Roger Janssen winnaar van 3e 043 Open 2017 afgelopen zondag Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Roger Janssen winnaar van 3e 043 Open 2017 afgelopen zondag

Roger Janssen winnaar van 3e 043 Open 2017 afgelopen zondag

Het was weer zover, we konden beginnen aan het 3e 043 Open 2017 te Maastricht welk was georganiseerd door Café Randstad en DC Randstad en ingericht was in Sporthal Daalhof waar we een zee van plaats hadden. Met een super opkomst van 56 Koppels, 115 Heren en 15 Dames was het toernooi al bij het begin meer dan geslaagd voor de organisatie.

We begonnen om 11.00h op 24 banen en een aparte finale baan die geplaatst waren door Jelti Darts, onder leiding van Infynity die de wedstrijd leiding in handen had met de koppels, 701 best of 3 in 14 poules van 4.

Onder de deelnemers waren nogal wat bekende namen, dus waren er van meet af aan spannende en sterke wedstrijden, in de poule fases.

Na de poule fase streden de overgebleven 28 koppels om een plaats in de finale.

Wat resulteerde in een finale tussen:
Yannick Vankan - Davyd Venken, die in de halve finale wonnen met 3-1 van het sterke lokale koppel Hans Salden - Andy Memel, en het verrassende koppel van de dag Ziggy Schenk - Rodney Verweij, die in de halve finale wonnen in een thriller van Roger Janssen - Patrick Bulen met 3-2.

In een best of 7 waren het Yannick en Davyd die met 4-1 wonnen en hiermee de titel van het 3e 043 Open 2017 koppel op hun naam zetten.

Om 15.00h begonnen we met de single toernooien. In het dames toernooi speelden we het 501 dubbel K.O. Na een paar spannende partijen die tot de laatste leg gingen hadden we dan toch de finale in het A toernooi bereikt.

Die finale ging tussen Kerstin de Vries, die in de halve finale won van haar beste vriendin Anneke Houben met 3-2 en Yasmina Vertommen die in de andere halve finale won van Kathy Geeraerts met 3-1 en werd gewonnen door Kerstin met 3-0, en zodoende was Kerstin de 1 speelster die zich plaatste voor de grote finale.

Haar tegenstandster moest komen uit de B ronde waar hard gevochten werd voor deze plaats.
Bij de laatse 4 aangekomen in de B ronde moesten de 2 verliezende halve finalisten uit de A ronde tegen elkaar, en dit resulteerde in een overwinning voor Kathy op Anneke met 3-2.

Dan voor plaatsing terug in de grote finale tegen Kerstin, moest Kathy het opnemen tegen Yasmina, helaas voor Kathy was dit een horde te ver en moest ze de overwinning laten aan Yasmina met 3-1.
Dan de grote finale tussen Kerstin en Yasmina.

Kerstin had genoeg aan 1 maal een beste van 5 te winnen terwijl Yasmina 2x een beste van 5 moest winnen, aangezien Yasmina uit de B ronde kwam.

De 1e beste van 5 ging naar Yasmina met 3-2, zodoende kwam er een 2e beste van 5 aan te pas waaruit de winnares zou komen.

Deze partij werd gewonnen door Kerstin met 3-1 waardoor Kerstin de Vries de winnares werd van het 3e 043 Open 2017.

Dan de Heren, we begonnen met 115 spelers en we speelden 501 A en B ronde.

Na de 1e ronde wisten we dus wie er in de A ronde doorging en wie in de B ronde

Ook hier weer van meet af aan hoogstaande partijen waardoor menig bekende spelers al vroeg uit het toernooi lagen.

In de B ronde zette zich Marcel Hahnraths door tot in de finale, die in de halve finale won van Dennis Feitsma met 3-1, en Patrick Smullenberghs, die in de andere halve finale won van Stefanov Svilen met 3-0, door tot in de finale.

Deze finale werd gewonnen door Marcel Hahnraths met 4-2 en daarmee ook de titel van B kampioen van het 3e 043 Open 2017.

In de A ronde was het nivo wederom zeer hoog en werden er veel spannende partijen gegooid, maar er kunnen er maar 2 in de finale komen dus sneuvelde de 1 na de ander bekende en minder bekende speler.
Als 1e in de finale kwam de Belgische speler Davyd Venken die een waar slagveld had achtergelaten en in de halve finale lokale speler Marco Toulouse uit schakelde met 4-2, onderweg ook nog gewonnen van Kay Smeets, Jerry Hendrks, Koen Hunnekens en nog een paar.

Als 2e in de finale was het ook een Belgische speler namelijk Roger Janssen die in de 2e halve finale had gewonnen van Tony Martinez in een thriller met 4-3, die op zijn beurt had gewonnen van de koppel partner van Roger Janssen, nl Patrick Bulen.

De finale was er 1 die er om ging, in een best of 9 was het Roger die met 2-0 voor kwam, maar die zag Davyd gelijk trekken naar 2-2.

Davyd maakte vervolgens met een 12 darter 3-2 waarna Roger weer gelijk trok naar 3-3.
Davyd kwam op 4-3 en moest nog 1 leg winnen, maar Roger had andere plannen en gooide een 114 finish waardoor het weer 4-4 werd. De laatste leg die Davyd mocht beginnen moest de beslissing brengen. Hierin trok Roger Janssen met een 15 darter aan het langste eind en werd zodoende met een 5-4 overwinning de winnaar van het 3e 043 Open 2017.

De organisatie wil iedereen die geholpen hebben en alle sponsors hartelijk bedanken, en natuurlijk alle deelnemers zonder wie het niet mogelijk is, en hebben te kennen gegeven dat er volgend jaar wederom het 4e 043 Open 2018 georganiseerd gaat worden.

Uitslagen 3e 043 Open 2017

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws