Rob Vierhout verrassende winnaar eindtoernooi Lohengrin Triple Darts Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rob Vierhout verrassende winnaar eindtoernooi Lohengrin Triple Darts

Rob Vierhout verrassende winnaar eindtoernooi Lohengrin Triple Darts

Het was zover, het eindtoernooi van de eerste editie van de Lohengrin Triple Darts ranking. Er waren elf spelers geplaatst voor dit toernooi. Maar helaas moest Chris van Rossum zich afmelden vanwege ziekte. Dat hield in dat er 2 poules werden gespeeld van 5 in een best of 3 systeem. Eerste leg is 501 en de 2e leg word tac tic, mocht het 1-1 worden zou een 301 dubbel in dubbel uit leg de beslissing brengen. Mark van de Steen en Marcel van Pinxteren waren groepshoofd aangezien hun1 en 2 geëindigd zijn op de ranglijst. Het zou een avond worden met aardig wat verrassingen.

De grootste verrassingen kwamen echter uit Poule 1. In een zware poule wist de nummer 1 van de ranglijst zich maar net naar de winnaars ronden te spelen door 3e te eindigen en als beste nummer 3 doorging. Ook een redelijke verrassing was Michael Thomassen de nummer 9 van de geplaatste spelers die in deze zware poule met o.a. Mark van der Steen, Jurgen Hendriks en Frank Spijkers 2e wist te worden. In de anderen poule wist ook hier de geplaatste speler de poule niet te winnen. Marcel werd echter wel tweede achter Rob Vierhout. Richard Doms werd derde maar moest in een barage tegen Mark van de Steen als nog genoegen nemen met de verliezers ronden. Onderstaande de poule uitslagen.

Poule1:
1. Frank Spijkers
2. Michael Thomassen
3. Mark van der Steen
4. Jurgen Hendriks
5. Jolanda van Gelder

Poule2:
1. Rob Vierhout
2. Marcel van Pinxteren
3. Richard Doms
4. Michael Rafferty
5. Corne van Rossum

In de knock out ronden was er een verrassende voorronden. Mark van de Steen de nummer 1 van de plaatsingslijst moest het gaan opnemen tegen Marcel van Pinxteren de nummer 2. Echter was het dit keer Marcel die aan het langste eind trok en Mark relatief eenvoudig met 2-0 aan de kant zetten. In de halve Finale wist Rob Vierhout zich na een benauwde eerste leg zich met 2-0 te ontdoen van Michael Thomassen en Marcel wist zich in de finale te spelen door Frank Spijkers de nummer 3 van de lijst met 2-0 te verslaan. In de finale werd de wedstrijd eigenlijk al in de eerste leg beslist. Marcel miste een 116 finish en Rob checkte 64 met 1 pijl op tops. In de tac tic liep Marcel achter Rob aan en Rob wist zo verrassend de finale te winnen met 2-0.

In de verliezers ronden ging de voorronden tussen Jolanda van Gelder en Corne van Rossum. Corne wist deze via een benauwde 301 leg met 2-1 te winnen. Michael Rafferty en Jurgen Hendriks speelde in de eerste halve finale en wist deze met 2-0 te winnen. Zijn tegenstander werd Corne van Rossum die door zijn winst op Richard Doms met 2-0 de finale wist te bereiken. Zo kwamen alle finalisten verrassend uit de zelfde poule. Michael die in de poule fase ook al van Corne won wist dat ook in de finale te doen. Ook nu werd het 2-0 voor Michael Rafferty.

De hoogste finish van deze ranking reeks staat op naam van Michael Raffety met 146 en de meeste 180 scores van deze ranking reeks ging naar Mark van der Steen met 5 stuks.

6 januari begint de nieuwe ranking. Tegen die tijd komt er meer informatie over de invulling hiervan.

Winaars ronden:
Voorronden:
Marcel van Pinxteren – Mark van der Steen: 2-0

Halve finale:
Rob Vierhout – Michael Thomassen: 2-0
Marcel van Pinxteren – Frank Spijkers: 2-0

Finale:
Rob Vierhout – Marcel van Pinxteren: 2-0

Verliezers ronden:
Voorronden:
Corne van Rossum – Jolanda van Gelder: 2-1

Halve finale:
Michael Rafferty – Jurgen Hendriks: 2-0
Corne van Rossum – Richard Doms: 2-0

Finale
Michael Rafferty – Corne van Rossum: 2-0

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws