Ron Wisnieuwski wint laatste voorronde Krembassy in Vroomshoop Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ron Wisnieuwski wint laatste voorronde Krembassy in Vroomshoop

Ron Wisnieuwski wint laatste voorronde Krembassy in Vroomshoop

Op vrijdagavond 20 mei werd het laatste voorronde toernooi afgewerkt van de Krembassy 2016. Ook deze avond was het toernooi weer volgeboekt met 35 darters en werd er begonnen om 19.30 uur met de poulewedstrijden. In een volgepakt café Kremer werd het een zeer spannende strijd wie de 4 overgebleven plekken kregen voor de finaleweek van 4 tot en met 12 juni.

Dinand liet de darters spelen in 7 poules van 5. Aangezien de plaatselijke club Sportlust Vroomshoop 2 dagen ervoor kampioen waren geworden en het feest bij café Kremer wilden vieren, werd in overleg de dartbaan waar poule G speelde, na de poulewedstrijden eruit gehaald. Zodoende werd er verder gespeeld op 6 banen, maar het werd zo druk dat ook de banen A en B na een paar knockout wedstrijden niet meer werden gebruikt en daar de feestvierders hun gang lieten gaan.

Tegen 22.30 uur waren de kwartfinales bekend en de eerste kwartfinale ging tussen Henri Klein en Ron Wisnieuwski en dit werd een thriller. De wedstrijd werd beslist in de 9e en laatste leg en Ron was hier de gelukkige die de dubbel het eerst gooide. De 2e kwartfinale ging tussen Lucas Snippe en Tharma Landman en hier wist Lucas toch wel verrassend te winnen van Tharma met 5-2.

De 3e kwartfinale werd ook een thriller waarin Klaas Veneberg het op moest nemen tegen Bart Blokhuis. Klaas had 12 pijlen om er 5-3 van te maken ,maar deed dat niet en Bart maakte met dubbel 2 er 4-4 van. De 9e en beslissende leg was het Klaas die uiteindelijk de dubbel als eerste gooide en zich zodoende wist te plaatsen.

In de laatste kwartfinale zag het er in het begin uit dat Guido van Raalte heel gemakkelijk zou winnen van Marcel want hij nam een 4-1 voorsprong. Maar Marcel Nijveld knokte zich terug naar 4-4 waarbij hij de 4-4 pakte met een 135 finisch met Guido op een dubbel wachtend. Guido nam een voorsprong en miste 60 voor de wedstrijd, Marcel had 128 weg gezet op Tops, maar Marcel verzuimde deze uit te gooien en zag daarna Guido zijn dubbel wel gooien en zich ook als laatste plaatste.

Om 00.45 was het toernooi daarna afgelopen met de H.F en Finale. De hoogste uitgooi kwam op naam van Dennis Dekker met 132.

Hier volgen de uitslagen :

12 voorrondes:

R Horsman- P Knol 3-0

K Veneberg- M Roelofs 3-0
M Kalis- AJ v/d Berg 3-1
J Noeverman- A Vos 3-1
T Landman- J Brink 3-0
R Wisnieuwski- M Pross 3-0
A Otten- R Bakhuis 3-1

B Gerrits- R Roelofs 3-0
M Meijer- H Kalis 3-1
M Nijveld- L de Witte 3-0
L Snippe- D Dekker 3-0

B Blokhuis- T Geertjes 3-1

Laatste 16:

H Klein- B Gerrits 4-0
R Wisnieuwski- D Meulman 4-0

L Snippe- R Horsman 4-1
T Landman- M Kalis 4-2
K Veneberg- J Noeverman 4-1
B Blokhuis- M Jasper 4-1
M Nijveld- M Meijer 4-3
G v Raalte- A Otten 4-0

Laatste 8:

R Wisnieuwski- H Klein 5-4

L Snippe- T Landman 5-2

K Veneberg- B Blokhuis 5-4

G v Raalte- M Nijveld 5-4

Halve finales:

R Wisnieuwski- L Snippe 4-1

K Veneberg- G v Raalte 0-4

3e/4e plaats:

K Veneberg-L Snippe 4-3

Finale:

R Wisnieuwski- G v Raalte 5-4

1 Ron Wisnieuwski (Rijssen)

2 Guido van Raalte (Wapenveld)

3 Klaas Veneberg (Den Ham)

4 Lucas Snippe (Westerhaar)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws