Rick Veugelers na 3e overwinning op eenzame hoogte bij Musketiers Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rick Veugelers na 3e overwinning op eenzame hoogte bij Musketiers

Rick Veugelers na 3e overwinning op eenzame hoogte bij Musketiers

We maken ons op voor de ontknoping in ons musketiersseizoen. Met nog 2 toernooien voor de boeg begint onze top 28 vorm te krijgen. De beste 28 darters na 8 toernooien zijn geplaatst voor onze finaledag op zaterdag 16 mei. Alle anderen die na die 8 toernooien minimaal 4 keer van de partij zijn geweest kunnen zich nog plaatsen via onze play-offs op zaterdag 11 april. Op deze dag spelen we in een dubbel K.O. toernooi en de top 4 voegt zich bij de 28 eerder geplaatste darters. Over 2 weken dus deze play-offs maar eerst nog 2 toernooien waarin veel mogelijk is.

Toernooi 7 in onze reeks staat dus vandaag gepland en na de overweldigende opkomsten van de voorbije toernooien lijkt de storm ietwat te gaan liggen. Dit blijkt ook wel om 20.00 uur wanneer we de inschrijving sluiten met 69 darters. In de top van de stand ontbreken wat namen en enkele van hen zullen we op ons 8e toernooi zeker terug zien aangezien zij nog maar 3 toernooien achter hun naam hebben staan. Het betreft Patrick van Veldhoven, Jeffrey van de Ven en Jean-Pierre Hendrix.

Enkele andere toppers geloven het wellicht wel of hebben andere verplichtingen want Jan Martens is nog onderweg met zijn vrachtwagen en Johan van Lier en Maarten Barents zijn ook niet van de partij vanavond. De mensen die wel aanwezig zijn worden in 16 poules van 6 en een poule van 5 verdeeld.

Poule 1: Etienne Nelissen is ietwat later maar toch op tijd aanwezig om zijn poulegenoten te aanschouwen in de eerste poulewedstrijd waarin Daphne Vleeshouwers en Sten Bongers de strijd met elkaar aanbinden. Sten wint deze pot en vervolgt zijn toernooi met een krappe 2-3 nederlaag tegen Eddy Rayer. Eddy blijkt ook een onneembare horde voor zijn andere poulegenoten. Sten herstelt zich van zijn nederlaag met overwinningen op Willy Bex en Etienne Nelissen. Sten en Eddy dus door in deze poule. Daarachter een strijd om de 3e plek tussen Daphne en Willy. Etienne probeert de eer nog te redden in zijn partij tegen Daphne. De lange komt met 1-0 voor en met 2-1 achter. Hij knokt terug tot 2-2 maar moet zich toch gewonnen geven in leg 5. Hierdoor eindigt Daphne als 3e en Willy wordt 4e. Etienne sluit de rijen.
1. Eddy Rayer 12
2. Sten Bongers 11
3. Daphne Vleeshouwers 8
4. Willy Bex 7
5. Etienne Nelissen 2

Poule 2: Jean-Marie Hendrikx begint met een benauwde zege op Maik Brentjens, wint dan 2 maal eenvoudig met 3-0 en wordt poulewinnaar. Maik speelt in zijn 2e pot tegen Patrick Creemers en verslikt zich danig in zijn tegenstander. Patrick wint met 3-0 en met zijn overwinning op Deveny Egging in zijn eerste poulewedstrijd komt hij op 6 gewonnen legs. Maik kan het dus al schudden ondanks de 3-0 nederlaag van Patrick in de laatste wedstrijd tegen Berke. Om de eer te redden wint Maik wel nog van Deveny die zich gaat concentreren op de verliezersronde. Maik vertrekt huiswaarts.
1. Jean-Marie Hendrikx 9 123F
2. Patrick Creemers 6
3. Maik Brentjens 5
4. Deveny Egging 3

Poule 3: Nick Jeurninck verrast Bob Doelman in de eerste poulewedstrijd en zit hiermee op rozen. Een nederlaag tegen Martien van Kuijk kan misschien nog roet in het eten gooien want van Kuijk staat na een dubbele winst op 6 legs. Richard Kusters kan 3 maal niet verrassen en vergaard maar 1 leg in zijn 3 poulewedstrijden. Bob vecht voor zijn laatste kans tegen Martien en wint waardoor hij toch nog doorstoot naar de knock-out ronde net achter Nick Jeurninck die een leg meer heeft gewonnen na 3 poulewedstrijden.
1. Nick Jeurninck 8
2. Bob Doelman 7
3. Martien van Kuijk 6
4. Richard Kusters 1

Poule 4: Remco Salmans is wellicht favoriet in poule 4 maar wordt geklopt door Kevin Hendrikx in de eerste pot. Mathijs “cold as ice” Koudijs wint partij 1 van Sandra Verheggen en legt dan Kevin Hendrikx het vuur aan de schenen. Hij verliest weliswaar met 3-2 maar dit blijkt voldoende voor een volgende ronde want Remco Salmans is zo onder de indruk van de dartskunsten van Mathijs dat hij het hazenpad kiest onder het mom van griepverschijnselen. Helaas dus ook voor Sandra geen 3e wedstrijd. Enkel de partij tussen Sandra en Kevin wordt nog gespeeld en deze wordt door Kevin gewonnen.
1. Kevin Hendrikx 9
2. Mathijs Koudijs 8
3. Sandra Verheggen 3
4. Remco Salmans 2

Poule 5: Martijn Soentjens is heer en meester in poule 5 met 3 love games. Geen enkele leg wordt dus afgestaan. Jordy Bloemers opent zijn toernooi met een klinkende overwinning op Joey Lutjens. Als Jordy ook Linda Snellen met 3-2 verslaat is hij toch maar weer mooi 2e in de poule en dingt hij nog mee voor de prijzen. Joey wint de laatste partij met 3-2 van Linda maar eindigt toch als laatste omdat Linda 4 legs achter haar naam heeft staan en Joey slechts 3.
1. Martijn Soentjens 9 180
2. Jordy Bloemers 6 180
3. Linda Snellen 4
4. Joey Lutjens 3

Poule 6: Paul Wacanno is net zo overheersend in zijn poule als zijn maatje Tinus die op hetzelfde bord uitkomt. Ook hij met 3 maal 3-0 door naar de K.O. fase. Maurice Lamerikx pakt de 2e stek met 2 overwinningen en opent de poule met een 100 finish. Helga Snellen die net als haar zusje Linda ook op dit bord uitkomt wordt 3e in de poule en Glenn met de welbekende achternaam eindigt laatste. Hij komt dus niet tot winst maar heeft wel voldoende toernooien achter zijn naam voor deelname aan de play-offs.
1. Paul Wacanno 9
2. Maurice Lamerikx 6 100F
3. Helga Snellen 3
4. Glenn Smeets 2

Poule 7: Na 4 poulewedstrijden is de strijd in deze poule beslecht. Hanny van Kuijk en Joerie Gielen zijn uitgeschakeld en spelen in een onderling treffen om de eer en plek 3. Hanny wint en mag de finale in de poule vervolgens schrijven tussen Gino Franssen en Dimitri Triekels. Ook ditmaal vooral om de eer en een klein beetje om en goede klassering wetende dat er 4 nummers 2 in actie moeten komen in een tussenronde. Gino Franssen wint deze laatste poulewedstrijd met 3-1.
1. Gino Franssen 9 180,113F
2. Dimitri Triekels 7 180
3. Hanny van Kuijk 4
4. Joerie Gielen 2

Poule 8: Davy Cardinaal is al het hele seizoen sterk aan t gooien en het lijkt dat hij eindelijk die laatste stap aan het zetten is naar volle wasdom om het zo maar te noemen. Vanmiddag al een prima overwinning geboekt met de Fanatics en nu 3 overwinningen in deze poule tegen Jurgen Aspers, Michael Timmermans en Patrick Donkers. Achter Davy een strijd tussen Michael en Patrick waarin de minst ervaren darter van de poule er met de winst vandoor gaat. Jurgen kan niet overtuigen en wacht geduldig op de verliezersronde en natuurlijk het klapstuk van de avond. Een partij tactics tegen Mathijs Koudijs op bord 11.
1. Davy Cardinaal 9 180
2. Michael Timmermans 6
3. Patrick Donkers 4
4. Jurgen Aspers 0

Poule 9: Joey Greijn timmert flink aan de weg met name op de jeugdtoernooien de laatste maanden maar ook binnen de WDC pakt hij zijn overwinningen mee. Vanavond voegt hij er in ieder geval 3 toe in de poulefase want Marco Knapen, Niek Ophelders en Roel van Bilzen worden geklopt. Roel van Bilzen eis plek 2 op in de poule met 8 gewonnen legs. Niek Ophelders heeft nog een goed laatste toernooi nodig voor een plek op de finaledag of anders een herkansing tijdens de play-offs.
1. Joey Greijn 9
2. Roel van Bilzen 8
3. Marco Knapen 5
4. Niek Ophelders 4 180

Poule 10: Paul Wijnen heeft wat recht te zetten. Toernooi 5 en 6 werden geen succes voor Pollewop en daar moeten Mitchel Bish, Danny Valkenborg en Angelo Sonnemans nu voor bloeden want Paul geeft geen leg af vanavond. Voor Mitchel is het seizoen een deceptie want hij is zijn vorm al een poosje kwijt. Ook vanavond blijft hij zonder overwinning. Danny Valkenborgh is een constante factor op onze toernooien en ook top 10 geklasseerd en dit uit zich ook in de eindstand. Hij wint van Angelo en pakt zodoende plek 2.
1. Paul Wijnen 9 180
2. Danny Valkenborgh 6
3. Angelo Sonnemans 5
4. Mitchel Bish 2

Poule 11: Rick Veugelers is de te kloppen man dit seizoen. Met name op onze toernooien maar ook vanmiddag bij de Fanatics liet Rick weer zien waarom. 3 overwinningen later is Rick weer op weg naar een mooi einde van de lange dag. Eric Smits pakt met overwinningen op Lindsay Derenette en Maurice Derks wederom een ticket voor de volgende ronde. Alle toernooien die Eric van de partij was wist hij de poule door te komen. 2 toernooien was hij niet aanwezig en het is niet te hopen dat dit hem straks fataal wordt. Lindsay en Maurice eindigen 3 en 4 vandaag.
1. Rick Veugelers 9 180
2. Eric Smits 6
3. Lindsay Derenette 3
4. Maurice Derks 1

Poule 12: Jeroen Vogel verliest zijn eerste poulewedstrijd van Joop de Vries en komt gedesillusioneerd terug van het bord. 2 partijen later blijkt dat Jeroen toch nog 2e is geworden in de poule en kan hij zich gaan opmaken voor een partij bij de laatste 32. Dit heeft Jeroen te danken aan een overwinning op Sophie Valkenborgh en René Egging. René is het na 2 partijen zo moe dat hij opgeeft. Hij krijgt zijn pijlen niet fatsoenlijk weg en hijst de witte vlag. Joop de Vries is dan al geplaatst als poulewinnaar met 3 winstpartijen.
1. Joop de Vries 9
2. Jeroen Vogel 7
3. Sophie Valkenborgh 3
2. René Egging 0

Poule 13: Peter Knoops moet aan de bak voor een ticket op 16 mei en doet vandaag in ieder geval goede zaken met zijn poulewinst. Kjell Pols gaat het dit jaar niet echt voor de wind. Na 2 poulewedstrijden staat Kjell op 5 legs. Helaas blijft het bij deze 5 legs want Peter Knoops geeft niets cadeau in de laatste pot. Wesley Candrix is de gelukkige nummer 2 en terecht ook want Wesley komt tot 2 overwinningen. Caroline Timmermans en Kjell worden verslagen door Wesley. Caroline vergaard 3 legs in haar potten.
1. Peter Knoops 9
2. Wesley Candrix 7
3. Kjell Pols 5
4. Caroline Timmermans 3

Poule 14: Martin Hessels opent met een 2-3 overwinning op Tom van Lier maar gaat dan ten onder tegen Stephan Bernaerts en Liesbeth Vogel. Omdat hij de enige is die tegen Stephan 2 legs pakt is hij wonderwel toch nog door. Tom van Lier verslaat Liesbeth namelijk met 3-1 en geraakt niet verder dan 5 gewonnen legs. Dikke heeft er 6. Stephan is dan al lang en breed groepswinnaar met 9 gewonnen legs en Liesbeth eindigt op 4 legs.
1. Stephan Bernaerts 9 180,104F
2. Martin Hessels 6
3. Tom van Lier 5
4. Liesbeth Vogel 4

Poule 15: Poule 15 wordt in de kroeg afgewerkt. Dave Martens heeft nog opstartproblemen want de eerste pot gaat verloren tegen Paul Antonis en wel met 3-0. Gelukkig wint Paul ook zijn andere poulewedstrijden zonder al te veel problemen waardoor Dave het heft nog in eigen handen heeft. Tegen Sjoerd Buijs wordt met 3-1 gewonnen maar ook de laatste pot tegen Yvon Graus blijkt nog een zware bevalling. Dave wint ook nu met 3-1 en is alsnog door. Sjoerd en Yvon nemen genoegen met plek 3 en 4.
1. Paul Antonis 9 180
2. Dave Martens 7
3. Sjoerd Buijs 4
4. Yvon Graus 2

Poule 16: Op bord 12 in de kroeg worden de laatste 2 poules gestald. Dat dit niet de minste poules zijn blijkt al snel. Patrick Opbroek wint dankzij 2 100+ uitworpen met 3-0 van Wichard Knoops. Ook Glenn Thorne wordt door Patrick met 3-0 verslagen en zodoende is Patje al door. Hans Lommen verliest daarentegen van Wichard en Glenn en pakt juist tegen Patrick nog 2 legs in de laatste poulewedstrijd. Wichard en Glenn vechten om plek 2 en Wichard wint waardoor hij nog wat langer mag blijven vanavond.
1. Patrick Opbroek 9 106F,116F
2. Wichard Knoops 6
3. Glenn Thorne 4
2. Hans Lommen 3 180

Poule 17: In de laatste poule van deze avond opent Nick Stroek met een 3-0 overwinning op Renate Berben. Ervan uitgaande dat de andere heren ook van Renate zullen winnen biedt dit dus nog geen garanties. De voorspelling blijkt te kloppen waardoor de andere wedstrijden zeker nog van belang zullen zijn. Jop van Melick opent zijn poule met een verrassende 3-0 winst op Michel Beenen. Als Jop ook van Nick wint is hij poulewinnaar met 9 gewonnen legs. Wedstrijd 6 in deze poule is er voor Michel een zoals zovelen. Nick heeft de punten hard nodig voor zijn ranking maar loopt als snel tegen een 2-0 achterstand aan. Hij geeft echter niet op en weet de pot nog om te buigen tot een 3-2 overwinning en dus overleefd hij deze poule.
1. Jop van Melick 9
2. Nick Stroek 7
3. Michel Beenen 5 107F
4. Renate Berben 1

We starten onze winnaarsronde rond de klok van 23.30 uur op. Slechts 2 partijen zijn nodig in de tussenronde om op 32 darters te komen.
De ongelukkigen die moeten spelen in deze tussenronde zijn:
Martin Hessels – Wichard Knoops 0-3
Dave Martens – Nick Stroek 3-2

Laatste 32: Bij de laatste 32 voldoende verrassende namen en enkele van hen weten nog een ronde te overleven en plaatsen zich voor de laatste 16. Joop de Vries, Patrick Creemers, Peter Knoops en Jordy Bloemers zijn niet de mannen die we ieder toernooi terug zien tussen de beste 16 darters. Jordy Bloemers zorgt voor een opvallende overwinning want Paul Wacanno wordt met 3-0 geklopt.

Paul is ook de hoogst geplaatste speler in onze ranking die in deze ronde sneuvelt. Danny Valkenborgh volgt al snel maar alle andere favorieten doen wat we van hen mogen verwachten. Sten Bongers opent sterk met een 17 darter tegen Berke maar heeft zijn tegenstander dan ook wakker gemaakt want Berke antwoord in 15 darts en wint vervolgens. Davy Cardinaal zorgt in zijn partij tegen Dimitri Triekels voor het klapstuk van de avond met een 170 uitworp.

Eddy Rayer – Jop van Melick 1-3
Joey Greijn – Michael Timmermans 3-0
Martijn Soentjens – Mathijs Koudijs 3-0
Peter Knoops – Jeroen Vogel 3-0
Nick Jeurninck 180 – Patrick Creemers 180 2-3
Rick Veugelers – Danny Valkenborgh 3-2
Gino Franssen 180 – Maurice Lamerikx 3-0
Paul Antonis 102F – Wichard Knoops 2-3
Jean-Marie Hendrikx – Sten Bongers 3-1
Paul Wijnen – Roel van Bilzen 3-0
Paul Wacanno – Jordy Bloemers 0-3
Stephan Bernaerts – Wesley Candrix 3-2
Kevin Hendrikx – Bob Doelman 1-3
Joop de Vries – Eric Smits 3-2
Davy Cardinaal 170F – Dimitri Triekels 3-1
Patrick Opbroek 106F – Dave Martens 3-0

Omdat het kan starten we nog een verliezersronde op. Niet iedereen doet hier nog aan mee. De onderstaande partijen rollen uit de bus in onze verliezersronde.

Daphne Vleeshouwers – Michel Beenen 0-2
Marco Knapen 180,139F – Jurgen Aspers 2-0
Martien van Kuijk – Deveny Egging 2-0
Hanny van Kuijk – Glenn Smeets 2-1
Yvon Graus – Willy Bex 2-1
Hans Lommen 114F – Liesbeth Vogel 2-0
Sandra Verheggen – Richard Kusters 0-2
Sophie Valkenborgh – Maurice Derks 0-2

Laatste 16: 3 spannende potten in deze ronde die over 5 legs gaan. Joey Greijn is net te sterk voor Jop van Melick. Ditzelfde geldt voor Wichard Knoops die Gino Franssen verslaat. De laatste partij die spannend is tot de laatste dubbel is die tussen Berke en Pollewop. Pollewop wint uiteindelijk al verloopt het niet geheel zoals het zich betaamt. Op het moment dat Berke op de dubbel staat wordt er gefloten en lijkt Berke dusdanig van de wijs dat 2 dubbelkansen verloren gaan. Een dergelijk scenario kent alleen maar verliezers omdat ook Paul als winnaar met een bezwaard gevoel de overwinning pakt. Aanmoedigen mag maar tijdens het gooien verdiend iedereen het respect dat bij het spelletje hoort.

Zijn er nog verrassingen in deze ronde? Zeker! Joop de Vries knikkert Bob Doelman uit het toernooi en Davy Cardinaal wint met klinkende cijfers van Patrick Opbroek.

Jop van Melick 122F – Joey Greijn 180 2-3
Martijn Soentjens 180 – Peter Knoops 3-0
Patrick Creemers – Rick Veugelers 1-3
Gino Fransen – Wichard Knoops 180 2-3
Jean-Marie Hendrikx – Paul Wijnen 2-3
Jordy Bloemers – Stephan Bernaerts 0-3
Bob Doelman – Joop de Vries 0-3
Davy Cardinaal – Patrick Opbroek 3-0

Verliezersronde: Doordat zowel Kjell Pols als René Egging het pand al heeft verlaten is Etienne Nelissen vrijgeloot in deze ronde. Sjoerd Buijs heeft geen behoefte meer aan nog een partij. Te meer ook omdat hij het druk heeft met de barwerkzaamheden. Hanny is de gelukkige tegenstander van Sjoerd.

Michel Beenen – Marco Knapen 2-0
Martien van Kuijk 180 – Lindsay Derenette 2-0
Yvon Graus – Niek Ophelders 0-2
Tom van Lier – Hans Lommen 180 1-2
Richard Kusters – Maurice Derks 2-1
Patrick Donkers – Joerie Gielen 1-2

Laatste 8: Joey Greijn strand in de kwartfinale tegen Martijn Soentjens. Rick Veugelers klopt Wichard Knoops. Paul Wijnen wint van Stephan Bernaerts en Joop de Vries vecht voor wat ie waard is en wordt op waarde geklopt door Davy Cardinaal.

Joey Greijn 180 – Martijn Soentjens 180 0-3
Rick Veugelers – Wichard Knoops 180 3-1
Paul Wijnen – Stephan Bernaerts 3-1
Joop de Vries – Davy Cardinaal 2-3

Verliezersronde:
Michel Beenen – Etienne Nelissen 2-0
Martien van Kuijk – Hanny van Kuijk 2-0
Niek Ophelders – Hans Lommen 1-2
Richard Kusters – Joerie Gielen 0-2

Laatste 4: In de eerste halve finale komt Martijn Soentjens met 2-0 voor tegen Rick Veugelers. Rick schakelt vervolgens een tandje bij en opent leg 3 met 2 180 scores. In 11 darts pakt hij de leg om in leg 4 met een 117 finish gelijk te trekken. Vervolgens wint Rick met 4-2.

Davy Cardinaal komt tegen Paul Wijnen met 2-0 voor maar Paul zou Paul niet zijn als hij zich niet terug vocht. Het wordt dan ook 2-2 en Paul opent leg 5 met een 140 score. Een flinke schreeuw volgt en Paul denkt Davy er wel onder te hebben. Niets is minder waar want Davy antwoord met 180-140 en pakt de leg en vervolgens ook de partij met 2-4.

Martijn Soentjens – Rick Veugelers 180,180,117F 2-4
Paul Wijnen – Davy Cardinaal 180 2-4

Verliezersronde:
Michel Beenen – Martien van Kuijk 3-0
Hans Lommen – Joerie Gielen 3-0

Finale: Rick Veugelers staat voor de 5e maal dit seizoen in de finale. De winst/verlies balans is in evenwicht. Davy Cardinaal won toernooi 3 en staat nu dus voor de 2e maal in de finale. Rick opent sterk want na 12 darts staat hij op dubbel 20. De leg gaat in 16 darts uit. Leg 2 gooit Davy sterk want na 12 pijlen heeft hij nog 72 over. Rick prikt deze achter net op tijd uit in 19 darts. Ook de 3e leg gaat naar Rick in 17 darts. Davy gooit niet slecht maar is niet koelbloedig genoeg. Toch komt hij in 17 darts terug tot 3-1. In leg 5 mist hij zijn 17e en 18e pijl op de dubbel en prikt Rick in 21 darts uit. Leg 6 is weer een sterke van beide heren. Davy gooit 180 en na 9 pijlen laat hij 167 over. Rick gooit echter ook 180 en staat na 12 darts op 27. Deze leg gaat uiteindelijk in 16 pijlen uit waardoor Rick voor de 3e maal dit seizoen een toernooi wint in onze cyclus. Feitelijk gezien is dit wel de langste finale ooit geweest want om 01.55 begonnen we aan de partij en pas om 03.07 uur kwam deze ten einde. Leve de zomertijd.

Rick Veugelers 180 – Davy Cardinaal 180 5-1

Verliezersronde:
Michel Beenen – Hans Lommen 180 3-1

Toernooi 7 is weer prima verlopen. De crew van de Musketiers sluit de avond weer af zoals we dat ondertussen gewend zijn. Paul Wacanno hanteert de bezem, Rick Veugelers zorgt voor de muziek en de Wups pub drinkt nog een fles sterke drank leeg op de klanken van de enige subcultuur die we als muziekland hebben mogen ontwikkelen namelijk happy hardcore. Martin Hessels staat er bij en kijkt er naar. In de kroeg is Mathijs Koudijs onverslaanbaar op bord 11 en dit heeft zeker ook te maken met de trainingsuren een week eerder bij Cafe ’t Kraenke. Dat je dit ook € 25,00 aan halve liters kost moet je op de koop toe nemen. Dat noemen ze immers investeren in jezelf.

Wij danken iedereen weer voor de aanwezigheid en ons volgende toernooi is aanstaande Paaszondag al. Wederom om 20.00 uur.

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws