Ron Schouten wint sterk bezette achtste dinsdagranking Schutskamp Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ron Schouten wint sterk bezette achtste dinsdagranking Schutskamp

Ron Schouten wint sterk bezette achtste dinsdagranking Schutskamp

Op dinsdagavond 17 januari was het tijd voor de achtste rankingavond van de vijfde cyclus. We hadden een drukkere avond met 28 darters. Waaronder een aantal nieuwe gezichten, die het niveau opkrikten.

De 28 spelers konden werden verdeeld in zeven poules van 4. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee zich voor de winnaarsronde. De overige spelers van de poule gingen naar de verliezersronde.

In de winnaarsronde stonden boven aan de sheet Leo Hendriks en Peter de Jong tegenover elkaar. Peter stond heel de avond al goed te gooien en brak Leo direct de eerste leg. Leo brak terug met een 120 finish. De heren heilden vervolgens hun eigen legs en bij een stand van 3-2 wist Leo 128 uit te gooien om zo met 4-2 te winnen.

De andere halve finale werd gespeeld tussen Ron Schouten en nieuwkomer Yoeri Duijster. Ron had ervoor al een marathon partij tegen Dennis vd Steen gegooid die hij mede door 4x180 maar nipt wist te winnen. Daar was nu niets van te merken; hij kwam 2-0 voor, echter Yoeri knokte zich terug en bij een 3-3 stand was het Ron die mocht beginnen. Hij wist wederom 180 te gooien en zo het gat te slaan om met een 4-3 overwinning de finale in te wandelen.

De finale van de winnaarsronde ging tussen Leo Hendriks en Ron Schouten. Ron zat scorend beter, en mede door het missen van wat dubbels door Leo, leip hij uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Leo knokte zich echter terug tot 3-2, maar wist toen wederom de dubbel niet te raken om de stand gelijk te trekken. Ron maakte 4-2, en wist met een 13 darter de finale naar zich toe te trekken.

In de finale van de verliezersronde stonden Dimitry Holowaky en Alexander Pimenta tegenover elkaar. Dimitry had de ronde ervoor met 3-0 van Dennis vd Vossenberg gewonnen, terwijl Alexander met 3-1 met Roy Chambon afrekende.
De finale was echter eenrichtingsverkeer, Dimitry stond heel de avond lekker te gooien en ging gewoon door, terwijl bij Alexander de machine haperde. Gevolg was een 4-0 overwinning vorr Dimitry Holowaky.

Er werden in totaal zevenendertig 180’ers gegooid, een record! Ron Schouten had er de meeste met 8 stuks, maar werd op de voet gevolgd door Yoeri Duijster en Leo Hendriks, die er 7 en 6 gooiden.

Er vielen in totaal zestien 100+ finishes te noteren. Dennis vd Steen had de hoogste met een 170 finish en werd gevolgd door Danny Burger en Yoeri Duijster die 155 en 144 wisten uit te gooien.

De Mysterypot was niet gevallen! Op de negende ranking avond zal de Mysterypot op het maximale bedrag van €250 staan.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, op de negende ranking avond zal de 9-Darterpot op €270,25 starten.

In het algemene klassement gaat Leo Hendriks ruim aan kop, Ron Schouten neemt de tweede plek over van de afwezige Kevin den Ouden. Gabriel van Woelderen maakt de top 3 compleet en wordt op enige afstand gevolgd door Peter de Jong.

De volgende rankingavond zal op dinsdag 24 januari plaats vinden.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat, Leo Hendriks of Martin Sluijter.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws