Rick Veugelers terug na jaar afwezigheid met winst in MM1. Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rick Veugelers terug na jaar afwezigheid met winst in MM1.

Rick Veugelers terug na jaar afwezigheid met winst in MM1.

Na een succesvol vorig seizoen kijken we alweer reikhalzend uit naar jaargang 12. Vanavond startten we de reeks van 8 kwalificatietoernooien en de voorinschrijving beloofde weer een mooi aantal deelnemers. Op voorhand weten we dat een deel vaste krachten niet van de partij is door uiteenlopende redenen. Vakantie, ziekte of verhuisperikelen maken dat we wat mensen moeten missen. Ondanks dit gemis weten 81 darters wel de weg naar de Hook te vinden. Hier zitten wat nieuwe gezichten tussen en we hopen dat het niet bij een eenmalige deelname blijft voor deze mensen. Afwezige darters die we vorig seizoen nog op de finaledag mochten aanschouwen zijn ranking winnaar Patrick van Veldhoven en verder Maik Brentjens, Glenn Thorne, Davyd Venken, Johan Stals en Liesbeth Vogel. Wel aanwezig is de kampioen van 2016 Koen Hunnekens. Sharina en Tom hebben omstreeks 20.15 uur alle pouleformulieren ingevuld en het toernooi wordt opgestart met 20 poules. Poule 1 bestaat uit vijf darters. De rest uit vier spelers.

Poule 1: De wedstrijdleider gebruikt het bord in de kroeg om twee wedstrijden in deze poule vooruit te spelen. Op twee borden gelijktijdig wordt gespeeld en na deze wedstrijden staan Roel van Bilzen en Gert Wevers op zes gewonnen legs. Lorenzo van Rossum herstelt zich van de nederlaag tegen Roel met een overwinning op Marco Knapen maar gaat dan ook over de knie bij Gert Wevers. Hanny van Kuijk heeft dan pas 1 leg gepakt uit 2 wedstrijden en weet gelukkig nog tegen zowel Marco als Lorenzo 2 legs te winnen waarmee ze iig geen laatste wordt in de poule. De clash tussen Roel en Gert wordt een prooi voor “Billy” iets wat in de volgende ronde een voordeel kan opleveren in de loting.
1. Roel van Bilzen 12 180
2. Gert Wevers 10 180
3. Lorenzo van Rossum 8
4. Hanny van Kuijk 5
5. Marco Knapen 4

Poule 2: Maarten Barents en Gino Franssen stonden vorig seizoen beide op de finaledag van de Musketiers. Tegenstanders in poule 2 zijn de 3e divisiespelers Roel Beeren en Dave van den Eerenbeemt. Het klassenverschil met de Eredivisieheren is duidelijk en de strijd om plek 1 tussen Maarten en Gino wordt door Gino gewonnen. De prestigestrijd om plek 3 is een prooi voor Dave die Roel klopt met 3-1. Geen verrassingen dus en alle heren mogen herkansen in de ronde waarin ze thuis horen.
1. Gino Franssen 9 180,180
2. Maarten Barents 7 180
3. Dave van den Eerenbeemt 4
4. Roel Beeren 1

Poule 3: Dit is vanavond de eerste poule waarin een topfavoriet gaat sneuvelen en wordt aangewezen op de verliezersronde. Jannick Vankan loopt direct tegen een nederlaag aan. Hij verliest met 3-2 van Michael Schuman. Jean-Marie Hendrikx opent met winst op Martien van Kuijk en mag dan tegen Michael in actie komen. Ook Berke delft het onderspit tegen Schuman waarmee Michael op zeker door is naar de winnaarskant. Martien kan geen potten breken tegen deze kanonnen en gaat met 3 nullen hopen op betere tijden in de verliezersronde. De laatste partij van de poule wordt door Jean-Marie gewonnen en hij pakt dus plek 2. Jannick gaat in de verliezersronde pogen nog wat punten te pakken voor de ranking.
1. Michael Schuman 9
2. Jean-Marie Hendrikx 8 180,180,180
3. Jannick Vankan 6 180,180,180
4. Martien van Kuijk 0

Poule 4: Eric Smits is een bekend gezicht op onze toernooien. Hij hoeft maar 400 meter te fietsen om bij de Hook te geraken en heeft dus ook de gehele zomer op woensdagavonden trainingskamp belegt aldaar om te pieken op de Musketiers toernooien. En met succes want Eric pakt 8 legs en verliest enkel van Ashwin Himat die samen met Dhanesh Misier naar ons toernooi is gekomen. Ashwin wint alle potten en daarmee zijn de nummers 1 en 2 bekend in deze poule. Dit tot ongenoegen van 2 heren uit de RWDC. Zowel Bart Peters als Niek Ophelders openen hun avond met 2 nederlagen. Niek redt de eer nog tegen Bart en pakt plek 3 in de poule.
1. Ashwin Himat 9
2. Eric Smits 8 180
3. Niek Ophelders 5 180
4. Bart Peters 3

Poule 5: Poule 5 is de volgende poule waarin een favoriet zal sneuvelen. De strijd om de eerste 2 plekken zal gaan tussen Jan Martens, Jean-Pierre Hendrix en Dhanesh Misier. Joey Lutjens kan dus vrijuit gooien tegen deze mannen en doet dit in partij 1 dan ook met verve. Hij legt Jan Martens het vuur aan de schenen door 2-0 voor te komen middels een 157 finish. Jan wint uiteindelijk nog en klopt ook JeePee in partij 2. JeePee mist wat dubbels tegen Jan en met de winst tegen Dhanesh op zak moet hij hopen op winst van Jan in de laatste poulewedstrijd. Jan gaat echter ten onder tegen Dhanesh waardoor laatstgenoemde nog poulewinnaar wordt en Jan en Jean-Pierre gelijk eindigen en het onderling duel in het voordeel van Jan spreekt. Joey eindigt met 3 legs als 4e.
1. Dhanesh Misier 8
2. Jan Martens 7 180
3. Jean-Pierre Hendrix 7
4. Joey Lutjens 3 157F

Poule 6: De Wups pub heeft een delegatie van 5 heren bij de Hook gebracht. 4 spelers van het eerste team en een lid van de supportersclub “hup hup Wups pub.” Mark Bogers mag het als fan opnemen tegen een van zijn idolen te weten Patrick Donkers. Patrick laat zien dat hij niet voor niks op een grote poster aan de muur hangt bij Mark want hij wint alle partijen in de poule. Eddy Rayer weet 2e te eindigen middels overwinningen op Mark en Daphne Vleeshouwers. Daphne wint nog van Mark en daarmee is de stand in poule 6 bekend.
1. Patrick Donkers 9 100F
2. Eddy Rayer 7 102F
3. Daphne Vleeshouwers 3
4. Mark Bogers 1

Poule 7: Etienne Nelissen is met enige vertraging bij de Hook aangekomen en is nog niet binnen of hij moet meteen in actie komen tegen Mandy Moonen. Mandy wint met 3-0. Davy Cardinaal wint in partij 2 met 3-0 van Remco Salmans en wint vervolgens ook van Mandy en Etienne. Dit was Davy aan zijn stand verplicht en op papier zal de strijd om het 2e ticket voor de winnaarsronde een stuk spannender worden. Dit blijkt ook wel want Mandy en Remco sparren in de laatste poulewedstijd om dit ticket. Remco weet in een spannende pot te winnen met 3-2 en dit is voldoende om door te stoten. Etienne maakt zich samen met Mandy op voor de verliezersronde.
1. Davy Cardinaal 9
2. Remco Salmans 6
3. Mandy Moonen 6
4. Etienne Nelissen 0

Poule 8: Wichard Knoops en Paul Wacanno horen inmiddels bij de geroutineerde Musketiersgangers. In theorie moeten zij ook doorstoten naar de winnaarskant van het schema maar papier is geduldig en Angelo Sonnemans heeft andere plannen vanavond. Hij is niet voor niets ondanks lichamelijke klachten toch naar de Hook gekomen en met goed spel weet hij 8 legs te vergaren. Een goede keuze dus om vandaag mee te spelen en Wichard Knoops wordt het kind van de rekening. Hij verliest 2 potten en ziet Paul Wacanno poulewinnaar worden. Bryan Saanen is ook weer van de partij maar kan tot nog toe niet voor een stunt zorgen. Hij neemt genoegen met plek 4.
1. Paul Wacanno 9 180,151F
2. Angelo Sonnemans 8 180
3. Wichard Knoops 5 180
4. Bryan Saanen 1

Poule 9: Teammaatjes Martin Hessels en Joey Greijn beginnen met een overwinning tegen respectievelijk Ans Poolen en Mark Stultiens. Als ze vervolgens van tegenstander wisselen wordt Martin Hessels door Mark met sterk spel op z’n nummer gezet. Mark pakt een overtuigende 3-0 winst en voor Martin is overleven enkel nog mogelijk door een 3-0 overwinning op Joey te bewerkstelligen. Joey is echter niet gekomen om zijn captain een plezier te doen. Nee hij wil gewoon poulewinnaar worden en weet dan ook zijn 3e poulewedstrijd in winst om te zetten. Ans wordt 4e en Mark pakt knap de 2e stek in de poule.
1. Joey Greijn 9
2. Mark Stultiens 7
3. Martin Hessels 4
4. Ans Poolen 1

Poule 10: Dit is ook weer een poule waarin 3 sterke spelers gaan uitvechten wie van hen drieën exit gaat richting verliezersronde. Anton Saes is als underdog geloot tussen Martijn Soentjens, Paul Wijnen en Frank Poolen. Pollewop opent met een 3-0 winst tegen Anton. Frank pakt belangrijke punten tegen Tinus. Tinus recht de rug in pot 2 want na een zwak optreden een dag eerder geraakt hij vanavond wel in zijn spel en Paul Wijnen gaat met 3-0 over de knie. Frank wint ook partij 2 van Anton en heeft aan 1 leg voldoende tegen Paul Wijnen in de laatste poulewedstrijd. De leg komt er en Tinus wint van Anton waardoor Paul ook al naar de verliezersronde wordt verwezen.
1. Frank Poolen 7 180,180,180,180
2. Martijn Soentjens 7
3. Paul Wijnen 6 180,180
4. Anton Saes 2

Poule 11: Deze poule wordt bezet door 3 heren die vorig seizoen ons podium bevolkte op de finaledag. Nick Stroek zorgde toen nog voor een daverende verrassing door regerend kampioen Martijn Soentjens te onttronen. Vanavond weet Nick, die door een schouderkwetsuur weinig uren heeft gemaakt de laatste weken, niet te winnen van Brian Meering en Bart de Leeuw. De pot tussen Bart de Leeuw en Nick stroek is van een hoog niveau maar doet verder niets af aan de eindstand. Brian Meering en Bart de Leeuw zijn ook te sterk voor Brian Stultiens en gaan samen door naar de winnaarskant. Meering doet dit als poulewinnaar. Nick weet de eer nog te redden tegen Brian Stultiens en wordt 3e.
1. Brian Meering 9
2. Bart de Leeuw 7 117F
3. Nick Stroek 4 180
4. Brian Stultiens 1

Poule 12: Ricardo Hartjes heeft geen beste avond in een poule die razendsnel klaar is. Als eerste leveren de 4 heren van poule 12 hun formulier in en kunnen zij gaan wachten op de K.O. fase. Ricardo wint geen enkele leg en kiest er voor om niet deel te nemen aan de verliezersronde. James Linan is als sterkhouder van Vinos place 6 goed begonnen aan het seizoen met zijn team en trekt deze vorm door vanavond want hij wint 3 potten. Michel Beenen neemt genoegen met plek 2 en de minder bekende Helmut Wijnands eindigt op plek 3. Ook hem zien we na de poulewedstrijden niet meer terug. Ricardo en Helmut zijn de enige 2 darters die ons toernooi voortijdig verlaten.
1. James Linan 9 180
2. Michel Beenen 7
3. Helmut Wijnands 5
4. Ricardo Hartjes 0

Poule 13: Hier treffen we 3 darters die erg aan mekaar gewaagd zijn. Joop de Vries loopt in de eerste pot tegen een 2-3 nederlaag aan. Caroline Timmermans verslaat Joop maar gaat op haar beurt met dezelfde cijfers over de knie bij Hans Lommen. Kay Hinzen heeft dan 2 maal verloren met 3-1 van zowel Hans als Joop. Joop moet in de laatste poulewedstrijd zijn hachje redden tegen Hans. Winst met 3-0 of 3-1 betekend dat Joop en Caroline door bekeren. Maar natuurlijk eindigt deze pot ook in 3-2 en mogen de 3 nog 9 pijlen gooien om te bepalen wat de eindstand wordt in poule 13. Hans wordt het kind van de rekening. Joop wordt 1e en Caroline is runner-up. Kay sluit de rijen in de poule.
1. Joop de Vries 8
2. Caroline Timmermans 8 180
3. Hans Lommen 8 180
4. Kay Hinzen 2

Poule 14: Paul Antonis had het beter kunnen treffen vanavond. Hij weet slechts 2 legs te pakken en moet daarvoor ook nog een keer 107 uitgooien anders was het wellicht bij 1 leg gebleven. In zijn poule strijden Dimitri Triekels, Rick Veugelers en Johan van Lier om 2 plekken aan de winnaarskant. Na 4 potten is de poule al beslist en weten we dat Johan de verliezersronde gaat versterken. Rick en Dimitri spelen om poulewinst en Dimi weet hier beslag op te leggen. Een knappe prestatie van onze Zuiderbuur die goed in vorm is de laatste tijd. Rick tekent met 160 voor de hoogste finish van de avond.
1. Dimitri Triekels 9 180
2. Rick Veugelers 7 180,180,180,160F
3. Johan van Lier 5
4. Paul Antonis 2 107F

Poule 15: In poule 15 treffen we Mathijs Koudijs en Martijn Saes die we afgelopen zomer veel gezien hebben op onze zomertoernooien. Martijn heeft zich de voorbije maanden goed ontwikkeld want hij klopt Mathijs maar ook Meierij cuppers Corné de Vries en Stephan Bernaerts en wordt dus knap poulewinnaar. Mathijs blijft legloos en Corné legt het om plek 2 af tegen Stephan. The Belt wint nipt met 3-2 maar dit is voldoende voor een ticket in de W.R. Mathijs en Corné dus naar de verliezersronde.
1. Martijn Saes 9 100F
2. Stephan Bernaerts 7 102F
3. Corné de Vries 6
4. Mathijs Koudijs 0

Poule 16: Kjell Pols treft een poule vol Roermondenaren of althans uit de regio aldaar. Tegen Ralph Wetzels verliest Kjell met 3-1 en als ook Michael Dokter hem met deze cijfers opzij zet is de kans op een vervolg in de winnaarsronde verkeken. Ook Manita Schmitz kan van deze heren niet winnen en daarmee strijden Kjell en Manita om de eer en plek 3 die mogelijk een gunstigere loting kan verzorgen in de verliezersronde. Kjell wint met 3-0. Ralph Wetzels en Michael Dokter maken er een spannende partij van die door Dokter gewonnen wordt. Hij pakt de winst in poule 16.
1. Michael Dokter 9
2. Ralph Wetzels 8 100F,120F
3. Kjell Pols 5
4. Manita Schmitz 2

Poule 17: Deveny Egging treft een zware poule met Patrick Opbroek en Colin Philippi en daarnaast nog Joeri Gielen van de Wups pub. Colin en Patrick winnen beide hun eerste 2 wedstrijden. Zoals verwacht gaan zij dus uitmaken wie groepshoofd wordt en strijden Deveny en Joeri om plek 3 en 4. Opbroek en Philippi maken er een waar spektakelstuk van in hun onderling treffen en als de kruitdampen zijn opgetrokken is de meest ervaren darter de winnaar van het treffen. Beide heren sluiten de poule af met diverse mooie statistieken zoals hieronder te lezen is. Deveny en Joerie maken er een eenzijdige partij van want de speelster van het Brabant cup team wint met 3-0 van Joeri.
1. Patrick Opbroek 9 180,180
2. Colin Philippi 7 180,180,180,103F,108F
3. Deveny Egging 4
4. Joeri Gielen 2

Poule 18: Op bord 17, het laatste bord in onze zaal, worden 4 heren ingeschaald. Yoerie de Vries, Patrick Creemers en Paulus van de Ven weten allen 1 pot te winnen. Onderling is het Yoerie die door een 3-1 nederlaag tegen Paulus en vervolgens een 3-0 nederlaag tegen Marco Smit al snel afhaakt. Patrick Creemers is de poule goed begonnen met een 3-1 overwinning tegen Paulus en doordat Marco Smit geen steken laat vallen en alle opponenten verslaat blijkt dat Patrick Creemers voldoende heeft aan 2 legs tegen zowel Yoerie als Marco. Met 7 gewonnen legs wordt hij nummer 2 en Paulus eindigt voor Yoerie als 3e.
1. Marco Smit 9
2. Patrick Creemers 7 180
3. Paulus van de Ven 6
4. Yoerie de Vries 4 180

Poule 19: Nick Hendrix is sinds de start van het huidige seizoen officieel speler in de WDC en doet dit voor het Anker 3 in Weert. Dat het dartstalent niet uit de lucht komt vallen blijkt wel uit het feit dat vaderlief al jaren verdienstelijk dart in de Eredivisie bij de Quincy 2. Nick bewijst ook een pijltje mee te kunnen gooien door 3 overwinningen te boeken. Martijn Lemmen is nog nergens ingeschreven en dit is ook lastig te combineren met een studie in Leiden. Als hij in de weekeinden in Weert is dan gooit hij graag een pijltje en dit lukt vanavond vrij aardig met winstpartijen op Sandra Verheggen en Wiellie Hertogs. Wiellie Hertogs is nieuw in het 3e divisieteam van de Bolle 1. Hij wint van Sandra maar kan niet voorkomen dat hij samen met haar is aangewezen op de verliezersronde.
1. Nick Hendrix 9
2. Martijn Lemmen 7
3. Wiellie Hertogs 4
4. Sandra Verheggen 0

Poule 20: In de laatste poule van de avond is het klassenverschil tussen Koen Hunnekens en Jeremy Eikelenberg aan de ene kant en Ralph Koppen en Nick van de Berg aan de andere kant aanzienlijk. Ralph mag in een leg met 3 scores van 100 niet eens op z’n dubbel gooien en verliest kansloos tegen Jeremy. Niet veel later is ook Koen te sterk. Nick wacht hetzelfde lot als Ralph en dus mogen de mannen onderling om de eer strijden. Ralph gooit een mooie 114 finish en wint met 3-0 van Nick. Jeremy en Koen sluiten de poule af met een overwinning van Jeremy en dus de poulewinst.
1. Jeremy Eikelenberg 9 180
2. Koen Hunnekens 7
3. Ralph Koppen 3
4. Nick van de Berg 0

Met nog 79 darters over die staan te trappelen om de Knock-out fase te gaan spelen maken we de loting snel bekend. 40 darters voor de winnaarskant en 39 nog aanwezig aan de verliezerskant.
Aan beide zijden starten we met een tussenronde om vervolgens op 32 spelers uit te komen.
In de verliezersronde een Roermonds onderonsje tussen Bart en Manita en verder een memorabel moment voor Sandra Verheggen. Zij noteert haar eerst 180 score binnen de WDC en Joey Lutjens wordt ook nog verslagen.
Laatste 64 verliezersronde:
Mark Bogers – Nick van de Berg 2-0
Anton Saes – Yoerie de Vries 2-1
Bryan Saanen – Marco Knapen 2-1
Bart Peters – Manita Schmitz 2-0
Joey Lutjens – Sandra Verheggen 180 1-2
Brian Stultiens – Kay Hinzen 2-1

Aan de winnaarskant is Koen Hunnekens op dreef tegen Eddy Rayer met 2 highscores en doet ook Angelo Sonnemans van zich spreken met een highscore en een 110 Finish. Helaas weet Angelo dit niet om te zetten tot winst. Mooiste partij op papier in deze ronde is die tussen Michel Beenen en Rick Veugelers. Rick wint. Caroline Timmermans wordt net als wederhelft Eddy uitgeschakeld in deze ronde.
Winnaarsronde laatste 64:
Eddy Rayer – Koen Hunnekens 180,180 0-3
Martijn Soentjens 113F – Patrick Creemers 3-1
Angelo Sonnemans 180,110F – Ralph Wetzels 2-3
Michel Beenen – Rick Veugelers 107F 1-3
Jan Martens – Martijn Lemmen 3-0
Mark Stultiens – Colin Philippi 180 0-3
Remco Salmans – Stephan Bernaerts 180 1-3
Bart de Leeuw – Caroline Timmermans 3-1

Bij de laatste 32 in de verliezersronde is de uitschakeling van Nick Stroek tegen Bryan Saanen de grootste verrassing. Kjell Pols laat zich verrassen door jongeling Brian Stultiens en Corné de Vries gaat er uit tegen Paul Antonis.
Etienne Nelissen en Mathijs Koudijs maken er een lange zit van in hun partij. Beide heren weten de dubbel niet te raken in leg 2 en het duurt enige tijd alvorens Etienne dan middels dubbel 1 de partij in evenwicht brengt. Schrijver Paulus van de Ven is al een keer naar de WC gelopen tussentijds.
Verliezersronde laatste 32:
Lorenzo van Rossum – Deveny Egging 2-1
Martin Hessels – Mark Bogers 2-0
Jean-Pierre Hendrix – Roel Beeren 2-0
Hans Lommen – Anton Saes 2-0
Jannick Vankan 180 – Wiellie Hertogs 2-0
Nick Stroek – Bryan Saanen 1-2
Mandy Moonen – Bart Peters 2-0
Corné de Vries – Paul Antonis 1-2
Dave van den Eerenbeemt – Paulus van de Ven 2-1
Paul Wijnen – Sandra Verheggen 2-0
Daphne Vleeshouwers – Hanny van Kuijk 1-2
Johan van Lier – Joeri Gielen 2-0
Niek Ophelders – Ralph Koppen 2-1
Etienne Nelissen – Mathijs Koudijs 1-2
Wichard Knoops 180 – Martien van Kuijk 2-1
Kjell Pols – Brian Stultiens 1-2

In de winnaarsronde bij de laatste 32 vliegt Koen Hunnekens uit het toernooi tegen Joey Greijn. Paul Wacanno schuift Jean-Marie Hendrikx aan de kant en het Thorns onderonsje tussen Roel van Bilzen en Patrick Opbroek wordt gewonnen door Patje.
Brian Meering vliegt verrassend uit het toernooi en ook Jan Martens ligt er uit na een nederlaag tegen Frank Poolen.
Michael Dokter dacht revanche te pakken op Bart de Leeuw maar niets is minder waar en Dokter kan teleurgesteld plaatsnemen aan het schrijfbord. Grootste verrassing in deze ronde komt misschien van de teamgenoot van Bart de Leeuw want Patrick Donkers knikkert Gert Wevers uit het toernooi.
Roel van Bilzen – Patrick Opbroek 1-3
Joey Greijn – Koen Hunnekens 3-1
Dhanesh Misier – Maarten Barents 1-3
Joop de Vries – Martijn Soentjens 1-3
Michael Schuman – Nick Hendrix 3-0
Brian Meering – Ralph Wetzels 180,180 1-3
Davy Cardinaal – Eric Smits 3-1
Martijn Saes – Rick Veugelers 0-3
Gino Franssen – Marco Smit 2-3
Frank Poolen – Jan Martens 3-2
Patrick Donkers – Gert Wevers 3-2
Dimitri Triekels 180,180 – Colin Philippi 108F 2-3
Ashwin Himat – Jeremy Eikelenberg 0-3
James Linan – Stephan Bernaerts 180 2-3
Paul Wacanno – Jean-Marie Hendrikx 3-1
Michael Dokter – Bart de Leeuw 180,180 1-3

Bij de laatste 16 in de verliezersronde ontlopen de kanonnen elkaar nog maar dit wil niet zeggen dat er geen sterke spelers uit het toernooi vliegen. Hans Lommen zorgt voor de uitschakeling van Jean-Pierre Hendrix en Brian Stultiens elimineert Wichard Knoops.
Martin Hessels, Paul Wijnen, Johan van Lier en Jannick Vankan weten wel tot de laatste 8 te geraken.
Verliezersronde laatste 16:
Lorenzo van Rossum – Martin Hessels 1-2
Jean-Pierre Hendrikx –Hans Lommen 180 1-2
Jannick Vankan – Bryan Saanen 2-0
Mandy Moonen – Paul Antonis 2-0
Dave van den Eerenbeemt – Paul Wijnen 0-2
Hanny van Kuijk – Johan van Lier 0-2
Niek Ophelders – Mathijs Koudijs 2-0
Wichard Knoops – Brian Stultiens 1-2

In de winnaarsronde wordt het veld verder uitgedund. Joey Greijn verliest van carpoolmetgezel Patrick Opbroek. Martijn Soentjens heeft zijn vorm hervonden en klopt Maarten Barents. Ralph Wetzels vindt zijn Waterloo tegen Michael Schuman. Het Fanatics onderonsje tussen Davy Cardinaal en Rick Veugelers is een prooi voor Rick en ook Fanatic Paul Wacanno blijft in de race middels een overwinning op Bart de Leeuw. Marco Smit, die voor het eerst aan een Musketiers toernooi deelneemt, stoot door dankzij een klinkende 3-0 overwinning op Frank Poolen. Stephan de Belt Bernaerts wint zijn 3e partij in de winnaarsronde en ditmaal is Jeremy Eikelenberg de pineut. Patrick Donkers heeft een sterk toernooi gespeeld maar moet zijn meerdere erkennen in Colin Philippi.
Winnaarsronde laatste 16:
Patrick Opbroek 180,103F – Joey Greijn 3-1
Maarten Barents – Martijn Soentjens 111F 0-3
Michael Schuman – Ralph Wetzels 3-1
Davy Cardinaal – Rick Veugelers 0-3
Marco Smit – Frank Poolen 3-0
Patrick Donkers – Colin Philippi 2-3
Jeremy Eikelenberg – Stephan Bernaerts 2-3
Paul Wacanno 180 – Bart de Leeuw 3-0

De kwartfinalepartijen staan op het punt van beginnen en we hebben een kraker van jewelste in de verliezersronde. Paul Wijnen en Johan van Lier draaien al heel wat seizoenen mee en wisten al heel wat toernooien op hun naam te schrijven. Vandaag is het hoogst haalbare winst in de verliezersronde en Pollewop klopt Joepie met 2-1 en is nog in de race. Martin Hessels sneuvelt tegen Hans Lommen en ook de laatste dame vliegt uit het toernooi. Mandy Moonen gooit nog 180 maar kan Jannick Vankan niet afstoppen. Brian Stultiens blijft verbazen, want nu is Niek Ophelders zijn volgende slachtoffer.
Verliezersronde laatste 8:
Martin Hessels – Hans Lommen 0-2
Jannick Vankan – Mandy Moonen 180 2-0
Paul Wijnen – Johan van Lier 2-1
Niek Ophelders – Brian Stultiens 0-2

In de winnaarsronde 3 partijen die in de 5e leg worden beslist. Patrick Opbroek verslaat teammaatje Martijn Soentjens, Michael Schuman legt het af tegen Rick Veugelers en Marco Smit blijft winnen want nu wordt Colin Philippi getrakteerd op een nederlaag. Paul Wacanno is de enige darter die slechts 4 legs nodig heeft deze ronde. Stephan Bernaerts kan terugkijken op een geslaagd toernooi.
Patrick Opbroek 180,104F – Martijn Soentjens 3-2
Michael Schuman – Rick Veugelers 2-3
Marco Smit – Colin Philippi 180 3-2
Stephan Bernaerts – Paul Wacanno 1-3

In de verliezersronde 2 eenvoudige overwinningen want zowel Jannick Vankan als Paul Wijnen wint met 3-0. Hans Lommen en Brian Stultiens kunnen terugkijken op een prima toernooi.
verliezersronde halve finales:
Hans Lommen – Jannick Vankan 180 0-3
Paul Wijnen – Brian Stultiens 3-0

4 heren die in de winnaarsronde nog kans maken op de titel en 3 daarvan spelen voor de Fanatics Weert. Marco Smit is de grote onbekende en deze van origine Rotterdammer die inmiddels in Eersel woont doet meteen van zich spreken. Paul Wacanno maakt hem wel nog even duidelijk dat Weert regeert want Wacanno wint met liefst 4-0. Patrick Opbroek gaat tegen Rick Veugelers de mist in op de dubbels. Een finish van 131 middels triple 17, dubbel 20 dubbel 20 mislukt op de laatste pijl.
Winnaarsronde halve finales:
Patrick Opbroek 180 – Rick Veugelers 1-4
Marco Smit – Paul Wacanno 0-4

De finale aan de verliezerskant had net zo gemakkelijk aan de winnaarskant gespeeld kunnen worden. Jannick is zo laat op de avond echter de betere en dit heeft deels met de drankconsumptie van zijn opponent te maken. Toch probeert Paul de huid duur te verkopen en hij gooit alles in de strijd. Jannick laat zich echter niet verrassen en wint de pot met 3-1.
Verliezersronde finale:
Jannick Vankan 180 – Paul Wijnen 3-1

Rick Veugelers en Paul Wacanno hebben beide een schitterend seizoen achter de rug. Wonnen de titel in de eredivisie in Weert. Wonnen ook de WDC cup. Pakten vervolgens de triple door ook de supercup (Wacanno cup) aan het begin van dit seizoen te winnen. En last but not least werden zij kampioen met de Fanatics Weert. Groot verschil tussen de heren is de afwezigheid van Rick op onze toernooien afgelopen seizoen en daar tegenover een finaleplek van Paul tijdens onze finaledag. Een knappe prestatie maar voor Paultje telt alleen de winst.
In de finale van vanavond komen beide spelers niet tot grootse daden. Zo sterk als het toernooi voor beide tot dusver verliep zo “net niet” vergaat het hen nu. Ondanks dit alles weet Rick beslag te leggen op de winst in toernooi 1. Hij doet dit met 5-3 en er worden verder geen noemenswaardige finishes of highscores gegooid.
Winnaarsronde finale:
Rick Veugelers – Paul Wacanno 5-3

Rick Veugelers voert de eerste ranking van het nieuwe seizoen dus aan en hij lijkt met zijn overwinning steeds beter in vorm te geraken.
In de aanloop naar de 3e wedstrijd van de Fanatics aanstaande zaterdag kan dit zeker geen kwaad. Zaterdag speelt de trots van Weert thuis tegen Sterkdarts Den Haag en alle support is welkom. De wethouder van onze gemeente zal in ieder geval aanwezig zijn om een kijkje te nemen en hopelijk weten onze mannen de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Tekst: Tom Reemers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws