Rick Veugelers is wederom te sterk voor Jeffrey van de Ven Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rick Veugelers is wederom te sterk voor Jeffrey van de Ven

Rick Veugelers is wederom te sterk voor Jeffrey van de Ven

Als de voorinschrijvingen ons niet bedriegen dan kunnen we weer een ongekende drukte verwachten vanavond op ons 2e Musketiers toernooi. Er zijn enkele dagen voor aanvang al zeker 40 aanmeldingen via de sociale netwerken binnen gekomen en we wachten rustig af welke darters we verder nog mogen verwelkomen.

Dat er ook afmeldingen zijn is natuurlijk ook te begrijpen. Niet alles is namelijk te plannen in het leven en zo komt het dat Jean-Marie Hendrikx, Toine van de Meulenhof, Jean-Pierre Hendrix en Jurgen Aspers zich door uiteenlopende redenen moeten afmelden voor vanavond.

Dat onze toernooien garant staan voor top darts wisten we al langer maar ook de wat mindere darters weten steeds meer de weg te vinden naar de Hook en dit juichen we alleen maar toe want zonder hem zouden de toernooien een stuk minder gezellig zijn. Helaas kunnen we hen vandaag niet blij maken met een verliezersronde na de poule aangezien we pas tegen middernacht klaar zijn met de poulewedstrijden. Volgend jaar maken we dit allemaal goed als we een grotere zaal met meer dartsbanen hebben. Vooralsnog moeten we het met de huidige omstandigheden doen.

Om 20.00 uur hebben we in ieder geval 76 darters die verdeeld worden over19 poules van 4 en we starten snel met het toernooi.

Poule 1: Hai Bos zien we steeds regelmatiger verschijnen op onze toernooien en hij treft vandaag een poule met perspectief. Michel Groen in t Wout is de gevaarlijkste tegenstander en nadat Hai al 6 legs op zijn naam heeft geschreven speelt hij in de laatste poulewedstrijd tegen Michel om de poulewinst. Hij verslaat Groen in t Wout met 3-2 en beide heren gaan door in deze poule waarin Kjell Pols en Ron van Geleuken dus te kort komen om de eerder genoemde heren te pakken. Van beide weten we dat ze gevaarlijk uit de hoek kunnen komen maar dat is vandaag dan weer niet aan hen besteed.

1. Hai Bos 9 180,115F
2. Michel Groen in t Wout 8
3. Ron van Geleuken 4
4. Kjell Pols 2

Poule 2: Davy Cardinaal is veel te sterk voor de concurrentie in deze poule en geeft slechts 1 leg af. Sophie Valkenborgh is samen met paps naar de Hook gekomen voor een gezellig avondje darts. Helaas strand zij al in de poulefase en wordt het dus een strijd tussen de 2 overgebleven heren om plek 2 in de poule. Dylan Verhaag is voor het eerst aanwezig op onze toernooien en gooit een keer 180 tijdens zijn debuut. Toch is dit niet genoeg want Stefan Gesing van de Matchpoint wordt vandaag een keer beloont voor het trouw blijven komen naar onze toernooien. Hij wint 2 partijen in de poule en gaat dus overtuigend met 7 gewonnen legs achter Davy door naar de Knock-out fase.
1. Davy Cardinaal 9
2. Stefan Gesing 7
3. Dylan Verhaag 4 180
4. Sophie Valkenborgh 0

Poule 3: In deze poule is er van alles mogelijk voor alle aanwezigen. Dyon Donkers is met de Matchpoint delegatie meegekomen en hij komt wat te kort tegen zijn 3 poulegenoten want hij blijft legloos. Hanny van Kuijk begint met een 3-0 overwinning op Dyon maar verliest daarna van zowel Marco Knapen als Angelo Sonnemans en zo wordt het dus een strijd tussen deze heren om de eerste plek. De pot eindigt in een toch wel wat verrassende 3-0 overwinning voor Marco maar dit deert Angelo eigenlijk niet want hij is toch door als nummer 2 in de poule.

1. Marco Knapen 9
2. Angelo Sonnemans 6
3. Hanny van Kuijk 4
4. Dyon Donkers 0

Poule 4: In poule 4 treffen we een verzameling Eriks aan. En dat die er toch allemaal verschillend uitzien is wel duidelijk. Het gooien gaat de een ook beter af dan de ander zo blijkt al gauw. Erik Bongers is als laatste toegevoegd aan de deelnemerslijst vandaag om een even aantal darters te krijgen en hij is niet bij machte om een partij te winnen. Roel van Bilzen wint van Bongo en verliest 2 maal met 3-2. Doordat Erik Ramaekers en Eric Smits beide dus van Roel winnen is hun onderling treffen bepalend voor de poulewinst. In de eerste wedstrijd van deze poule wint Eric Smits met 3-2 en hij wordt dus poulewinnaar.

1. Eric Smits 9
2. Erik Ramaekers 8
3. Roel van Bilzen 7
4. Erik Bongers 2

Poule 5: Remco Salmans heeft aangegeven ietwat later aanwezig te zijn en zo is de winnaar van onze verliezersronde op het vorige toernooi iets na 20.30 uur van de partij. De overige heren beginnen alvast aan hun poulewedstrijd en doordat er nog een poule op dit bord speelt hoeft Remco zich niet heel extreem te jagen. Clay Becker is na lange tijd weer eens van de partij en hij ondervind dat deze poulegenoten een maatje te groot voor hem zijn. Enkel in de laatste partij tegen poulewinnaar Joey Lutjens wint hij 2 legs. Joey wordt ongeslagen eerste door ook Remco en Sjoerd Buijs te verslaan. Sjoerd wint van Remco waardoor hij na een gelijke stand op plek 2 dus op onderling duel Remco achter zich laat.

1. Joey Lutjens 9 180
2. Sjoerd Buijs 7
3. Remco Salmans 7
4. Clay Becker 2

Poule 6: Dave Martens begint vol goede moed aan zijn partij tegen Gino Franssen maar 13 darts later pakken zich al donkere wolken samen boven zijn hoofd. Gino maakt 1-0 en laat geen spaan heel van Dave. Het wordt 3-0 voor Gino en ook Martien van Kuijk krijgt een 3-0 op zijn bord tegen Gino. Kathy Geeraerts kan wel een leg pakken maar het is duidelijk dat Gino in vorm is vanavond. Martien van Kuijk is na nederlagen tegen Gino en Kathy al klaargespeeld vanavond en ook tegen Dave weet hij niet te winnen. Na de 3-0 nederlaag tegen Gino herpakt Dave zich prima tegen Kathy maar het is niet voldoende voor winst want Kathy wint met 3-2. Zij legt dus beslag op de 2e plek in de poule.

1. Gino Franssen 9 180
2. Kathy Geeraerts 7
3. Dave Martens 5 180
4. Martien van Kuijk 1

Poule 7: Glenn Thorne is niet in beste doen maar overleefd zijn poule toch eenvoudig en wint 3 poulewedstrijden. Zowel Daphne Vleeshouwers als Nick Stroek pakt een leg tegen hem en nieuwkomer Charly van Rhee wordt met 3-0 verslagen. Charly heeft zijn eerste wedstrijd wel al gewonnen en wel met 3-0 tegen Daphne. Nick Stroek laat echter niets aan het toeval over wie de beste achter Glenn is in deze poule want hij verslaat Daphne en Charly beide met 3-0.

1. Glenn Thorne 9
2. Nick Stroek 7
3. Charly van Rhee 3
4. Daphne Vleeshouwers 1

Poule 8: Maurice Lamerikx heeft het niet gemakkelijk vandaag in een poule met Serge Duysters, Danny Valkenborgh en Bart de Leeuw. Hij opent nog behoorlijk met een 3-2 nederlaag tegen Bart. Maar in de wetenschap dat de andere heren dan nog komen is dit geen heel geruststellend gedachte. Dit blijkt ook wel wanneer Maurice met 3-1 verliest van Serge en de laatste wedstrijd ook nog met 3-0 om de oren krijgt tegen Danny. Dat ook Bart de Leeuw niet opgewassen is tegen Serge en Danny heeft misschien te maken met de karaoke avond een dag eerder bij de Hook. Al moet gezegd worden dat ook Serge daar aanwezig was en dit dus niet als reden kan worden aangewend. Danny Valkenborgh trekt zich allemaal niets aan van dit alles en wordt poulewinnaar met 3 overwinningen.

1. Danny Valkenborgh 9
2. Serge Duysters 8
3. Bart de Leeuw 4
4. Maurice Lamerikx 3

Poule 9: Paul Wacanno is na zijn afwezigheid op het eerste toernooi er alles aan gelegen om vandaag een goede uitslag neer te zetten. Vandaag begint het in ieder geval goed met een eenvoudige poulewinst na overwinningen op Niek Ophelders, Yvon Graus en Maurice Derks. Maurice Derks hoopt op een succesvol vervolg na een goed eerste toernooi maar legt het 3 maal af tegen de andere kandidaten. Zowel Yvon als Niek is te sterk voor Maurice die daarmee laatste eindigt in de poule. Niek is op zijn beurt weer te sterk voor Yvon. Niek en Paul dus door naar de K.O. fase.

1. Paul Wacanno 9
2. Niek Ophelders 7
3. Yvon Graus 4
4. Maurice Derks 3

Poule 10: Bob Doelman was net als Paul Wacanno het vorige toernooi op een back to the roots vakantie en dit keer moet hij dus aan de bak voor punten in de ranking. Dat Bob het darten nog niet verleert is blijkt wel uit zijn 3 winstpartijen. Enkel Tom van Lier snoept een leg af. Etienne Nelissen is net op het nippertje aanwezig en “de lange” krijgt kansen om legs te pakken maar weet zijn dubbel helaas niet te raken. Tom van Lier en Randy Montforts spelen in hun laatste wedstrijd om de 2e plek in de poule. De winnaar gaat door en na een spannende pot is Tom de meest gelukkige want hij wint met 3-2.

1. Bob Doelman 9
2. Tom van Lier 7
3. Randy Montforts 5
4. Etienne Nelissen 0

Poule 11: Hans Lommen opent zijn avond met een zware pot tegen Patrick van Veldhoven. Patrick opent met 85-180-180 en Hans weet wat hem te wachten staat. Kruun mist echter veel dubbels waardoor Hans zowaar kansen krijgt. Het wordt dan toch nog 3-0 voor Patrick die ook tegen Davy Gijsen en Mathijs Koudijs met 3-0 wint. Hans Lommen herstelt zich en pakt deze 2 heren vervolgens ook waardoor hij achter van Veldhoven 2e wordt. Davy Gijsen verslaat Mathijs en wordt 3e in de poule. Mathijs Koudijs gaat na de poule in de kroeg nog even door met een spelletje darts met Shaties Hoebdar Wesley van Melis en Clay Becker. Het is wel duidelijk dat darts mensen verenigd.

1. Patrick van Veldhoven 9 180,180
2. Hans Lommen 6
3. Davy Gijsen 3
4. Mathijs Koudijs 1

Poule 12: Rick Veugelers en Jeffrey van de Ven stonde op ons vorige toernooi nog in de finale tegen elkaar en nu dus al in de poule. Jeffrey pakt een kleine revanche door Rick met 3-1 te verslaan. Jan Punie is met de familie Valkenborgh meegekomen en wint zijn eerste poulewedstijd van Kevin the Contender Hendrikx. Kevin is na een afwezigheid van vele jaren weer eens van de partij en treft een ontzettend zware poule. Hij pakt 2 legs en dit is niet eens zo heel slecht tussen dit geweld. Rick en Jeffrey blijken beide veel te sterk voor Jan Punie en zodoende is een finale op het eind van de dag tussen deze heren dus wederom mogelijk.

1. Jeffrey van de Ven 9
2. Rick Veugelers 7 180,120F
3. Jan Punie 3
2. Kevin Hendrikx 2

Poule 13: Deze poule gooit de wedstrijden in de kroeg en er is geen uitgesproken favoriet al verwachten we wel dat Dennis Raijer door zal stoten. Hij stelt dan ook niet teleur al blijkt het nog een spannend slot te worden want na 2 poulewedstrijden van alle heren is Sten Bongers uitgeschakeld en zal het gaan tussen Peter Knoops, Dennis Raijer en René Egging. René staat er het beste op met 2 overwinningen op Peter en Sten. Peter heeft alles in eigen hand want met een overwinning op Sten komt hij op 8 gewonnen legs. Sten gooit echter roet in het eten door Peter te verslaan met 3-1. De weg is nu helemaal geplaveid voor Dennis en René die in de laatste wedstrijd uitmaken wie er 1 en 2 worden in de poule.

1. Dennis Raijer 8 126F
2. René Egging 8
3. Peter Knoops 6 180
4. Sten Bongers 3

Poule 14: Shaties Hoebdar is ook vandaag van de partij en ditmaal zal hij aan de bak moeten tegen 2 heren die bij de Hook in de eredivisie uitkomen. Shaties is vandaag niet in beste doen ondanks 2 180 scores want tegen Wesley van Melis heeft hij al de grootste moeite en wint hij nipt met 3-2. Jan Martens is met 3-0 te sterk voor Shaties en ook Patrick Stikkelbroek wint met 3-1 van hem. Wesley is ook niet opgewassen tegen deze 2 heren en had zich zijn debuut wellicht ook anders voorgesteld op onze toernooien. Jan blijkt de sterkste na een 3-2 overwinning op Stikkel.

1. Jan Martens 9 180
2. Patrick Stikkelbroek 8 107F
3. Shaties Hoebdar 4 180,180
4. Wesley van Melis 2

Poule 15: Tom van de Werf is na een lange afwezigheid ook weer terug op de Musketiers en hij krijgt een loodzware poule voorgeschoteld. Toch gooit Tom zeker niet onverdienstelijk want tegen alle heren krijgt hij kansen en pakt hij legs ondanks 3 nederlagen. Wichard Knoops wint enkel tegen Tom maar wordt vervolgens 2 maal afgedroogd tegen Michel Beenen en Paul Wijnen met 3-0. Doordat Tom 4 legs verzameld eindigt hij ook boven Wichard in de poule. Michel Beenen en Paul Wijnen spelen om de groepswinst en de meest ervaren rot van de 2 blijkt de sterkste. Pollewop dus eerste.

1. Paul Wijnen 9 135F
2. Michel Beenen 8
3. Tom van de Werf 4 180
4. Wichard Knoops 3

Poule 16: Dominico Lauritano was ooit een begenadigd darter van net over de grens en de ervaren darters onder ons kennen hem nog wel van vroeger. Onze Belgische vriend komt met weinig verwachtingen naar ons toernooi toe en opent met een klinkende 3-0 overwinning op Stephan Bernaerts. Zo die staat! Als ook Mitchel Bish wordt verslagen is Dominico al geplaatst voor de volgende ronde. De laatste wedstrijd tegen Lindsay Derenette levert nog de meeste problemen op maar ook nu wordt gewonnen met 3-2. Stephan herstelt zich van de zeperd tegen Dominico en wint van Lindsay en Mitchel waardoor hij 2e wordt.

1. Dominico Lauritano 9
2. Stephan Bernaerts 6
3. Mitchel Bish 4
2. Lindsay Derenette 2

Poule 17: Martin Hessels is de vrijdagavond beter doorgekomen dan ons vorige toernooi en begint goed aan zijn poule door Ronald Lemmen met 3-0 te verslaan. Ook Daniel Verdonschot gooit sterk. Hij opent met een 3-0 overwinning op Guido Roy en dendert door met 3-0 tegen Martin Hessels. Ook Ronald Lemmen wordt aan de zegekar gebonden en Daniel gaat zonder legverlies door. Martin Hessels maakt op zijn beurt weer geen fouten tegen Guido Roy. Ronald Lemmen wint ook van Guido met 3-0 waardoor de krachtsverschillen overduidelijk zijn in deze poule.

1. Daniel Verdonschot 9 180,180,117F
2. Martin Hessels 6 180
3. Ronald Lemmen 3
4. Guido Roy 0

Poule 18: Jeffrey Mevissen kan op zijn dooie akkertje deze poule doorlopen want na 2 3-0 overwinningen op Ritchie van de Rieth en Jeroen van de Hurk lijkt er geen twijfel over te bestaan of hij ook de laatste wedstrijd tegen Deveny zal winnen. Deveny pakt brutaal de eerste leg af van maar dan stelt Mevissen orde op zaken. Jeroen van de Hurk is wederom aanwezig maar ook ditmaal overleefd hij de poulefase niet. Ook Deveny strand in het zicht van de haven want Ritchie van de Rieth is te sterk voor Deveny en Jeroen en de barman van vanavond bekert dus ook door.

1. Jeffrey Mevissen 9
2. Ritchie van de Rieth 6
3. Deveny Egging 6
4. Jeroen van de Hurk 2

Poule 19: Richard Kusters gaat zijn geluk vandaag beproeven in een sterke poule met enkele WDC jongelingen die de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot gerenommeerde darters. Maarten Barents is al jaren een sterke speler en dat ondervinden Jop van Melick en Richard Kusters. Jop moet in de achtervolging na zijn nederlaag en Joey Greijn moet het slachtoffer worden. Joey heeft dan al 2 winstpartijen achter zijn naam staan en ook Jop gaat voor de bijl tegen Joey waardoor de Benjamin van de poule eerste wordt met Maarten net achter hem.

1. Joey Greijn 9
2. Maarten Barents 7
3. Jop van Melick 6
4. Richard Kusters 0

Het is inmiddels 23.45 uur en helaas kunnen we er niet meer aan beginnen om ook de nummer 3 en 4 uit de poules nog aan het darten te houden. Paul Wijnen maakt zich al zo druk dat hij denkt dat enkel de winnaarsronde pas na 3 uur klaar zal zijn. Tom stelt hem gerust dat voor 02.00 uur de finale zal beginnen en zo beginnen 38 dames en heren aan de knock-out fase. Allereerst dient er een tussenronde gespeeld te worden waarin 12 nummers 2 tegen mekaar gaan strijden om het schema op 32 te laten komen. Doordat Hans Lommen zich aan de wedstrijdtafel heeft afgemeld voor de rest van het toernooi is Maarten Barents al door naar de laatste 32.

Tussenronde: hierin moeten zowat alle heren van de organisatie en achter de bar aan de bak en moet Paul Wacanno de bar beheren.

Tom van Lier – Ritchie van de Rieth 3-0
Serge Duysters – Stephan Bernaerts 3-1
Rick Veugelers – Patrick Stikkelbroek 3-1
Niek Ophelders – Martin Hessels 3-1
René Egging – Michel Beenen 180 0-3

Laatste 32: Joey Lutjens is net als Hans Lommen bij de wedstrijdtafel komen melden dat hij moet gaan. Stefan Gesing is de gelukkige die daardoor in deze ronde wordt vrijgeloot en dus al bij de laatste 16 zit.

Paul Wacanno komt met 2-0 achter tegen Kathy Geeraerts maar ontsnapt door nog met 3-2 te winnen. Serge Duysters wordt gekoppeld aan Patrick van Veldhoven en verliest met 3-1. De absolute toppartijen in deze ronde zijn die tussen Rick Veugelers en Paul Wijnen en Davy Cardinaal en Jeffrey Mevissen. Rick en Davy winnen en voor Davy is dit zijn revanche na het vorige toernooi waarin Jeffrey met 3-0 te sterk was. Dominico Lauritano vliegt uit het toernooi tegen een sterk spelende Michel Beenen en verder zijn er weinig verrassingen.

Hai Bos – Daniel Verdonschot 1-3
Paul Wacanno – Kathy Geeraerts 3-2
Dennis Raijer – Tom van Lier 3-2
Marco Knapen – Joey Greijn 0-3
Patrick van Veldhoven – Serge Duysters 3-1
Glenn Thorne – Erik Ramaekers 3-0
Paul Wijnen 180 – Rick Veugelers 2-3
Davy Cardinaal – Jeffrey Mevissen 3-0
Bob Doelman – Nick Stroek 3-1
Gino Franssen 180 – Angelo Sonnemans 180 3-1
Jan Martens 180 – Maarten Barents 3-1
Eric Smits – Michel Groen in t Wout 1-3
Jeffrey van de Ven – Niek Ophelders 3-0
Danny Valkenborgh – Sjoerd Buijs 3-2
Dominico Lauritano – Michel Beenen 0-3

Laatste 16: Paul Wacanno wint tegen de taaie Daniel Verdonschot. Een tegenstander waar Wacanno al regelmatig van verloor en dus een goede opsteker voor Paultje. Dennis Raijer wint met 3-1 van Stefan Gesing. Beide heren pakken belangrijke punten voor de ranking. Joey Greijn heeft te veel ontzag voor Patrick van Veldhoven en verliest kansloos. Rick Veugelers treft na Stikkelbroek en Wijnen wederom een zware tegenstander. Ditmaal weet Glenn Thorne het niet af te maken tegen Rick. Davy Cardinaal verliest toch wel verrassend tegen Bob Doelman nadat hij eerder nog van Jeffrey Mevissen won. Gino Franssen knikkert Jan Martens met een klinkende 3-0 uit het toernooi. Michel Groen in t Wout ondervind de kracht van Jeffrey van de Ven die weer lekker op stoom komt en Michel Beenen boekt een zwaarbevochten overwinning op Danny Valkenborgh en zo is ook de laatste Belgische troef uit het toernooi.

Daniel Verdonschot – Paul Wacanno 2-3
Stefan Gesing – Dennis Raijer 1-3
Joey Greijn – Patrick van Veldhoven 0-3
Glenn Thorne – Rick Veugelers 2-3
Davy Cardinaal – Bob Doelman 1-3
Gino Franssen – Jan Martens 3-0
Michel Groen in t Wout 180 – Jeffrey van de Ven 1-3
Danny Valkenborgh – Michel Beenen 2-3

Bij de laatste 8 heeft Paul Wacanno het nog zwaarder dan gedacht tegen Dennis Raijer die o.a. 2 180 scores gooit. Wacanno wint nipt. Patrick van Veldhoven en Rick Veugelers zorgen voor een topaffiche in deze ronde. Beide heren krijgen wedstrijdpijlen op een 2-2 stand en Rick wint uiteindelijk. Bob Doelman komt 2-0 voor tegen Gino in een Quincy onderonsje maar Gino slaat terug door met 2-3 te winnen. Jeffrey van de Ven is met 3-0 te sterk voor Michel Beenen.

Paul Wacanno – Dennis Raijer 180,180 3-2
Patrick van Veldhoven – Rick Veugelers 2-3
Bob Doelman – Gino Franssen 2-3
Jeffrey van de Ven – Michel Beenen 3-0

Laatste 4: 2 mooie halve finale partijen en we beginnen met een Hook 1 clash tussen Paul Wacanno en Rick Veugelers. Rick is vandaag te sterk voor Wacanno die niet op en top speelt en dus simpelweg te kort schiet. Jeffrey van de Ven en Gino Franssen lijken er een spannender potje van te maken. Gino heeft echter wat pech met pijlen die uit het bord komen en zo boekt Jeffrey en 4-2 overwinning.

Paul Wacanno – Rick Veugelers 180 1-4
Jeffrey van de Ven 180 – Gino Franssen 4-2

Na een avond vol spannende potten is het toch weer een finale tussen Rick en Jeffrey. Het vorige toernooi werd in een spannende finale door Rick gewonnen en eerder op de dag won Jeffrey nog in de poule van Rick. Het beloofd dus een spannende partij te worden maar niets lijkt minder waar. Rick Veugelers is op en top gemotiveerd en het moet wel haast de belofte van Daphne Vleeshouwers zijn die hem op scherp zet. Rick wandelt naar een 4-0 voorsprong en pakt dan ook de 5e en laatste leg. Hij wint met 5-0 en pakt zijn 2e toernooizege op rij. Hiermee is het wel duidelijk dat deze 2 heren ook de ranking aanvoeren en het is wachten op de rest van de favorieten om hier wat aan te doen.

Ons volgende toernooi is op zaterdag 27 december en we hopen iedereen dan weer terug te zien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws