Ron Schouten wint 3e dinsdagavondranking op rij, Kevin Mast 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ron Schouten wint 3e dinsdagavondranking op rij, Kevin Mast 2e

Ron Schouten wint 3e dinsdagavondranking op rij, Kevin Mast 2e

Op 21 maart was het alweer tijd voor de vijfde rankingavond van de zesde cyclus van de dinsdagavondranking. 22 darters hadden hun weg gevonden naar de Schutskamp.

De 20 darters werden verdeeld in vier poules van 4 en twee poules van 3. Zoals gewoonlijk plaatsen de nummers en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige spelers mochten in de verliezersronde uit gaan maken wie er met de eer mocht gaan strijken.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde mochten Kevin Mast en Dennis vd Steen het tegen elkaar opnemen. De wedstrijd ging mooi gelijk op. Bij een 3-3 stand haperde de machine echter bij Dennis waarop Kevin het op zijn gemak uit kon gooien en dus 4-3 won.

In de andere halve finale stonden Ron Schouten en Kevin Den Ouden tegenover elkaar. Kevin kon nog mee met Ron tot de 2-2, vervolgens hield hij het scorend niet meer bij en trok Ron de partij met 4-2 naar zich toe.

De finale was bijna een exacte kopie van de week ervoor, weer dezelfde personen, Kevin Mast en Ron Schouten, en dezelfde uitslag 5-2.

Ron startte goed en kwam 2-0 voor, Kevin kwam weer mooi terug tot 2-2. Echter daarna gooide Ron scorend beter en wist Kevin de spaarzame kansjes niet te benutten. Gevolg was dus een comfortabele overwinning, 5-2, voor Ron Schouten die hiermee alweer de derde dinsdagavond ranking op rij op zijn naam schreef.

In de finale van de verliezersronde stonden Dennis van de Vossenberg en Peter de Jong tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met ruime cijfers, 3-0, gewonnen van respectievelijk Tim Fonteijn en Tim Pennings.
Dennis stond voor de tweede week op rij in de finale van de verliezersronde en was vastbesloten om deze nu winnend af te sluiten. Dennis leek ook wat scherper dan Peter, zowel scorend als op de dubbels. Gevolg was dan ook een 4-2 overwinning voor Dennis die hiermee zijn nasmaak van de finale van de week ervoor wegspoelde.

Er werden in totaal twintig 180’ers gegooid, waarbij Ron Schouten de meeste had met 6 stuks. Er werden tien 100+finishes gegooid, waarbij Roy Chambon en Ron Schouten de hoogste hadden met 130.

De mystery pot van €250,00 was niet gegooid, het balletje viel op 104. De 9-darter pot van €307,00 was er ook niet uitgegaan. Beide worden meegenomen naar de volgende rankingavond.

Deze word volgende week dinsdag gespeeld op 28 maart 2017. Inschrijven is dan wederom tot 19.30 en de speelweken zijn wekelijks.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl (kopje schutskamp), Facebook; Schutskamp Darts, Leo Hendriks, Jeffrey Henraat of Martin Sluijter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws