar Richard Veenstra ging. Veenstra woont in Ossenzijl, maar speelt competitie in Heerenveen. Hij won in de finale van Fokke Hooisma (Oosterwolde)

De Leeuwarder kanshebber Gerrit Lemstra, de huidige nummer vier op de Friese ranking, stelde teleur en werd in een vroeg stadium uitgeschakeld.

Titelverdediger Theo de Jong sneuvelde eveneens snel. Grote afwezige was Rick Hofstra. De Sneker, in 2014 nog kwartfinalist op het prestigieuze Lakeside podium, had andere verplichtingen.

Tseard Douma, de pas nieuw gekozen voorzitter van de Friese Darts Bond, huldigde darter Danny Noppert. De 23-jarige Jouster won in december 2013 het Nederlands Kampioenschap.

Er deden in totaal 84 heren en 12 vrouwen mee. Het toernooi werd zondag in MFC De Helling in Winsum gespeeld.

Met dank aan dehuisaanhuis.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws